Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıSega Genesis - MegaDrive 1 RGB SCART Kablo Yapımı
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Genesis - MegaDrive 1 RGB SCART Kablo Yapımı  (Okunma Sayısı 12115 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Eylül 13, 2023, 19:53:37 ÖS »

Master 2 nin Fransa modelinden onarmistim bir keresinde [pause butonu]...
Elimde de rgb ve s video modlu pal de var. Aslinda icindeki video cip master 1 le ayni ama sadece soketten ve bir iki direncten kar etmek icin koymamislar.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Eylül 14, 2023, 17:03:33 ÖS »

RGB kablo yapmak için piyasadan tüm malzemeleri aldım, 8 pin konektörün u tipini bulamadığım için c tipi olanı aldım, üstteki iki pini birazcık bükerek u tipine dönüştürmeye çalıştım hepsi girmesede bir kısmını sokete girdirmeyi başardım ama..

aması adamlar lehim tutmayan pinler yapmışlar, üstelik bu pinler orta yerlerinden ekli, pinleri ısıtayım derken plastik kısmı çabucak eridi, plastik eriyince pinler aşağıya doğru kyamaya başladı ve pinlerin ekli kısmı da ortadan ikiye ayrıldı.  Kahkaha

Çinliler her bişeyi yapıyorda böyle de kaliesiz şeyler yapınca RGB kablo yapma projesi başlamadan bitti. Pinler hiç bir şekilde lehim yemiyor, çok fazla ısı vermememe rağmen plastikte hemen eridi.

https://youtu.be/S3c5gAhp_E0?t=263

Bu video belki işinize yarar. Burada C64 kablosu yapıyorum ama muhtemelen aynı tip DIN konnektör.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Eylül 14, 2023, 17:55:38 ÖS »

RGB kablo yapmak için piyasadan tüm malzemeleri aldım, 8 pin konektörün u tipini bulamadığım için c tipi olanı aldım, üstteki iki pini birazcık bükerek u tipine dönüştürmeye çalıştım hepsi girmesede bir kısmını sokete girdirmeyi başardım ama..

aması adamlar lehim tutmayan pinler yapmışlar, üstelik bu pinler orta yerlerinden ekli, pinleri ısıtayım derken plastik kısmı çabucak eridi, plastik eriyince pinler aşağıya doğru kyamaya başladı ve pinlerin ekli kısmı da ortadan ikiye ayrıldı.  Kahkaha

Çinliler her bişeyi yapıyorda böyle de kaliesiz şeyler yapınca RGB kablo yapma projesi başlamadan bitti. Pinler hiç bir şekilde lehim yemiyor, çok fazla ısı vermememe rağmen plastikte hemen eridi.

https://youtu.be/S3c5gAhp_E0?t=263

Bu video belki işinize yarar. Burada C64 kablosu yapıyorum ama muhtemelen aynı tip DIN konnektör.

Hocam tebrikler çok güzel işçilikle yapmışsınız kabloyu. Bana da 262 derecelik U pin lazımdı piyasa da bulamadım onun yerine  272 derece olanı aldım belki sokete uydururum diye, pinleri üst 2 pini biraz büktüm kısmen sokete yerleşti ama bu seferde lehimleme kısmında başarılı olamadım, daha ilk pinden konektör çöp oldu.  

Benim lehimleme yapmaya çalıştığım konektör çok dandikti lehim tutmuyordu büyük ihtimal  ben beceksizim çünkü sende video da pinlerin lehim tutmadığını belirtmişsin,  neyse zaten konektörde uyumsuzdu başka bahara kaldı.
« Son Düzenleme: Eylül 14, 2023, 17:57:33 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Eylül 14, 2023, 18:07:49 ÖS »

https://zebramo.com/products/sega-mega-drive-1-ve-master-system-1-goruntu-konnektoru-350349523

İlgilenirseniz, forum üyelerinden Engin bu konnektörden satıyor.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Eylül 14, 2023, 20:10:53 ÖS »

Mega drive 1 için 262 derece açılı U şeklinde 8 pin din konnektör bulamayan ya da çok pahalı gelen arkadaşlar şöyle bir şey yapabilir MD board üzerinde ki dişi din konnektörü normal 8 pin din konnektörle değiştirerek U şeklinde konnektör arama derdinden kurtulabilir biliyorsunuz C64 te de U şeklinde konnektör var ve bulması sıkıntı aylar önce elime geçen C64 board üzerinde din konnektör sökülmüştü elimde de normal 8 pin konnektör olduğu için onu kullandım ve U konnektör derdinden kurtuldum pcb tarafı pinlerin deliklere uymama gibi bir sıkıntısı yok bu çözüm de aklınız da bulunsun

* 51CzbMDUGaL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg (39.86 KB, 821x1000 - Görüntüleme: 61 kez.)
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Eylül 14, 2023, 23:32:36 ÖS »

https://zebramo.com/products/sega-mega-drive-1-ve-master-system-1-goruntu-konnektoru-350349523

İlgilenirseniz, forum üyelerinden Engin bu konnektörden satıyor.

