Bence yorum yapan arkadaşların “çoğunun” düştüğü hata şu.
Amigadan beklenti nedir?
Bunun yanıtına göre amiga 500 + scart kablo tv veya gotek bile amiga olmayabilir.
Vampir standalone bile amiga olabilir.
Bence herkes yorumuna bunu eklemeli ki tartışma daha verimli olsun.
Yoksa bu iş nikon mu canon mu kavgasına döner

Sen şimdi hayatını turbolu 1200’lerle üstelik iş icabı geçirmiş haydar abiye “ amiga dediğin a500+diskettir” dersen olmaz.
Ama amigayı sadece 500 ve oyunları için seven, disket hissiyatı olmadan nostaljisini yaşayamayan adama da amiga dediğin “A1200+Turbo karttır” dersen bu da olmaz.
Vampir bile demiyorum düşün

zamanın donanımlarından bahsediyorum.
Benim tevellütûm yetmez ama 060’lar çıktığında “bunu takınca amiga amigalıktan çıkıyor” diyen abilerimiz var. Herkes “kendi ihtiyaçlarına göre” haklı.
Misal amiga.os kardeşim ne güzel demiş. Ben bir çekmeceye tıklayınca dakikalarca beklemek istemiyorum. Bu durumda sen bu adama pi de neymiş amiga değil diyemezsin. 060’da bile bazı özel ikonlar kuruluysa bekliyorsun çekmece doluysa

Yoksa “Eski doğru düzgün çalışmayan orijinal amiga mouse’u kullanmazsan, ps2 adaptorle kullanırsan bu amiga değildir” diyenler de çıkar.
Savınızı ihtiyacınîzla desteklerseniz herkesin saygısını alırsınız ortam gerilmez. Ama ihtiyaç belirtmeden hayır öyle değil böyle demek boşa kürek fikrimce

Saygılar Sevgiler