Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelİzmir de tamirci ve arıza
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İzmir de tamirci ve arıza  (Okunma Sayısı 449 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fasir35
Üye
**
Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« : Eylül 06, 2019, 09:58:28 ÖÖ »

Arkadaşlar merhaba öncelikle konuyu yanlış yere açtım ise özür dilerim.senelerdir emulasyon ile kullandıktan sonra sonunda bir c64 c sahibi oldum. Cihaz sadece konsol ve metusoft dan çıkma bir kaset ile geldi elime haliyle USB üzerinden güç aktardım doğru noktalara . Cihazı açtığımda power ledi yandı ama cihazdan görüntü alamadım rf üzerinden . Diğer çıkışa da kablo keserek ulaştım ama sonuç aynı . Bana önerileriniz ne olur birde İzmir de cihazın tamirinden anlayan neresi vardır bilenler yazabilir mi ? Teşekkürler şimdiden . Not:kaset çalarıni buldum ama yaptırınca alacağım
Logged
Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.152


それはどういう意味ですか?知りません。


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2019, 10:53:57 ÖÖ »

Merhaba,

Sana tavsiyem, cihaza uygun bir orijinal güç kaynağı bulup denemen.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11755.0
Logged

■ Ultimate 64 Elite Edition
■ A500(Plus) Rev 8A 2MB VAMPIRE 500 v2+
■ A1200 1D4 3.1.4.1 Bliz. 1234IV-30@50 128MB
■ A1200 2B 3.1.4.1 Bliz. 1260+SCSI KIT IV 060@50 128MB
■ C=128/C64 + Turbo Chameleon64 + 1541 UII Plus + SD2IEC + IRQHack64
■ Atari 856-XL-C + MyIDE-II + SIO2SD
appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.872



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2019, 11:20:10 ÖÖ »

Deadcart vb bir diagnostic ile bakmakta fayda var, hiç C64 kullanmamış biri olarak ben bile Jan Beta'nın videolarından bunun en az 20 tane olası sebebini sayabilirim
Logged

A500:+512K|ACA500+|C1084S
i386:Am386SX-25|4M|TVGA9000B|ES688
i486:U5S-33|8M|GD5428|YMF719/MUNT-Pi3
i586:P133|32M|S3T64+/MX2|V1|CT3980/32M
i686:K6-2/400|64M|V2/SLI|CT4500/32M
S370:P3-1200|384M|GF4Ti4200|MX300
S754:A3700+|2G|X1950PRO|SB0350
ilkerficicilar
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.001


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2019, 11:43:32 ÖÖ »

Eğer anakart model no 250469 değilse sadece +5V ile çalışmıyor. Onda da zaten datasette ve SID'i çalıştırmak için AC girişine 9-12V civarı AC veya DC vermeniz gerek.
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2019, 11:45:57 ÖÖ Gönderen: ilkerficicilar » Logged

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
fasir35
Üye
**
Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2019, 13:46:46 ÖS »

Deadcart vb bir diagnostic ile bakmakta fayda var, hiç C64 kullanmamış biri olarak ben bile Jan Beta'nın videolarından bunun en az 20 tane olası sebebini sayabilirim
Hocam 8 bit guy da bayağı gezindim benim yapabileceğim bir arıza kontrolü bulamadım ona da bakarım olmaz ise
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2019, 13:49:52 ÖS Gönderen: fasir35 » Logged
fasir35
Üye
**
Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2019, 13:47:45 ÖS »

Eğer anakart model no 250469 değilse sadece +5V ile çalışmıyor. Onda da zaten datasette ve SID'i çalıştırmak için AC girişine 9-12V civarı AC veya DC vermeniz gerek.
anladım hocam o zaman 9 ve 5 birlikte bağlayarak deneyeyim Allah'tan elimde uygun 9 volt varda deneme şansım olacak yazarım sonucu size
Logged
fasir35
Üye
**
Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2019, 13:48:26 ÖS »

Merhaba,

Sana tavsiyem, cihaza uygun bir orijinal güç kaynağı bulup denemen.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11755.0
hocam tam da bunu denedim olmadı ama sanırım model numarası bakımından 9 + 5 lazımmış deneyeyim yazarım
Logged
ilkerficicilar
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.001


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2019, 14:34:53 ÖS »

Yalnız, board 250469 değilse AC girişine 9V AC veriyoruz, DC değil.
Logged

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: