Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBir Vodafone Net hikayesi(!)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Vodafone Net hikayesi(!)  (Okunma Sayısı 9663 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
deksar
Üye

Engineer - Master, Computer Science

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 08, 2020, 13:20:51 ÖS »

Arkadaşlar merhaba. Bu yazım, acı bir tavsiye niteliğindedir

13 Mart tarihinde çalıştığım iş yeri, Pandemi süreciyle uzaktan çalışmaya geçmişti, haliyle işteki bilgisayarlar evlere taşındı, evlere dağıldık.

Ocak 2020 tarihi itibariyle Vodafone Net üyesiydim. 50 Mbit sınırsız limitsiz paketleri 90 küsür TL idi, uygun geldi bana, Türk Telekom'dan geçiş yapmıştım o ay.

13 Mart'ta evlere taşındık, 14 Mart'ta evdeki internet kesildi. 1 gün pek sorun yapmadım, telefonumdan, çevreden girdim bir şekilde. Nadir de olsa kesintiler oluyordu böyle, ertesi gün de netin olmadığını görünce telefona sarıldım, Vodafone Net müşteri hizmetleri, her arayışımda yaklaşık 30 dk bekledikten sonra, arıza kaydı için "Hemen ilgileniyoruz efendim" denildi, sms geldi, "arıza kaydınız oluştu" diye.

Buraya kadar güzel, sonrası? Ne gelen var ne ilgilenen, 1 gün geçti, tekrar aynı süreç, yine aradım, yine oluşturuldu, ilgilenen, dönen yok, hak getire. Aynı gün defalarca aradım, bir tek yetkili arızanın nedenini söylemedi, hiçbir şekilde ilgilenen yok, sonraki günler sürekli 5'er kez, 10'ar kez aradım, hep aynı hikaye "teknik ekiplerimiz ilgilenecektir", konuyu sikayetvar.com'a ilettim, çıt yok, E-devlet üzerinden BTK'ya şikayette bulundum, Vodafone'dan tık yok, 45 gün süreyle evde İnternetsiz kaldım, cep telefonumun Wifi Hotspot paylaşımı ile mecbur işimi ilerletmeye çalışıyordum, 600-850 TL'lik 2 ayrı mobil faturası ödedim aşım yaptığım için.

Gerçekten kapıyı çalan dahi yok, yani bu herif 2 aydır yırtınıyor bi gidip apartmanda kabloya bakalım 30 dakika sürmez diyen yok.

Neyse baktım olmuyor, Vodafone Net online portal'den abonelik iptal dilekçesi indirdim, doldurdum, e-mail atacağım, 2020 yılında benden faks göndermem istendi. Şehri ara-tara hiçbir yerde doğru dürüst faks yok, kız kardeşimin eşi üniversite'de öğretim görevlisi, kendisinden rica ettim, çekip gittim oraya, hastanenin acil servisinde faks bulduk, 3 ayrı formu faksladık, "iletildi" raporu geldi. Eve döndüm, Vodafone'u arıyorum "belgeleriniz gelmemiş, tekrar gönderin", kalkıp gittim tekrar oraya, tek tek, tane tane gönderdik, iletildi raporlarını dahi resim çektik. Aradım Vodafone'u "kimliğiniz görünmüyor" denildi.

Yani inanın resmen sinir testi. Pek yapım gereği öyle telefonda ona-buna bağırıp çağırmak da huyum değil. Sonuçta oradaki de çalışan bir insan, benim gibi, bizler gibi.

3 hafta boyunca her gün iptali için uğraştım.

Sonra iptal edebildim. Ama ne mi oldu?

45 gün hizmet alamadığım Vodafone Net, yani evime 45 gün boyunca İnternet hizmeti vermeyen Vodafone, benden bir de 1350 TL cayma bedeli aldı. Ki burada "cayma", keyfi bir cayma değil, yasal olarak ücretini ödeyip almam gereken hizmeti almayışımdan ötürü mecburi bir iptal.

Kuzen Hukuk Fak. mezunu, yardımcı oldu sağ olsun, şu anda açtığım davayla ilgileniyor.

Daha sonrası? Vodafone iptal, Türk Telekom'a "merhaba" demek istedim. Diyemedim, neden? Türk Telekom dedi ki; "3 ay bir süreden önce bizden iptal edip farklı operatöre geçiş yapmışsınız, TT'ye geri dönebilmeniz için 3 ayın dolmasını beklemelisiniz."

Türk Telekom o sebepten beni tekrar abone yapmadı, hafifçe bir cezalandırma sanırım o da, mecbur bekledim sürenin dolmasını.

Aziz Nesin'lik.

Vodafone PİŞMANLIKTIR.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2021, 00:05:33 ÖÖ Gönderen: deksar » Logged

"Pain is inevitable, suffering is optional" - Buddha.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2020, 13:38:28 ÖS »

Koca şirketin network mühendisleri bile taşeron. VOIP devre konfigrasyonu yapılacak 60 kusur gündür bekliyoruz. Ses kalitesi rezalet.

Aman diyim uzak durun.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2020, 13:46:51 ÖS »

Benzer bir olayı ben de Turk.net'le yaşamıştım. Faks için İnternet üzerinden ücretsiz faks yollanabilen hizmetler var, onları kullanarak hallettim. Benzer sıkıntılar yaşayanlar bu yolu deneyebilir. 2020 yılında faksın ne olduğunu bilen sayılı kişi kalmıştır ve bunlar hep yıldırma politikasıdır. Bir sonraki adımda güvercinle mektup yollayın da diyebilirler

Çok geçmiş olsun diyelim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2020, 14:00:28 ÖS »

Vodafone'la aynısını yaşadım. Ama ben BTK'ya şikayet etmiş ve BTK'daki şikayetimde verilmeyen hizmetin iptali için başvurduğumu belirterek bir nevi BTK başvurusuyla/iptal talebini kayıt altına almaya çalışmıştım. Sonuçta Vodafone'dan bana bir süpriz olmadı...

Bir abonelik söz konusu olduğunda taahüt olmamasına dikkat ediyorum. Bu nedenle Turk.net abonesi oldum. 2-3 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Ama sorun yaşadığımda, benzer sıkıntılar yaşanacağına da eminim. Sorun olana kadar herşey süper geliyor insana Kahkaha Sorun olunca, içinden çıkılamıyor.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2020, 14:03:20 ÖS »

türknete geçin mutlu olun referans telefon numarası lazım olursa bana mesaj atın 1 ayda bedava kulanın tabi ilk faturayı ödedikten sonra. sözleşme yok istediğin ana çıkabilirsin + en cazip fiyat bildiğim kadarı ile. türknette çalışmıyorum ama iş yerimde ve evde türk net var aşırı memnunum evdeki bazen sorun yapıyor ama diğerlerinden açık ara iyi diyebilirim.
tabi sorun yaşarsanız gene yaşarşınız ama ben memnunum.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2020, 14:12:21 ÖS »

Turk.net'i geçen seneye kadar yazlığımda kullanıyordum, hâlihazırda Türk Telekom'a ait alt yapı kötü olduğundan hizmet de kötüydü. Bunun için Turk.net'i suçlamak doğru olmaz. Bana göre Turk.net'in en büyük sorunu telefonla ulaşabileceğiniz bir müşteri hizmetlerine sahip olmamaları. Her şeyi ticket sistemiyle çözmek istiyorlar ve müşteri hizmetlerinin canı çekerse sizi arıyor. İptal sözde kolay ama dediğim gibi onlar da 2020'de faks talep ediyorlar, tabii ondan önce yüz kere "iptal etmeyelim" diye aramaları ayrı bir sıkıntı. O zaman bir anda telefon iletişimi diye bir şey olduğunu hatırlıyorlar.

