Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aras kargo kayıp  (Okunma Sayısı 9123 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 10, 2020, 11:34:38 ÖÖ »

@Verminaard
Öfke ile yazdım, kabul ediyorum, şu an okumak bile utandırdı. İlk mesajı düzenledim.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2020, 11:42:07 ÖÖ »

Arkadaşlar teslim alan bir kişi yok ortada.

"Mobil Alan" dediği şey de aslında bir şube.

Şubelerin hizmet veremediği lokasyonda oturuyorsanız paketleriniz buraya gidiyor. Buradan sonra belli günlerde (nette listesi ve çalışma günleri var) o günlerde dağıtıma çıkıyor.

Mobil Alan

Ülkemizin bütün il ve ilçelerinde 1500'ü aşkın yerleşim birimine hizmet götüren Aras Kargo hizmet sınırlarını her geçen gün daha da genişleterek hizmetlerine devam ediyor. Türkiye'nin her noktasına ulaşabilmek ve hizmet götürebilmek için standart hizmet alanları dışında kalan 3332 yerleşim merkezine de Mobil Servislerimizle hizmet veriyoruz.

Mobil alan olarak tanımladığımız bu bölgeler, operasyonel olarak standart hizmet alanları dışında kalan, haftanın belirli günlerinde teslimat yapabildiğimiz mevkii ya da yerleşim birimleridir. Bu kapsamda mobil alanlara teslim süreleri farklılık gösterebilmektedir.

https://www.araskargo.com.tr/trmobile/functions_mobilalan.aspx

Çınarcım senin paketin aras'ta halen kimse almadı yani. Sadece teslimat adresin ana şubelerin hizmet vermediği yer olduğu için Mobl Alan denilen küçük şubeye gitti. Oradan da belirli günlerde teslimata çıkıyor sadece.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2020, 11:44:54 ÖÖ »

Sırf bu gibi işler için kep adresi aldım ve her ay mobil imza ücreti ödüyorum. Canımı sıkan mı oldu? İhtilaf mı var? Buluyorum kep adresini dayıyorum ihtarnameyi eşek gibi hizaya gelip cevap vermek zorunda kalıyorlar. Vermezlerse de elimde kapı gibi delil oluyor.

Şu konuyu yeni bir başlıkta aç biz de öğrenelim Çok işe yarayan bir mecraya benziyor

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2020, 12:01:33 ÖS »

Not: Kargocu değilim, kargoculara çok da küfretmişimdir ama hiç böyle "mass effect" sövmüşlüğüm yoktur.

Ağanın pokunun üstüne pok olmaz ama,kisitli yabanci lisanimla ceviri yapayim.

Mass effect = Ben bunlarin hepsinin alayini..............  
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 10, 2020, 13:58:13 ÖS »

Sırf bu gibi işler için kep adresi aldım ve her ay mobil imza ücreti ödüyorum. Canımı sıkan mı oldu? İhtilaf mı var? Buluyorum kep adresini dayıyorum ihtarnameyi eşek gibi hizaya gelip cevap vermek zorunda kalıyorlar. Vermezlerse de elimde kapı gibi delil oluyor.

Şu konuyu yeni bir başlıkta aç biz de öğrenelim Çok işe yarayan bir mecraya benziyor

Uygun bir zamanda hazırlamaya çalışırım. 
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2020, 14:07:12 ÖS »

Lafı uzatmayacağım, bezmiş durumdayım. Yazlıkta kalırken stüdyo ref. monitörü sipariş ettim, Aras kargo'ya verdi satın aldığım kişi. İki gün sonra gün içinde teslim edilecek, kurye sizinle iletişime geçecek diye mesaj geldi. Ani bir karar ile Ankara'ya dönmem gerekti gün içerisinde, otobüs biletim duruyor. Bir hafta sonra hala haber çıkmayınca takip ettirdim, teslim alındı gözüküyor. Teslim alana da "Mob*** Ala***" yazmışlar. Aradım sordum, Mobil Alan anlamına geliyormuş. Şubesi olmayan ilçelerde arayıp ortak bir buluşma noktası belirleyerek teslim ediliyormuş. Şikayet oluşturdum ama 2 gündür dönüş yok. Kapıcı teslim almadığını söylüyor, zaten ödemesi vardı kimsenin hayrına teslim alacağını düşünmüyorum.

Yanlış bilmiyorsam Kargo Şirketi göndericiye karşı sorumlu. Ya da bu bir e-ticaret alışverişiyse satıcı size ürün teslim ettiğini kanıtlamak zorunda. İkinci el alışverişi filansa durum biraz daha karışık ama her şekilde göndericinin konuya müdahil olması lazım. Sizin "benim yerime başkasına teslim etmişsiniz" demeniz yerine göndericinin "Gönderiyi alıcıya ya da size verdiğim adresteki alıcının vekiline teslim etmeyip başkasına teslim etmişsiniz." demesi biraz daha doğru olur sanki.

Gaddarca gelebilir ama bu bir e-ticaret gönderisiyse e-ticaret sitesine ürün teslim almadığınızı bildirin. Oralı olmazlarsa ödeme yaptığınız bankaya ürünü teslim almadığınız için charge back talebinde bulunun. Ya da TÜketici Hakem Heyeti aracılığı ile de ilerleyebilirsiniz. Ortada bir sorun varsa ki var bu sorun sadece sizin sorununuz değil.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2020, 14:09:55 ÖS Gönderen: Aktug » Logged
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Temmuz 10, 2020, 16:53:52 ÖS »

Normalde evet sorumluda sorumsuzluk dizboyu bütün kargo şirketlerine bence bir düzenleme getirlmeli diye düşünüyorum geçmiş olsun çınar umarım bu haklı davanı kazanırsın
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: