EMREZ: dediğin siteyi hayal meyal hatırlıyorum, oktalyzer programı deyince aklıma amiga programı bulmaktaki önceki yaşadığım güçlükler geldi, birde FredFish arşivleri. Sanırım bir ara oyun tosecleri yayınlanırken, amiga programlarındanda oluşan tosecler vardı diye biliyorum. Sitede amiganın o güzel programlarının tanıtımları yapılabilse, eskiden dergilerde olduğu gibi güzel olurdu.Hala oyunlara, emulatorlere ulaşmak mümkün ama, o güzel programlara pek rastlamıyorum sitelerde.Amiganın tanıtıma değer küçük, büyük birçok programları var, onlardan oluşan bir program arşivi oluşturmak çok iyi olurdu belkide. Retro bir makineyi azda olsa tanımak için önce emulatorunu arar, ardından yoksa rom dosyalarını bulmaya çalışırım, sonrasında oluşturduğum retro makineye ayırdığım directory de yanında örnek oyunlarıda olsun isterim, birde o makinede çalışacak oyunlarını indiririm, sonra programlarıda varmı faydalı bir bakalım derken maalesef hiç bulamam program olarak bişey. MSX de böyle oldu, sinclair, oric aynı, ne yalan söyliyeyim c64'de csdb sayesinde program bulamama gibi derdim olmadı, hatta program indirmekten gına geldi ki o kadar çok program çıktı csdb de. Aynısının dier makinelerdede olmasını çok isterdim, özellikle amiga için. şöle bir başlığa rastladım ama benzer birşeyden bahsediyorum.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=22887Alcofribas: Pratik hızlı çalışan chat odası olayı faydasını ve gerekliliğini şöyle yaşadım; sen bana MsxPosse adresini verdiğinde MSX'i tanıma aşamasında idim, emulatoru dahi hiç olmamıştı bende.Neyse geziyorum adamların sitesinde, sceneleri, parti resimleri, makineyi tanıma derken, güzel bir MSX emulator blueMSX de kurmuş, çalıştırmış, birkaç oyununu oynamıştım zaten. Makineye karşı bir ilgi uyandı bende. C64 dü csdb den oldukça iyi tanıma şansı yakaladım, dedim adamlara bir sorayım, nasıl yapacam? baktım MSX chat bölümü var, daldım içeri allah be adminler orda 5-6 kullanıcı, s.a a.s derken iyide arkadaş olduk taaa hollandadaki hiç MSX ini bile bilmediğim adamlarla.Bu aletlerde 8bit c64 şöle peki bu nasıl hojam felan derken, harika bir tanıtım yaptılar sağolsunlar bana, felaket ilgi uyandı bende bu fiyasko makineye ve çok mutlu oldular alakasız bir şekilde MSX hakkında uzak bir ülkeden bir adamın çıkıp ASM, Mach.Architec sorularına, üstünede "lütfen sıklıkla uğra bize burdayız hep, ne problemin varsa yardımcı oluruz, çekinmeden sor" dediler. Bende çok mutlu oldum ve tuhaf ama amigadaki another world karakteri gibi hissettim kendimi biran o sitede, güzeldi yani.
Bunu sağlayan en önemli ayrıntı ise şuydu; chat odası vardı ve adamlar ordaydı. MSN vereyim görüşelim dediğimde, zaten biz hep burdayız ve msn hiç kullanmayız dediler. Birde hollandada bu tip elemanlar M$ Bill'i :p boykot edip olabildiğince ürünlerini kullanmamaya çalışıyorlar, yazık adamları sert telif hakları yasaları bu şekle sokmuş heralde. Böyle bir durum işte. Neden cgtr de böyle bir durum olmasın hoş olur dedim böyle bir öneride bulundum, bilmem ne kadar doğru, ne kadar yanlış.