@Fatih Yıldırım yaptım hocam kabloyu, kulaklık çıkışı için kablom yoktu bende şemaya göre hareket ettim. Bütün gnd kabloları birleştirdim yalnız 21 nolu pini unutmuşum o kaldı ama kablo başarılı bir şekilde çalışıyor. Tek sorun son resimde ok işareti ile gösterdiğim sol tarafdaki kısımda küçük bie boşluk var, nintendo famicom'a da av mod yapmıştım onda da bu boşluk oluşmuştu, daha önce yavuz abiye sormuştum bu durumu sanırım yeni tv lerin desteklememesinden kaynaklandığını söylemişti.
Kabloyu nasıl yaptım konuya gelecek olursam belki yapmak isteyenler için bir faydası olur, elimde 262 derece U tipi olan konektörden yoktu bende piyasadan C tipi 270 derece olanı almıştım, belki pinleri bükerim falan oturturum yerine diye, ancak konektör çok dandik çıktı, havyayı sürer sürmez plastik eriyip pinler aşağı doğru kaymaya başladı, konektör çöp oldu gitti 35 lira.
Sonra aklıma bir fikir geldi, elimde 180 derece 5 pin olan kompozit görüntü veren kablodan vardı, dedim ki nasıl olsa hali hazırda 5 pinimiz var, ben bu konektöre 3 delik açayım delikten de 3 pin geçireyim olsun sana 8 pinli konektör.
İlk resimde görüldüğü gibi önce kablonun kılıf kısmını sıcak bıçak ile bi güzel yardım, ortaya çıkan pinli kısmı çıkardım, neyseki bu konektöre lehim yapmak çok basitti lehimi hemen tutuyordu, yalnız 3 deliği boşuna açmışım 2 delik yetiyormuş, şemada 7 nolu pinin hiç bir fonksiyonu yok. Bu pin neden var? bilen yazarsa sevinirim.
Geri kalan kısım scart kısmına kapasitör ve dirençleri lehimlemek oldu. Kablo yavuz abinin ki gibi fabrikasyon çıkışı olmadı ama işimi görüyor şimdilik. Delik açıp yerleştirdiğim pinler sallantılı, pek sağlıklı değil,düzgün konektör bulursam değişim yaparım.
Sonuç mükemmel, bu sayede compozit kablo ile siyah beyaz görüntü veren japon mega cd'im rekli ve güzel bir görüntü veriyor.
Bu arada PAL mega drive cihazımı da Cengiz Ermiş'in youtube videosundan kopya çekeren region free mod yaptım, ona da selamlar.