arda, sanırım tam anlatamadım. benim elimde sonsuz imkan var. promote etmek açısından. tek yapmam gereken şey, bağlı bulunduğum kurumun tanıtım departmanına bir email atmak. haftalık dergilermi? gazetelermi? icab ederse bill-board mu? hiç biri sorun değil. önemli olan şey duyurmak değil. özellikle 7d5 olsun ns06 yeteri kadar duyuruldu.
Evet pouet'e bakarsak zaten her iki partide de yüksek prod sayısı görünüyor ve skate'in anlatıldığına göre rekor katılım sağlanmış. Bu tanıtımın sürmesi ve partilerin devamlılık göstermesi şart. Yapmaya çalıştığımız şey sıra dışı birşey, para ve tanıtım gerektiriyor.
vigo, neden bu bahsettiğin kanalları kullanma konusunda ısrarcı olmadığına anlam veremiyroum. Millet partinin varlığından haberdar olacak ki gelebilsin?
Arkadaşlar, bu forum şu anda tr-demoscene'den çok daha aktif. Kısacası sizler tahmininizden çok daha fazla Türkiye'deki retro bilgisayar (bakın scene demiyorum

) partilerini kurtarmaya, canlandırmaya aday insanlarsınız. Geçtiğimiz yıllarda tartışılan "scener olan", "scener olmayan" kişiler tartışmalarını aşın. Sonuçta ülkemizde bir avuç insanız eski bilgisayarlara değer veren.
Skate, Bundan 10 sene önce aktüel bilgisayar kullanıcıları, 5 sene önce platformunu değiştirmeye direnen kitleydik (amiga hayalperestleri). Şimdi retrocu diyorlar. Ben küçük toplanmaları (10-25 kişilik) yıllardır yaşıyorum, ama hiç gece yatısı yapmamıştık. Genellikle birbirimize kullanmadığımız donanımları hediye eder ya da gösterir, kısa kısa en sevdiğimiz oyunları oynar, üzerine saatlerce bunlar üzerine sohbet eder, programdan anlayanlar son yaptıkları oyunu değiştokuş ederdi.
Yani commodore.gen.tr yarın organizasyonu yapar, ertesi gün toplanır ve rozetleri paylaşır. Özkan bir bagaj dolusu snes kartuşu getirir, alco scanner'ını birine bağışlar. Ama bu pek scene parti sayılmaz. Ortama coder gerek coder. Yoksa retrocular için buluşmak zaten sorun değil ki

vigo'nun dediği gibi, ürün lazım bol ürün.
Buradaki sohbet sizi kandırmasın, toplamda konuşan 6 kişi var. Gerisi ebay geziyor şu anda