Faksı çektikten sonra iptal hemen yapılıyor ama orada eziyet yok.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2020, 14:12:50 ÖS »

Tüketici mahkemesine bu süreci anlatan bir yazın (buradan copy-paste yapın) ve dekontu da ekleyerek başvurun. Şikayetvar, twitter, facebook, google search, donanımhaber, google maps vb tüm sitelere hikayenizi yazın, internette iz oluşturun.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2020, 14:27:05 ÖS »

10-15 faks ve uğraştım didindim türk.net  iptal edemedim. 1-2 tane fazla fatura çıkarmışlar, en son tüketici hakem heyetine başvurdum, tüketici hakem heyeti iptal edilmesi yönünde türk.net adresine taahütlü posta ile yazı göndedi onu kabul etmemişler posta ilçe tüketici hakem heyetine geri gelmiş, yazıyı bana tüketici hakem heyeti bana yazıyı elden verdi. Sonra beni icraya vermişler 7 gün içinde itiraz ettim. Bu şekilde kapandı sanıyordum. Sonra borcu varlık fonuna satmışlar. Varlık fonu personeli bir kaç kez aradı bende tüketici hakem heyeti yazısını verdim bi bu yazı ile türk.net ten bunu tahsil ederiz dediler öyle kapandı konu, böyle romantik bir abonelikti birdaha kapısından geçmiyorum. Hemen hemen hepsi aynı

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2020, 14:27:46 ÖS »

Turk.net'i geçen seneye kadar yazlığımda kullanıyordum, hâlihazırda Türk Telekom'a ait alt yapı kötü olduğundan hizmet de kötüydü. Bunun için Turk.net'i suçlamak doğru olmaz. Bana göre Turk.net'in en büyük sorunu telefonla ulaşabileceğiniz bir müşteri hizmetlerine sahip olmamaları. Her şeyi ticket sistemiyle çözmek istiyorlar ve müşteri hizmetlerinin canı çekerse sizi arıyor. İptal sözde kolay ama dediğim gibi onlar da 2020'de faks talep ediyorlar, tabii ondan önce yüz kere "iptal etmeyelim" diye aramaları ayrı bir sıkıntı. O zaman bir anda telefon iletişimi diye bir şey olduğunu hatırlıyorlar.

Faksı çektikten sonra iptal hemen yapılıyor ama orada eziyet yok.
bilet sitemi doğru türk telekom alt yapısını kullanıyor doğru ancak söylemediğin şey türk telekom binasında kendi serverları oluyor ve bazı şanslı müşteriler bu servera bağlanıyor en azından yer varsa bağlıyorlar ve ozaman hattının kaldırdığı en yüksek hızda internet veriyorlar ben aşırı memnunum türk telokamla yaşadığım bir çok sorunu türknette hiç yaşamadım zırt pırt internetim kesilmedi durduk yere hızımı düşürmediler türk telekoma telefon açınca ne oluyor memnun kalıyormusun ? son olarak şu anda  86 tl ye hem telefon hem internet kulanıyorum 3 sene oldu sanırım hiç bir defa sorun yaşamadım aldığım hız az önce speed teste yaptığım hız testinin ekran resmi aşağıda.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2020, 14:31:52 ÖS »

İşte benim yazlıkta kullandığım alt yapı berbat olduğundan mecburen iptal ettim. Zaten bunun için Turk.net'i suçlamak yanlış olur diye de yazdım. Ben şu an Superbox kullanıyorum yazlıkta biraz pahalı ama en azından dondurma vs gibi imkânlar var. Sen şanslı gruptaysan zaten hiç bozma kurulu düzeni :=)

Edit: Sorun olmadığı sürece telefonla ulaşılabilecek bir sistem olmamasının ne kadar can sıkıcı bir şey olduğunu anlamak mümkün değil. Umarım hiçbir zaman yaşamazsın o durumu
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2020, 14:38:21 ÖS Gönderen: Verminaard » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 08, 2020, 14:37:58 ÖS »

İşte benim yazlıkta kullandığım alt yapı berbat olduğundan mecburen iptal ettim. Zaten bunun için Turk.net'i suçlamak yanlış olur diye de yazdım. Ben şu an Superbox kullanıyorum yazlıkta biraz pahalı ama en azından dondurma vs gibi imkânlar var. Sen şanslı gruptaysan zaten hiç bozma kurulu düzeni :=)
sanırım şanşlı guruptayım ve aşırı memnunum diyecek bir şey yok . çok yaşa türk net diyorum Kahkaha
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2020, 14:40:11 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2020, 14:41:24 ÖS »

Superbox sınırsız 140 TL'den 200 TL'ye fırladığında anlamsızlaştı. Bu tarz sınırsız bir hizmeti 150 TL altına verebilseler güzel olacak.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2020, 14:54:19 ÖS »

Ben geçen sene 99 liradan abone oldum bayram kampanyası vardı (Şeker bayramı). 10/5 sınırsız. 2 yıllık taahhüdü var. İşin bana uyan tarafı 3 aylık sürelerde dondurulabiliyor olması. Bu süre zarfında sadece 15 lira (3 ay toplamı) bir sabit bedeli var ve donuk geçen süre taahhütten sayılmıyor. Yazlık için bana çok çok uygun. Şu an fiyatının uçtuğunu biliyorum.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2020, 15:00:03 ÖS »

Bizim evin burada da alt yapı yok bende superbox kullanıyorum. Evet biraz pahalı. Bir dönem 150 tl ye 25 mbps sınırsız kullanabilirken. Kota sınırlamasının geri gelmesiyle 50 gb kota koyup kota bitiminde de sanırım 5 mbps düşürdüler. Baya yavaşladı internetim. Xboxtan bir oyun indiriyorum. Bütün kotam bittiyor. Sonra 5 mbps ile evde 4 kişi kanırmaca

Geçen aradılar taahhüdünüz dolmak üzereymiş diye. (Ben kotasız sanıyordum hala İnternet yavaşlıyor ama bağlantıdandır şu bu son zamanlarda diyordum artık bu kadar olamaz kota sınırı geldi herhalde felan.) Meğer bayadır 5 mbps kullanıyomuşuz. Dedim ben eskisi gibi istiyorum. O zaman seni şöyle alalım ediler 205 TL'ye 20 mbps sınırsız verelim. 25 mbps kullanıyordum zaten eskiden yani biraz zoruma gitti. Sınırsız mı olacak dedim 20 mbps evet deyince alternatifim olmadığı için kabul ettim.

Daha aktif olmadı bu ayın 20'sinden sonra aktif olacak Ama taşınabilir internet çok rahat. Tatil, gezme neresi olursa interneti de yanımıza alıyoruz. Çok artısı oldu bana.
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2020, 15:33:07 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2020, 15:03:38 ÖS »

Bizim evin burada da alt yapı yok bende superbox kullanıyorum. Evet biraz pahalı. Bir dönem 150 tl ye 25 mgbit sınırsız kullanabilirken. Kota sınırlamasının geri gelmesiyle 50 gb kota koyup kota bitiminde de sanırım 5 mgbite düşürdüler. Baya yavaşladı internetim. Xboxtan bir oyun indir yalan oldu kota bitti sonra 5 mgbit ile evde 4 kişi kanırmaca

Geçen aradılar tahüdünüz dolmak üzereymiş diye. (Ben kotasız sanıyordum hala İnternet yavaşlıyor ama bağlantıdandır şu bu son zamanlarda diyordum artık bu kadar olamaz kota sınırı geldi herhalde felan.) Meğer bayadır 5 mgbit kullanıyomuşuz. Dedim ben eskisi gibi istiyorum. O zaman seni şöyle alalım ediler 205 TL'ye 20 mgbit sınırsız verelim. 25 mgbit kullanıyordum zaten eskiden yani biraz zoruma gitti. Sınırsız mı olacak dedim 20 mgbit evet deyince alternatifim olmadığı için kabul ettim.
bulunduğun bölge ile ilgili türk neti arayıp bir konuş sana ne hız verebilirler diye . yanlız vdsl modem varmış gibi konuş vdsl modemle daha hızlı internet erişimi mümkün oluyor hattın uygunsa. son olarak konuşarak bir şey kaybetmezssin sadece konuş bir defa ne verirler diye. türk nette yukardaki resimde verdiğim upload ve download mümkün ve  servet ödemeden mümkün.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: