Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar
Diğer Bilgisayarlar
Bir devin sonu, uzatmaları oynatacaklar » Windows 7
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bir devin sonu, uzatmaları oynatacaklar » Windows 7 (Okunma Sayısı 25641 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman
Ynt: Bir devin sonu, uzatmaları oynatacaklar » Windows 7
«
Yanıtla #45 :
Ocak 19, 2020, 18:45:31 ÖS »
Alıntı sahibi: amiga.os üzerinde Ocak 19, 2020, 16:53:01 ÖS
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Ocak 19, 2020, 15:24:43 ÖS
Dünya üzerindeki digital ticaretin gelişmesi için işletim sistemi yazan firmalara çok iş düşüyor. Windows7 kullanmaya devam eden milyonlarca kişinin kredi kartı veya banka hesap bilgilerinin çalınması benzeri bir olay gerçekleşse, bundan sadece bilgileri çalınan kişiler zarar görmez, digital ticarete güven azalır, teknolojiye güven azalır, hatta Microsoftun bile imajı zarar görür.
Microsoft eski işletim sistemlerine güvenlik desteğini sonlardırarak küçük hesaplar peşinde büyük yanlış yapıyor. Yeni çıkarttıkları işletim sistemleri kullanıcılar açısından yeterli cazibeye sahip olmadığı için fazla para kazanmak uğruna böyle bir yola tenezzül etmeleri uzun vadede kâr değil zarar getirecektir.
İyi firma 100 yıl geçse de ürettiğinin arkasında durabilen firmadır.
Yapmayın hocam bu mantıkla Windows 1.0'a da destek vermeleri gerekiyor o zaman, bunun sürdürülebilir hiç bir yanı yoktur. Tabii ki yeni sürümler çıktıkça eskilerine olan destek mutlaka kesilecektir, farklı bir uygulamasının da olabileceğini ya da olduğunu zannetmiyorum.
Windows 10'u ilk çıktığından beri kullanıyorum, hiç bir cihazımda en ufak bir sorun yaşamadım. X bir farklı yazılımın yeni Windows sürümleri ile sorun yaşamasından o yazılımı üreten firma sorumludur, güncellemelerini yaparak uyumlu hale getirmesi gerekir.
Toplumun geneli, durumu sizin gibi değerlendirdiğine ve ciddi bir tepki ortaya çıkmadığına göre, büyük ihtimalle ben yanılıyorumdur. Ama gene de benim ticaret anlayışım değişmiyor, birisi bana 35 sene önce üretip sattığım bir elektronik devreyi, arızalandı diyerek, getirse ya tamir etmeye çalışırım, ya elimde varsa çalışanını veririm, yada kabul ederse parasını iade ederim. 50 yaşımdayım, Bill Gates kadar param yok, ama galiba ben Gates'den daha zenginim.
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2020, 03:20:09 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
ercanersoy
Deneyimli
«
Yanıtla #46 :
Ocak 19, 2020, 21:41:37 ÖS »
İşletim sistemi kavramları hiç değişmiyor ya da çok az değişiyor ve her birkaç senede bir yeni işletim sistemleri ortaya çıkıyor. Bu durum birçok işletim sistemi türü için geçerlidir.
Aslında Microsoft Windows 1.x'e bile destek verilebilirdi. Ev kullanıcıları için olmayabilir, ancak ofis kullanıcıları, eğitim bilgisayarları, gömülü sistemler için güzel bir sistem olabilir.
Bence işletim sistemi yaklaşımlarının değişmesi gerekir.
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #47 :
Ocak 20, 2020, 00:25:35 ÖÖ »
Sorun şu, tavuk-yumurta ikilemi var OS ve donanım ekseninde. Bu sene aldığınız yeni PC'nizde son Windows'unuz yine de yağ gibi akmıyor. Ama bu cihaza Windows XP kurabilseydik anormal performanslı çalışacak, Realtime OS gibi davranacaktı. OS her sürümle hantallaştıkça yeni donanım gereksiniminiz ortaya çıkıyor. Piyasaya sürülen yeni bilgisayarlar da yeni OS sürümleri ile gelmek durumunda, eğer Microsoft ile çalışmayı sürdürmek istiyorlarsa. Microsoft Office XP ve Office 2000 sürümleri ne kadar güzel ve hızlı idiler o zamanın PC'lerinde bile. Şimdi Office 2016, Core i7, 16GB RAM ve SSD'li sistemde ancak o hızı yakalayabiliyorum.
ercanersoy
Deneyimli
«
Yanıtla #48 :
Ocak 20, 2020, 05:42:06 ÖÖ »
Evet, eski işletim sistemleri çok daha hızlı çalışıyor. Her yeni çıkan işletim sistemlerine çok fazla gereksiz özellik ekleniyor. Ancak, yazılım uyumluluğundan her nedense azaltılıyor. Bu durum diğer birçok yazılım türü için de geçerlidir.
ilkerficicilar
Uzman
«
Yanıtla #49 :
Ocak 20, 2020, 08:44:50 ÖÖ »
İşlemcilerdeki Spectre ve Meltdown hataları için uygulanan yamaların getirdiği performans kaybı da unutulmamalı:
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=spectre-meltdown-2&num=11
Buradaki rakamlar Linux için. Xeon E3'de %21, i7'de %16 ortalama kayıp gösteriyor. Windows için oranlar olasılıkla bu oranların çok daha üzerindedir.
486 işlemcilerden daha yeni her Intel ve AMD işlemcisi Spectre'den muzdarip. Meltdown konusundaysa AMD bu hatadan etkilenmiyor.
Eğer İnternet/Intranet bağlantısız, sizden başka kullananın olmadığı bir bilgisayar kullanacaksanız, mesela sadece render yapıyorsanız, vb., bu yamaları kaldırırak veya 2018 ve öncesi bir OS kullanıp yamamayarak kayıp performansı geri kazanabilirsiniz.
http://cbm.ficicilar.name.tr/
- Commodore Hacking
ercanersoy
Deneyimli
«
Yanıtla #50 :
Ocak 20, 2020, 09:11:24 ÖÖ »
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #51 :
Ocak 20, 2020, 09:35:36 ÖÖ »
Yapmayın hocam bu mantıkla Windows 1.0'a da destek vermeleri gerekiyor o zaman, bunun sürdürülebilir hiç bir yanı yoktur. Tabii ki yeni sürümler çıktıkça eskilerine olan destek mutlaka kesilecektir, farklı bir uygulamasının da olabileceğini ya da olduğunu zannetmiyorum.
Windows 10'u ilk çıktığından beri kullanıyorum, hiç bir cihazımda en ufak bir sorun yaşamadım. X bir farklı yazılımın yeni Windows sürümleri ile sorun yaşamasından o yazılımı üreten firma sorumludur, güncellemelerini yaparak uyumlu hale getirmesi gerekir.
Düzgün iş yapsalardı windows 1.0 2.0 herneyse o kadar bir ayrım olmayacaktı, para kazanmak için hop yeni versiyon yaptık diyorlar. Eğer isteselerdi tüm 16-bit sistemleri tek bir windows sürümü yapabilirlerdi. Hatta eğer isteselerdi tüm 16/32bit karışık sistemlere kadar (windows 1.0 - windows me) tek bir pakette verebilirlerdi. Microsoft teknik olarak çok iyi işler çıkarmış bir firma. Yeni sistem çıkarınca eski sistemde çalışan programların çalışmaya devam etmesi için inanılmaz işler yapmışlar. (Raymond Chen'in web sitesine bakın ya da the old new thing diye aratın) Hizmet odaklı iş yapsaydı bu yönde birşeyler görürdük diye düşünüyorum.
