fort_apocalypse, bazı 2018-2019 yapımı oyunlar D64 disket formatında değilde zipi açınca birçok prg dosyasından oluşuyor, ilk prg yi çalıştırınca oyun ilerledikçe diğer prg dosyalarını yüklüyor. bu bahsettiğiniz yöntemle oyun menüsü gelmesede ilk prg otomatik çalışan bir kartuş imaj dosyası yapılabilir mi.
ikinci soru, 2 ve daha çok disketten oluşan disketlerin içindeki prg dosyalarını bu yöntemle diskettelerdeki tüm prg dosyalarını extrakt edip kartuş imaj dosyası yapsak ilk prg yi imkan varsa otomatik çalıştırsak oyun 2. disketi istemeden imaj içindeki gerekli prg yi okur mu acaba.
Öncelikle kendi yaptığım Cupcake kartuş için cevap veriyorum. Magic-desk kartuş elimde yok, bilgisine sahip değilim.
Birinci sorunun cevabı için bazı istisnalar dışında evet diyebilirim. mesela oyun disketten yüklendi, final3 gibi kırıcı bir kartuşla kırdık ve kırdığımız dosyayı kartuş haline getirdik. O kısım kartuştan hemen çalışır, sonra oyun ilerledikçe disketten yüklemeye devam eder. İstisna olan ise; bazı programlar disk drive içine hızlandırıcı yüklüyorsa o kısım yüklenmemiş olacağı için problem çıkabilir.
İkinci soruna "hayır" cevabı veriyorum, birden çok dosyanın kartuştan o şekilde yüklenmesi için "kartuşa özel" bir yazılım geliştirilmesi gerek, çok parçalı disk oyunlarının kartuştan parça parça yüklenmesi benim becerebileceğim bir iş değil, daha önce de becerebilen görmedim. Kartuş takılan expansion porttan yükleme yapmak için bir device numarası yok,(mesela teyp için 1, floppy drive için 8,9 gibi bir numara yok) Önce bir yazılımla bilgisayarın romlarını değiştirilmesi sonra da expansion porttan load ve save yapabilmek için device olarak tanıtılması gerekiyor. Zaten, hazırda, disk drive girişi ve çeşitli hızlandırıcı sistemler olduğu için pek kimse böyle zor bir işe kalkışmamış sanırım.
Aslında @ilkerficicilar ve @Metallic bu konularda benden çok daha fazla bilgi sahibidir, ben sadece güzel lehim yapabiliyorum.

Ama illaki kartuştan disk oyunu oynamak istiyorum diyorsan böyle bir şey yapmıştım, belki yakın zamanda, kendisi yapamayan ama isteyen arkadaşlara da sunma ihtimalim olabilir.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17603.0