Arkadaşlar merhaba. Bu yazım, acı bir tavsiye niteliğindedir
13 Mart tarihinde çalıştığım iş yeri, Pandemi süreciyle uzaktan çalışmaya geçmişti, haliyle işteki bilgisayarlar evlere taşındı, evlere dağıldık.
Ocak 2020 tarihi itibariyle Vodafone Net üyesiydim. 50 Mbit sınırsız limitsiz paketleri 90 küsür TL idi, uygun geldi bana, Türk Telekom'dan geçiş yapmıştım o ay.
13 Mart'ta evlere taşındık, 14 Mart'ta evdeki internet kesildi. 1 gün pek sorun yapmadım, telefonumdan, çevreden girdim bir şekilde. Nadir de olsa kesintiler oluyordu böyle, ertesi gün de netin olmadığını görünce telefona sarıldım, Vodafone Net müşteri hizmetleri, her arayışımda yaklaşık 30 dk bekledikten sonra, arıza kaydı için "Hemen ilgileniyoruz efendim" denildi, sms geldi, "arıza kaydınız oluştu" diye.
Buraya kadar güzel, sonrası? Ne gelen var ne ilgilenen, 1 gün geçti, tekrar aynı süreç, yine aradım, yine oluşturuldu, ilgilenen, dönen yok, hak getire. Aynı gün defalarca aradım, bir tek yetkili arızanın nedenini söylemedi, hiçbir şekilde ilgilenen yok, sonraki günler sürekli 5'er kez, 10'ar kez aradım, hep aynı hikaye "teknik ekiplerimiz ilgilenecektir", konuyu sikayetvar.com'a ilettim, çıt yok, E-devlet üzerinden BTK'ya şikayette bulundum, Vodafone'dan tık yok, 45 gün süreyle evde İnternetsiz kaldım, cep telefonumun Wifi Hotspot paylaşımı ile mecbur işimi ilerletmeye çalışıyordum, 600-850 TL'lik 2 ayrı mobil faturası ödedim aşım yaptığım için.
Gerçekten kapıyı çalan dahi yok, yani bu herif 2 aydır yırtınıyor bi gidip apartmanda kabloya bakalım 30 dakika sürmez diyen yok.
Neyse baktım olmuyor, Vodafone Net online portal'den abonelik iptal dilekçesi indirdim, doldurdum, e-mail atacağım, 2020 yılında benden faks göndermem istendi. Şehri ara-tara hiçbir yerde doğru dürüst faks yok, kız kardeşimin eşi üniversite'de öğretim görevlisi, kendisinden rica ettim, çekip gittim oraya, hastanenin acil servisinde faks bulduk, 3 ayrı formu faksladık, "iletildi" raporu geldi. Eve döndüm, Vodafone'u arıyorum "belgeleriniz gelmemiş, tekrar gönderin", kalkıp gittim tekrar oraya, tek tek, tane tane gönderdik, iletildi raporlarını dahi resim çektik. Aradım Vodafone'u "kimliğiniz görünmüyor" denildi.
Yani inanın resmen sinir testi. Pek yapım gereği öyle telefonda ona-buna bağırıp çağırmak da huyum değil. Sonuçta oradaki de çalışan bir insan, benim gibi, bizler gibi.
3 hafta boyunca her gün iptali için uğraştım.
Sonra iptal edebildim. Ama ne mi oldu?
45 gün hizmet alamadığım Vodafone Net, yani evime 45 gün boyunca İnternet hizmeti vermeyen Vodafone, benden bir de 1350 TL cayma bedeli aldı. Ki burada "cayma", keyfi bir cayma değil, yasal olarak ücretini ödeyip almam gereken hizmeti almayışımdan ötürü mecburi bir iptal.
Kuzen Hukuk Fak. mezunu, yardımcı oldu sağ olsun, şu anda açtığım davayla ilgileniyor.
Daha sonrası? Vodafone iptal, Türk Telekom'a "merhaba" demek istedim. Diyemedim, neden? Türk Telekom dedi ki; "3 ay bir süreden önce bizden iptal edip farklı operatöre geçiş yapmışsınız, TT'ye geri dönebilmeniz için 3 ayın dolmasını beklemelisiniz."
Türk Telekom o sebepten beni tekrar abone yapmadı, hafifçe bir cezalandırma sanırım o da, mecbur bekledim sürenin dolmasını.
Aziz Nesin'lik.
Vodafone PİŞMANLIKTIR.