Sağol hocam gözüm korktu bu konektör lehimleme işinden, havyam da dandik bir geç eritme yapıyor kesin yine plastiği eritiriz uzun süre tutmaktan. Kablolu bulabilirsem yapacağım en azından scart kısmı daha basit benim için.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Eylül 17, 2023, 15:29:25 ÖS »

Konuda anlamadığım bir şey var, şemaya göre scartın 2 ve 6 nolu pinleri ses kablosu ve bu kablolar din konektörün 1 nolu pinine gidiyor, bu 2 ve 6 nolu kabloyu birbine bağalyıp mı 1 nolu pine lehimleyeceğiz yoksa sadece 1 tanesini mi.

Ayrıca scarttan bir tane gnd kablo almak yeterli mi yoksa tüm gnd kabloları birleştirip bu şekilde mi din konektöre lehimleyeceğiz. Şemada scartın tüm gnd kabloları gösterilmiyor? 

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Eylül 17, 2023, 20:09:19 ÖS »

Mega drive 1, arka soketten mono ses çıkışı veriyor. Ama ön taraftaki kulaklık girişi stereo. Oradan alıp scartın ilgili pinine bağlarsanız tv'den stereo ses alabilirsiniz. Yavuz üstat da öyle yapmış zaten. 2 ve 6 nolu pinler sağ ve sol ses. Her tv mono sesi anlamaz. O yüzden şemada birbirine bağlanıyor ki her iki hoparlörden de ses gelsin.

Yine şemaya dikkat ederseniz tüm GND'lerin tek bir yerde toplandığını görebilirsiniz. (Scart'ın orta çizgisi) Hepsi birbirine bağlanıp 2. pine gidecek.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Eylül 17, 2023, 21:19:19 ÖS »

@Fatih Yıldırım yaptım hocam kabloyu, kulaklık çıkışı için kablom yoktu bende şemaya göre hareket ettim. Bütün gnd kabloları birleştirdim yalnız 21 nolu pini unutmuşum o kaldı ama kablo başarılı bir şekilde çalışıyor. Tek sorun son resimde ok işareti ile gösterdiğim sol tarafdaki kısımda küçük bie boşluk var, nintendo famicom'a da av mod yapmıştım onda da bu boşluk oluşmuştu, daha önce yavuz abiye sormuştum bu durumu sanırım yeni tv lerin desteklememesinden kaynaklandığını söylemişti.

Kabloyu nasıl yaptım konuya gelecek olursam belki yapmak isteyenler için bir faydası olur, elimde 262 derece U tipi olan konektörden yoktu bende piyasadan C tipi 270 derece olanı almıştım, belki pinleri bükerim falan oturturum yerine diye, ancak konektör çok dandik çıktı, havyayı sürer sürmez plastik eriyip pinler aşağı doğru kaymaya başladı, konektör çöp oldu gitti 35 lira.  Kahkaha

Sonra aklıma bir fikir geldi, elimde 180 derece 5 pin olan kompozit görüntü veren kablodan vardı, dedim ki nasıl olsa hali hazırda 5 pinimiz var, ben bu konektöre 3 delik açayım delikten de 3 pin geçireyim olsun sana 8 pinli konektör.  Kahkaha

İlk resimde görüldüğü gibi önce kablonun kılıf kısmını sıcak bıçak ile bi güzel yardım, ortaya çıkan pinli kısmı çıkardım,  neyseki bu konektöre lehim yapmak çok basitti lehimi hemen tutuyordu, yalnız 3 deliği boşuna açmışım 2 delik yetiyormuş, şemada 7 nolu pinin hiç bir fonksiyonu yok. Bu pin neden var? bilen yazarsa sevinirim.

Geri kalan kısım scart kısmına kapasitör ve dirençleri lehimlemek oldu. Kablo yavuz abinin ki gibi fabrikasyon çıkışı olmadı ama işimi görüyor şimdilik. Delik açıp yerleştirdiğim pinler sallantılı, pek sağlıklı değil,düzgün konektör bulursam değişim yaparım.

Sonuç mükemmel, bu sayede compozit kablo ile siyah beyaz görüntü veren japon mega cd'im rekli ve güzel bir görüntü veriyor.
Bu arada PAL mega drive cihazımı da Cengiz Ermiş'in youtube videosundan kopya çekeren region free mod yaptım, ona da selamlar. 

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Eylül 18, 2023, 07:14:37 ÖÖ »

https://tr.aliexpress.com/item/32956146923.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.273.21ef3d12CZKOTI&gatewayAdapt=glo2tur
Bundan almıştım.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 4MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
Casper M989A Monitor
Commodore64
sad_face05
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Eylül 18, 2023, 11:30:59 ÖÖ »

Sonra aklıma bir fikir geldi, elimde 180 derece 5 pin olan kompozit görüntü veren kablodan vardı, dedim ki nasıl olsa hali hazırda 5 pinimiz var, ben bu konektöre 3 delik açayım delikten de 3 pin geçireyim olsun sana 8 pinli konektör.  Kahkaha
Hocam süper yaratıcı bir fikir aynı şekilde c64 svideo kablosu da yapabilirim Kahkaha

AV Famicom NESRGB, Super Famicom, NTSC NES, MegaDrive 2 60Hz, N64 Crystal Blue NTSC RGB, Wii, PS3, SONY PVM 20L2
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: