Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTheoden Kişisel Projeler (Oyun geliştirme, pixel art, 3D/2D grafik, müzik)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Theoden Kişisel Projeler (Oyun geliştirme, pixel art, 3D/2D grafik, müzik)  (Okunma Sayısı 71607 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Aralık 07, 2020, 11:15:30 ÖÖ »

Pixel Joint'te düzenlenen haftalık temalı yarışma için yaptığım son çalışma.

Haftalık yarışmanın teması "Renkli Büyücüler" (Colorful Wizards) olarak belirlendi.
Kural olarak 120x80 pixel büyüklüğünde bir alana 4 renkten oluşan 4 ayrı paletten 2 tanesini seçip, birini sadece büyücü karakter için diğerini de sahnede görünen diğer herşey için kullanmak gerekiyordu. Net gözükmesi için çalışmanın büyütülmüş halini koyuyorum.

Ben de bu fırsatı değerlendirip favori çizgi filmlerinden biri olan Şirinler'den Gargamel'i ve Azman'ı çizdim.

Zorunlu tutulan renk paletleri:

Bu çalışma için ikinci ve dördüncü renk paletlerini tercih ettim.

« Son Düzenleme: Aralık 10, 2020, 14:06:03 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Aralık 07, 2020, 11:21:11 ÖÖ »

Güzel olmuş @Theoden (Arethrid) 👌

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Aralık 07, 2020, 11:39:31 ÖÖ »

Güzel olmuş @Theoden (Arethrid) 👌

Çok teşekkür ederim.

ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Aralık 07, 2020, 13:11:10 ÖS »

Çok güzel bir çalışma olmuş

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Aralık 07, 2020, 13:19:02 ÖS »

Çok güzel abi Şirinleri de çok severim Eline sağlık.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Aralık 07, 2020, 14:02:35 ÖS »

@ksercan5
@AmigaEsref

Çok teşekkür ederim

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Aralık 07, 2020, 19:47:36 ÖS »

Elinize sağlık hocam, hepsi çok hoş gözüküyorlar.
(Arada bir space marine gördüm sanki )

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Aralık 07, 2020, 20:32:48 ÖS »

Elinize sağlık hocam, hepsi çok hoş gözüküyorlar.
(Arada bir space marine gördüm sanki )

Çok teşekkür ederim.
WH40K evrenini seviyorum

SouLPoWer87
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Aralık 07, 2020, 22:50:00 ÖS »

Çok güzel gerçekten elinize emeğinize sağlık 👍👏👏👏

İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir. İnsan imkansızın da ötesine gidebilir..

+90'lar da çocuk olmak..
+Commodore Amiga Aşkı
+Jay Miner
+Paula
+Agnus
+Denise
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Aralık 07, 2020, 23:06:23 ÖS »

Elinize sağlık renkler çok güzel seçilmiş.
AoV
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Aralık 08, 2020, 00:02:41 ÖÖ »

tebrikler, oldukça başarılı. piksel art çok ilgimi çekiyor ancak hiç üstüne düşme imkanım olmadı.

çalışmayı hazırlama sürecini anlattığınız bir konu var mı? ya da vaktiniz olursa çok kabaca bile olsa biraz bahsetmeniz mümkün mü?

taslakları hazır mı kullanıyorsunuz? kendiniz tasarlıyorsanız, onları da son çalışmayı hazırladığınız programda mı çiziyorsunuz? tavsiye edeceğiniz kaynaklar var mı konu ile ilgili?
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : Aralık 08, 2020, 07:35:30 ÖÖ »

Projeler çok güzel görünüyor.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Aralık 08, 2020, 08:26:49 ÖÖ »

Renk seçiminiz de güzel olmuş, elinize sağlık.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Aralık 08, 2020, 10:14:07 ÖÖ »

@SouLPoWer87
@Barış Yeni
@AoV
@NESDelisi
@maverick

Çok teşekkür ederim.

tebrikler, oldukça başarılı. piksel art çok ilgimi çekiyor ancak hiç üstüne düşme imkanım olmadı.

çalışmayı hazırlama sürecini anlattığınız bir konu var mı? ya da vaktiniz olursa çok kabaca bile olsa biraz bahsetmeniz mümkün mü?

taslakları hazır mı kullanıyorsunuz? kendiniz tasarlıyorsanız, onları da son çalışmayı hazırladığınız programda mı çiziyorsunuz? tavsiye edeceğiniz kaynaklar var mı konu ile ilgili?