Sizin halinizden memnun olmanız sorun yaşayanların sorunlarının kaybolması anlamına gelmiyor ne yazık ki. Herkes başkalarının derdiyle dertlenecek değil tabii ama o sorunlar yokmuş gibi davranmak duyarlı bir kişiye yakışmıyor
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2020, 09:38:10 ÖÖ Gönderen: Levent (Lvnt)
»
Use the brute force, Luke
amiga.os
Deneyimli
«
Yanıtla #52 :
Ocak 20, 2020, 10:01:49 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Levent (Lvnt) üzerinde Ocak 20, 2020, 09:35:36 ÖÖ
Düzgün iş yapsalardı windows 1.0 2.0 herneyse o kadar bir ayrım olmayacaktı, para kazanmak için hop yeni versiyon yaptık diyorlar. Eğer isteselerdi tüm 16-bit sistemleri tek bir windows sürümü yapabilirlerdi. Hatta eğer isteselerdi tüm 16/32bit karışık sistemlere kadar (windows 1.0 - windows me) tek bir pakette verebilirlerdi. Microsoft teknik olarak çok iyi işler çıkarmış bir firma. Yeni sistem çıkarınca eski sistemde çalışan programların çalışmaya devam etmesi için inanılmaz işler yapmışlar. (Raymond Chen'in web sitesine bakın ya da the old new thing diye aratın) Hizmet odaklı iş yapsaydı bu yönde birşeyler görürdük diye düşünüyorum.
Sizin halinizden memnun olmanız sorun yaşayanların sorunlarının kaybolması anlamına gelmiyor ne yazık ki. Herkes başkalarının derdiyle dertlenecek değil tabii ama o sorunlar yokmuş gibi davranmak duyarlı bir kişiye yakışmıyor
Hocam yazdıklarımı nerenle okuyorsun bilmiyorum ancak "başkalarının dertleri yokmuş gibi davranmayı" nereden çıkarıyorsun. Ben sorun yaşamadım deyince başkasının sorununa duyarsız mı kalıyorum? Bir de yakışmıyor diye bir laf etmişsin, saçmalama diyorum sadece.
Diğer işletim sistemleri ya da yazılımlar için de benim yazdığım şeyler geçerlidir. Bunun da bence yazılım/donanım ilişkisi ile ilgisi yok, hayalini kurduğunuz şeyin gerçek olması imkansız. İstemedikleri için değil isteseler de yapamazlar. Varsa ilk çıktığı günden itibaren 1.x sürümünde kalan bildiğiniz bir yazılım söyleyebilirseniz sevinirim.
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2020, 10:11:15 ÖÖ Gönderen: amiga.os
»
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #53 :
Ocak 20, 2020, 10:18:04 ÖÖ »
Microsoft'un en sorunlu tarafı, işletim sistemi para politikasını değiştirmemesi. Internet ile birlikte devir değişti, hizmetlerden para kazanma ön plana çıktı ama Microsoft bu kafayla önce Internet devrimini ıskaladı, kendi işletim sisteminde doğru dürüst bir oyun ve yazılım marketi bile sunamadı yıllarca. İşletim sistemini de belli aralıklarla isim değişiklikleri ile kullanıcıları bu sistemi kullanmaya mahkum etme şeklinde yeniledi. Android, MacOS vb'de olduğu gibi kullanıcıya şeffaf bir şekilde güncellemeler yaparak sistemi sürdürmeliydi. Gelinen nokta, Steam, Epic vb'nin kendi platformunda ciddi paralar elde ettiği, kendi web browser'ını bile kimseye kabul ettiremediği (Chromium alt yapısına geçti), endüstriyi yönlendiremeyen bir şirket haline geldi. Linux'u altsistem olarak Windows 10'a eklemek zorunda kaldı. Mobil tarafta zaten yok. İşin kötüsü, OS olarak piyasa hakimiyetini kurana kadar bireysel bazda korsan kullanımlara tamamen göz yumdu. Keşke OS yerine hizmetler, Azure, Office vb'ye odaklansaydı...
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #54 :
Ocak 20, 2020, 14:01:42 ÖS »
Alıntı sahibi: amiga.os üzerinde Ocak 20, 2020, 10:01:49 ÖÖ
Diğer işletim sistemleri ya da yazılımlar için de benim yazdığım şeyler geçerlidir. Bunun da bence yazılım/donanım ilişkisi ile ilgisi yok, hayalini kurduğunuz şeyin gerçek olması imkansız. İstemedikleri için değil isteseler de yapamazlar. Varsa ilk çıktığı günden itibaren 1.x sürümünde kalan bildiğiniz bir yazılım söyleyebilirseniz sevinirim.
Teknik açıdan, microsoft işletim sistemlerinde çalışan başkalarının yazdığı program ve sürücülerin sorunlarını çözerek birkaç işletim sistemi yazmaktan çok daha fazlasını yaptı. Yani teknik olarak kendi işletim sistemlerini birleştirmeleri hiç de "imkansız" değil. Hatta aslında biraz dikkat edilirse aslında tam olarak bunu yaptıkları da farkedilebilir: Eski sürümlerde çalışan programlar yeni sürümlerde de çalıştığına göre; windows 3.11'de tüm 16 bit windows sistemleri birleştirilmiş durumda. Windows me'de de tüm 16/32 bit windows sistemlerini birleştirmiş durumda. Hatta nt çekirdekli xp'de bile hala bu uyumluluk devam ediyor, bir sürü eski dos, windows programları xp'de gayet iyi çalışıyor. Ben teknik olarak zaten yapılmış olanı kullanıcı ile en uygun şekilde isteselerdi buluşturabilirlerdi anlamında yazmıştım.
Bu yüzden dedim ki 16bit sistemleri tek sistem yapabilirdi, ya da tüm 16bit / 32bit sistemleri tek pakette verebilirdi. Bunu yazarken ben ticari olarak kullanıcılara sunacakları imkanı kastetmiştim. Microsoft eğer isteseydi önceki sürümleri satın alanlara bir sonrakine güncelleme yolunu açardı. Hatta sürüm falan olmazdı. Ara ara yenilikler eklenen bir windows olurdu.
Alıntı sahibi: amiga.os üzerinde Ocak 20, 2020, 10:01:49 ÖÖ
Hocam yazdıklarımı nerenle okuyorsun bilmiyorum ancak "başkalarının dertleri yokmuş gibi davranmayı" nereden çıkarıyorsun. Ben sorun yaşamadım deyince başkasının sorununa duyarsız mı kalıyorum? Bir de yakışmıyor diye bir laf etmişsin, saçmalama diyorum sadece.
@amiga.os: Başkalarının sorunlarına karşılık "ben sorun yaşamıyorum öyle birşeye gerek yok" şeklinde kendinden başkasına önem vermez tavırda yazarsan ben de seni duyarlı olmaya o şekilde davet ederim. Bir iki menü yeri değişince ne yapacağını şaşırıp işi aksayanlar tanıyorum, insanlar alıştığı şekilde devam etmek isteyebiliyor işte. Eski sistemin desteğinin devam etmesi bu insanlar için çok önemli. Saçmalama diye cevabını vermişsin gerçi ama ben senin anlayışını takınmanı ve bu şekilde başkalarını yok saymaktan vazgeçmeni umuyordum, sen bilirsin. Yanlız bana hocam falan diye hitap etme, lafta bile olsa senin hiç birşeyin olmaya niyetm yok
«
Son Düzenleme: Ocak 20, 2020, 14:35:59 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt)
»
Use the brute force, Luke
amiga.os
Deneyimli
«
Yanıtla #55 :
Ocak 20, 2020, 18:09:33 ÖS »
Çoluk çocuk muhabbetine dönmesin diye Levent'e cevap yazmıyorum ancak ben daha önce "fort_apocalypse" adlı kullanıcıya yazdıklarımı aynen tekrar ediyorum.
"Windows 10'u ilk çıktığından beri kullanıyorum, hiç bir cihazımda en ufak bir sorun yaşamadım. X bir farklı yazılımın yeni Windows sürümleri ile sorun yaşamasından o yazılımı üreten firma sorumludur, güncellemelerini yaparak uyumlu hale getirmesi gerekir."
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: