Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRaspberry Pi emulasyon gücü nedir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Raspberry Pi emulasyon gücü nedir?  (Okunma Sayısı 2092 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 08, 2020, 20:43:51 ÖS »

Şu sıra tekrar 15khz sinyal çevirici alacağım Umsanın sayfasında baktım pi2scartda ilgimi çekti fakat pi'nin emulasyon gücü nedir,mesela psx oyunlarını takılmadan oynayabilirmiyiz?
Esneklik olarak pcyi aramıyım yoksa daha kaliteli emulasyon var diyebilirmiyiz?
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2020, 21:15:07 ÖS »

Pi3 performansi oldukca iyi. Tek sorun yasadigim emulator Mame oldu; hazir ayarli bir cihazdi kendime guvenip kurcalayamadim ayarlarini. 
Pi2'yi kullanma sansim olmadi ama pi zero dahi zorlayarak pek cok psx oyununu ekrana getiriyor. Hatta dogru ayarlarla bir kisminin oynanabilir oldugu gibi bir iddia var. Su an ben de oku-izle-arastir-dene safhasindayim. Guzel seyler yapilabilir gibi de duruyor, elde patlayabilirmis gibi de =)

Pi3 ve psp arasinda performans acisindan bi fark -en azindan benim gorebildigim kadariyla yok. Lakin Psp maliyet acisindan acik ara onde bence.
retrocu.6
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2020, 22:07:23 ÖS »

Pi3 kullandım ama pek memnun olmadım ben. Bilhassa PS1 ve Dreamcast emülaasonları oldukça kötüydü. Oyunlar oynanabilir seviyeden uzaktı.
ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2020, 22:13:50 ÖS »

pi2 de denediğim psx oyunları sıkıntısız çalışmıştı hatta 4 kontrolcü bağlayıp ctr oynuyorduk. nes te de sorun çıkmamıştı. snes oyunlarının bazıları düzgün çalışmamıştı diye hatırlıyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: