İlginç bir anket olduğunu düşünüyorum. Ancak forumumuzun üye profilinin bunları düşündüğünü düşünemiyorum.
Ben bu görüşe katılmıyorum. Bence insanları tek bir kategori altında değerlendirmek doğru bir yaklaşım değil. İnsanlar gerçekten çok yönlü olabiliyorlar, iç dünyaları veya bilgi birikimleri hakkında bilgimiz olmayabilir.
Bence bu başlığın açılması çok tazeleyici güzel bir sürpriz olmuş, onursapci'ya teşekkür ederim.

1.Zamanda yolculuk mümkün olabilir mi?
Öncelikle birşeyin mümkünlüğü ve bizim imkanlarımızın veya bilgimizin onu yapmaya yetip yetmeyeceğinin ayrı şeyler olduğunu göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum.
Fizik kurallarının sınırlarını zorlayan teknolojilerle insan uygarlığının bunu ilerde başarma ihtimali olduğuna inanıyorum.
Hatta belki çok uzak gelecekteki "torunlarımız" zaman yolcuğunu mümkün kılan teknolojilere sahiptir ve günümüzde göklerde görülen UFO'ların içindeki varlıklar bizzat onlardır.
Belki de zaman yolcuğu gerçek anlamda imkansızdır ancak birbirine çok benzeyen paralel evrenler varsa, bu evrenlerin farklı zamanlarına atlayarak da zaman yolcuğuna çok yakın bir deneyim elde edebiliriz.
2. Uzayda yaşam olabilir mi?
Kesinlikle olabilir. Kendimizden biliyoruz.

Dünya da uzayda sonuçta ve Dünya'da yaşam oluşabiliyorsa sayısız galaksiyi oluşturan sayısız yıldızın etrafında yörüngede dönen sayısız gezegende neden oluşmasın?
3. Gelecekte yapay zeka gücü eline geçirebilir mi?
Evet, bu gerçek anlamda tartışılan ve üzerine gidilen bir konu. Neural network, deep learning ve kuantum bilgisayarların birleşimi insanlığın hiç hayal edemediği gelişmelere yön verecektir.
4. Gelecekte ışınlanma olabilecek mi?
Evet, hatta evren var olduğundan beri ışınlanma oluyor ancak atom altı parçacık boyutunda
Bknz: elektron kuantum tünelleme(quantum tunneling)Eğer gelecekte kuantum dalga fonksiyonunu(wave function) büyük nesneleri içine alabilecek boyutlarda çökmeden tutmanın bir yolu bulunabilirse ışınlanma dahil çok ilginç şeyler görme imkanımız olabilir.
Konuya ilgisi olan arkadaşlara önermek istediğim bir kaç ilginç başlık da şu şekilde:
-Kuantum çift yarık deneyi (double slit experiment).
-Feynman diyagramları (kuantum etkileşimlerinde zaman akış yönünün belirsizliği.(arrow of time)).
-Determinizm ve özgür irade ikilemi.
-Holografi ilkesi (Leonard Susskind).
-Simülasyon teorisi (Nick Bostrom - Simulation argument).
-Kara delik Hawking radyasyonu (Stephen Hawking).
-Boltzmann Brain (kuantum olasılıkları üzerine kavramsal bir tespit).