Kurumsal çok kullanıcılı lisans alıp teker teker satiyorlar. Ben bu soruyu geçen sene Microsoft'u arayıp sormuştum. Bu şekilde satılan lisansların legal olup olmadığını bilemeyiz ancak bir sorun çıkarsa yardımcı olamıyoruz dediler. Bu cevap üzerine aldım. Bir senedir sorunsuz kullanıyorum.
Bu başlığın üçüncü mesajından yazmıştım. Başka bir sorun için aradığımda (Saçma bir hatadan dolayı kredi kartından kanada doları çekmeye çalışıldığı için lisans alamıyordum.) bizzat telefonda sordum ve yukarıdaki cevabı aldım. Satış yetkilisi bana bu lisanslar illegaldir microsoft.com'dan satın almanız lazım diyemedi. Sadece üstü kapalı bir şekilde sorun yaşayabilirsiniz dedi.
Bir şey demelerine gerek var mı hocam? Kurumsal diyor. Siz o şirketin bir çalışanı mısınız? Değilsiniz. Bu durumda bir başka şirkete ait kurumsal bir key’i kullanıyorsunuz demektir. Lafım size değil. Genel konuşuyorum. Bu işin meşrulaştırılmasından yana değilim tepkim buna. Hepiniz bir şeyler üretiyor ve satıyorsunuz. Bunların çalınıp %10 fiyatına satılması hoş olmaz değil mi?
Başka bir başlıkta da genel yöneticimiz “korsan bir paylaşım yok olsaydı silinirdi” dedi. Kendisine yanıt vermedim zira konuyu açan arkadaş beni sevmiyor konu uzasın istemedim neredeyse torunum yaşında çünkü arkadaş...
Buradan yanıt vereyim. Korsan oyunları indirip bir yerde toplayalım ne kadar güzel olur demek serbest ama linki paylaşmak yasak gibi olmuyor mu bu?
O zaman hadi banka soygun planı yapalım forumca, icraate geçeceğimiz zaman ayıplarız sileriz mesajları...
Tepkim bunlara....
Ama bu forum sanırım bana göre değil. Genelde dikkat ediyorum hep bir devrecilik hakim. Yeni gelenlere hep kaka gözüyle bakılıyor. Eskiler hep savunuluyor. Kötü bir düşünce değil ama çok amatörce buluyorum.
Yazdığım bu son mesajla da veda ediyorum.
Yolunuz açık olsun cgtr...
Veerminard hocam arkadaslarin aldigi keylerin oem olmadigi aşikar. Oem diye bir şey mi kaldı? Notebookların pclerin anakartlarına gömülü artık o keyler. Bu aldıkları keyler microsoft eğitmenlerine, öğrencilerinde test ortamında kullanabilsinler diye verdikleri keyler. Bunları satmak yasal değil.
Ayrıca “net değil” ne demek. Lisans var ve microsoft bile bilmiyor yasal mı değil mi?
Bu şeye benzedi haram mı mekruh mu?
Bu konu din değil. Ya yasaldır ya değildir. Nettir!
Ama neyse siz kullanmaya devam edin.
Tüm dünya salak 3₺ ‘Ye lisans alanlar akıllı.
Microsoft lisans yarım dolar türkiyede nefis.
İndirirken ISP’ye daha çok para ödüyoruz...
İllegal değil ama etik değil diyorsun.
Lisans dünyası zaten etik anlayışa sahiptir. Microsoft tutup da bir kuruma korsansınız demek yerine bu lisanslama etik değil demeyi tercih eder.
İsterseniz havadan konuşmayalım. Aranızdan bir kişi 5-10 liraya aldığı key’i microsoft ‘a mail atıp sorsun. Bunu aldım pc’me kurdum. Yasal lisanslı mıyım diye.
Yanıtını buradan atsın. Ziyaretçi olarak girer bakarım. Onun dışında söyleyecekleriniz arkamdan asılsız konuşmaktan öteye geçemeyecek (hesabımı sileceğimi beyan ettiğim için)
Appiah: senin varlığın bile yanlış. Özel mesaja bile KM diyebiliyorsun. Komiksin. Yazmazsam olmazdı.