Bu akşam bantları sökerek pleksiglası CRT kalıptan ayırdım.
Daha sonra Macintosh Plus'ın ön paneline içten elle oturttum. Sonuçtan son derece memnunum.
@yavuzg : Epoksi ve CRT'nin negatif kalıbını alarak gerçekten cam mercek gibi benzer şeyler yapan birilerini görmüştüm. Epoksiyi cam şeffaflığında hiç hava kabarcığı kalmadan kalıba ancak bir vakum tankında alabilirim sanırım, doktora sırasında beraber çalıştığım malzemecilerin bunun için özel bir sistemi vardı. Benim pek ev ortamında yapabileceğim bir şey değil şimdilik. İleride garajım, bahçem filan olursa mutlaka denemek isterim.
Benzer şekilde CRT'nin kendisinin ön camını keserek yapmaya çalışanlar olmuş. Bu baya riskli ve zor bir iş. Buna kalkışmam.
@HkRecai : Tarif ettiğin baskı çerçevesi fikrini anladım ve gerçekten çok mantıklı. Benim epey bir vaktimi alan kenarları döne döne bükme işini muhtemelen tek seferde bu çerçeveyle yapabilirdim. Elimdeki sıcak hava tabancasından iki tane ve iki tane de ilave el gerekirdi muhtemelen, bir tarafı ısınınca diğer taraflar hemen soğuyor, tüm pleksiglası tek seferde ısıtmak için büyük bir fırına konulabilir veya geniş infrared ısıtıcı kullanılabilir belki.
LCD'de görüntü varken pleksiglasın arkasından nasıl gözükeceğini çok merak ediyordum.
Elimdeki LCD ekranın sadece VGA girişi var. VGA çıkış alabileceğim bir cihaz bulmam zaman aldı. Bir retro meraklısı olarak biraz utandım. Evdeki en eski laptopta HDMI çıkış var. Bunları HDMI-DVI ve DVI-VGA pasif dönüştürücülerle LCD'ye vermeye çalıştım görüntü gelmedi.
Sonra osiloskobumda VGA monitör çıkışı olduğu aklıma geldi (Tektronix MDO3034) Hemen onu doğrudan VGA kablosu ile bağladım ve görüntü geldi.

Pleksiglası çerçeveye elimle tutturdum şimdilik. İç taraftan, CRT'yi çerçeveye tutturmaya yarayan vida deliklerine @HkRecai'nin bahsettiği türde bir çerçeve yapıp pleksiglası çerçeveye iyice sıkıştıracağım. Elle dikkatlice yaptığımda kağıt girecek kadar bile boşluk kalmıyor.