Çalışma sürecimi anlattığım bir konu yok ancak merak eden ve isteyenler olursa belki bu tip bir konu açabilirim.

Kısaca bahsetmem gerekirse pixel art'a olan ilgim 80'li yılların sonlarında başladı. Çok küçük yaştan beri çizime ilgim olduğu için Intel 286 bilgisayarımda kendimce ufak tefek denemeler yapardım. Kullanılan yazılımlar geliştikçe pixel art tekniklerini daha iyi anlamaya ve kendimi geliştirmeye başladım. 2010 yılları civarında www.pixeljoint.com sitesini keşfedip üye olduktan sonra konuya daha profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşmaya başladım.

Seneler sonra Pixel Joint sitesinde moderatörlük teklifi aldım ve şu an hala orada genel site yönetimine yardımcı oluyorum ve diğer moderatörler ile birlikte galeriye alınacak pixel çalışmaların onaylanması veya rededilmesi görevlerini yapıyoruz. Ayrıca pixel art'a yeni başlayan arkadaşlara işin püf noktaları konusunda yardımcı oluyoruz.

Gerçek anlamda temiz bir pixel art galerisine sahip yegane sitedir Pixel Joint. Ayrıca pixel art öğrenmek isteyen herkese tavsiye edebileceğim bir topluluktur. Pixel Joint dışında sadece pixel art'a odaklı tek diğer site de Pixelation'dır https://pixelation.org/. Bu iki siteden pixel art'ın ne olduğu ve nasıl yapıldığı ile ilgili çok güzel kaynaklar bulmak mümkün.

"Taslaklar" derken kast ettiğiniz nedir tam bilmiyorum ancak çalışmaları sıfırdan başlayıp kendim elle çiziyorum.
Her sanat türünde olduğu gibi pixel art'ta da arzu edilirse referans kullanılabilir. Mesela Gargamel'i çizerken çizgi filmlerden bir sahneyi referans alarak karakteri olabildiğince pixel çözünürlüğünde betimlemeye çalıştım. Bu son çalışma için yüzlerin tanınması önem taşıyordu ama genelde çalışmaları tamamen hayal gücüyle kafamda canlandırıp çiziyorum.

Pixel art herhangi bir raster grafik editörü ile yapılabilir ancak sadece pixel art için tasarlanmış özel programları kullanmak çok daha avantajlı. Piyasada bir çok program mevcut. Benim pixel art konusunda en başarılı bulduğum program Aseprite. Profesyonel pixel art çizimi için tasarlanmış kapsamlı ve rahat bir çalışma ortamı sunması, dinamik renk paleti kontrolü, kullanışlı cell animasyon araçları, modern sistemlere tamamen uyumlu olması, çok hızlı çalışan hafif bir program olması ve orijinal lisans ücretinin çok uygun olması gibi önemli özelliklere sahip.

Aseprite'ın dışında GraphicsGale(ücretsiz), Grafx2(ücretsiz), Pyxel Edit(özellikle tile çizimi için güzel. Ücretli), GIMP(ücretsiz) ve Paint.NET(ücretsiz) gibi yazılımlar da sıkça kullanılıyor. Photoshop kullanan çizerler de var ancak GIMP ve Paint.NET'te de olduğu gibi Photoshop ile pixel art yapmak için bazı belirli ayarlara dikkat etmek gerekiyor yoksa programın uyguladığı otomatik filtreler pixel netliğini bozuyor.
Retro program arayanlara da Deluxe Paint'i tavsiye ederim.

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2023, 11:02:32 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

AoV
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Aralık 08, 2020, 10:21:01 ÖÖ »

Taslak dediğim eliniz ya da başka bir program ile önce bir eskiz hazırlıyor musunuz acaba diye soruyordum. Çalışma sürecinizle ilgili bir konu açarsanız ben severek takipçisi olurum.

Son dönemde Virtuaverse isminde bir oyunu deneme şansım oldu, oldukça hoşuma gitmişti. haliyle ilgim daha da arttı.

Sanırım Pixel joint ve Pixelation a üyelik iyi bir başlangıç olacak.

Emre Gökçe Çimen in makalelerine şimdi göz atabildim, cevaplarım varmış orda, çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2020, 10:25:35 ÖÖ Gönderen: AoV » Logged
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: