|
Arda
|
 |
« : Ocak 28, 2008, 00:48:22 ÖÖ » |
|
Heheh biraz önce ilginç bir siteye denk geldim. CD devri başlayınca birçok müzik CD'sinin içinde PC programları, reklamları vs çıkıyor. DVD filmlerin içinden PC'ye taktığınızda süpriz bonus oyunlar çıkıyor. Plak devrinde de bunlar yapılmış, bazı albümlerin plak versiyonlarında gizli/hediye zx spectrum programcıkları: http://www.kempa.com/blog/archives/000053.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
CommodoreFan ®
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2008, 01:17:36 ÖÖ » |
|
Cidden güzel bişeymiş bu Ama ... Pikap iğnesi eskiyse yapacağı distorsiyondan dolayı oyun yüklenemez bence. Çünkü ben zx'e oyun yüklerken en ufak ses değişimlerinden bile etkileniyodu.Promosyon amaçlı yapıldılarsa ayrı konu
|
|
|
|
|
|
Bir garip COMMODORE fanatiği...
|
|
|
|
Alcofribas
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2008, 01:39:21 ÖÖ » |
|
Şaka gibi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gokhan Ozkan
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2008, 11:03:37 ÖÖ » |
|
ilk kez duydum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2008, 19:15:23 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2008, 07:48:18 ÖÖ » |
|
Süpermiş. Başlığı okuyunca gireyim konuya maydonoz olayım, plaktan multimedia olmaz olsa olsa single media olur yazayım diye geçirmiştim aklımdam amma velakin bunu da gördükten sonra daha bir şey demiyorum. Spectrum sen neymişsin be!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2008, 16:06:12 ÖS » |
|
Eh, madem bu kadar konustuk bu konuda ben de bir resim ekleyeyim. Cihazin markasina dikkat edin.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alcofribas
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2008, 18:51:28 ÖS » |
|
2 ay önce GG de Sinclair mini TV satıldı 20ytl'ye. Bu da Google linki
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 00:36:34 ÖÖ Gönderen: Alcofribas »
|
|
|
|
|
|
Lazarus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2008, 01:06:53 ÖÖ » |
|
çok sevimli gerçekten. bilseydim kaçırmazdım. gerçi bir kibrit çöpü almışlığım yok internetten. way sir clive way ne sıradışı bir adammış, ingilizlerden tarihsel olarak nefret ederim (mısırda türk katliamları,dier a.Lawrence gerçeği) ama gerçekten bu adamı sevdim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MAG-2
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2008, 01:21:20 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
be.net/ozzy_
|
|
|
|
Arda
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2008, 05:54:28 ÖÖ » |
|
güzel koleksiyon aleti aslında, aylardır satmaya çalışıyor ama çok para istiyor arkadaş, alt tarafı joystick interface (özel kartuşlarını bulana tebrikler).
Sinclair TV'de malesef bozuktu. Yoksa girebilirdim, ellerim kaşındı aslında ama konudan çok da sapmak istemedim.
Ek olarak clive'ı ben pek sevmem aslında, hatta görsem iki tokat çakasım gelebilir. Tam eski moda ingiliz işte. sör falan... Hem burnu büyük, hem marketingden anladığı tek şey "ucuz olsun, çamurdan olsun".
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 05:57:49 ÖÖ Gönderen: Arda »
|
|
|
|
|
|
hades
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2008, 00:49:20 ÖÖ » |
|
Computer Gamer dergisinin December 1985 tarihli sayısında vermiş olduğu Flexidisc'i biraz önce çıkardım ve orijinal zarfının üzerindeki yazılara baktım.
Üstte COMPUTER GAMER logosu, altında Transmission No. 9 Stardate December 1985 yazıları var. Zarfın sol kenarında büyük harflerle FREE yazısı, sağ tarafata ise
SPECTRUM XBEC BY GRAHAM DEVINE
COMMODORE 64 CLIMBER BY FRANK TOUT PLUS A BONUS GAME BY TONY CROWTHER yazıları bulunmakta.
Zarfın alt kenarında ise
FLEXIDISC OF GAMES FROM TOP PROGRAMMERS yazıları var.
Plağın daha doğrusu Flexidisc'in üzerinde ise;
COMPUTER GAMER logosu ve altında
FREE FLEXIDISC OF GAMES yazısı var.
Altta ise;
SIDE 1 XBEC (SPECRTRUM) RECORDED TWICE
SIDE 2 1-CLIMBER (C64) 2-BONUS GAME (C64)
FULL INSTRUCTIONS IN DECEMBER TRANSMISSION OF COMPUTER GAMER
yazıları mevcut.
Bu parça bende neredeyse 22 senedir duruyor ve bir kez bile pikaba koyduğumu hatırlamıyorum.
Uygun bir zamanda pikap-pc bağlantısı yapıp flexidisc teki programları vaw formatında kaydemeyi deneyeceğim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arda
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2008, 01:01:42 ÖÖ » |
|
Hades, O programları acilen çevirmeni umuyorum.
Özellikle speccy olanı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2008, 11:17:12 ÖÖ » |
|
Hades, aynı zamanda fotoğraflar vs. hiç fena olmaz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|