Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dolandırıcılar  (Okunma Sayısı 13211 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 29, 2020, 13:20:43 ÖS »

Her toplumda var böyleleri. Parasını ödediğimiz halde gönderilmeyen ürünlere ne demeli. Kim bilir kaç tane F35 parası ödendi ama teslim edilmedi.

juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 29, 2020, 16:05:14 ÖS »

Bahsettiğim olayda bir de akşam saati şehrin bir ucundan diğerine gidip ”Aha bak bu sağlam, bunu denedim, ama bunun fiyatı farklı; 100TL daha ödemen lazım.” dediği ürünün de arızalı çıkması ve bunu kabul etmemesi de cabası.

Kısacası olayın da kişinin de elle tutulur yanı yok. Bunu yapan kişi hem arsız hem yüzsüz. Daha fazlası da söylenir de şimdi yeri değil.

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 29, 2020, 16:09:56 ÖS »

1914'te Osmanlının İngiltereye sipariş edip parasını peşin ödediği ve 1912'de teslim edilmesi planlanan iki savaş zırhlı gemisi (dreadnought) Churchill'in emriyle teslim edilmemiş ve paraya da el konulmuştur. Tarihte yediğimiz büyük kazıklardan biridir.

https://ovipot.hypotheses.org/15378
juda
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 29, 2020, 16:11:12 ÖS »

1914'te Osmanlının İngiltereye sipariş edip parasını peşin ödediği ve 1912'de teslim edilmesi planlanan iki savaş zırhlı gemisi (dreadnought) Churchill'in emriyle teslim edilmemiş ve paraya da el konulmuştur. Tarihte yediğimiz büyük kazıklardan biridir.

Tamam, tarih dersi için kendi adıma teşekkür ederim de ne alakası var?

Cuore Sportivo
AmigaOne XE G3 - Amiga 4000/060 - Amiga 3000 - Amiga 1200 - Amiga500+ - Amiga 500 Vampire
Next Color Cube - SGI O2 - Sun Ultra Enterprise 1
SX64 - C128 - C64 - C64C - C64G - C16 - C Plus4 - 1540 - 1541 - 1541C -1541-II - 1551 - 1571 - 1581 - 1530 - 1531
Atari 1040 STE Amstrad CPC4
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2020, 16:15:21 ÖS »

Tarihlere bakarak bu işi Churchill'in değil de bir başka İngiliz olan Christopher Nolan'ın bozduğu net biçimde görülmektedir. 1914'te parası ödenerek 1912'de gemi almak ancak inversion yoluyla olablir çünkü İnanmayan Tenet izlesin.

Not: Espri amaçlı yazılmıştır ancak linkteki makalede de hata vardır.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2020, 16:16:57 ÖS »

Bahsettiğim olayda bir de akşam saati şehrin bir ucundan diğerine gidip ”Aha bak bu sağlam, bunu denedim, ama bunun fiyatı farklı; 100TL daha ödemen lazım.” dediği ürünün de arızalı çıkması ve bunu kabul etmemesi de cabası.

Kısacası olayın da kişinin de elle tutulur yanı yok. Bunu yapan kişi hem arsız hem yüzsüz. Daha fazlası da söylenir de şimdi yeri değil.

Bu konuya süje olan kişinin ismini falan paylaşsanız da benzer durumları başkası da yaşamasa? Anladığım kadarıyla satış sitelerinde var olan bir zat kendisi.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2020, 16:27:28 ÖS »

Herkesin ahlak ve doğruluk anlayışı ne yazık ki kendine göre... Bazısı hediye ettiği ürünün, hediye ettiği kişi tarafından başkasına hediye edilmesini bile dolandırıcılık olarak görürken, hediyeyi satanın olduğunu bile gördük/duyduk... Evet bu forumda... Toplum neyse, forumlarda o insanlardan oluşuyor. Hele itiraz ve şikayetlerini diğerleriyle paylaşmadıktan sonra, bir topluluk nasıl temiz/doğru kalabilir ki?

Yazılanlara bakıyorum, "böyle insanlar forumda da var"... ya da Juda'nın yazdığı olaylar forumdakileri ilgilendiren bir konu olmasa neden yazsın ki? Peki bunda yazılandan foruma bir katkı fayda var mı? yok. YOK. Kimdir bu insanlar... noname değiller herhalde. Birileriyle yaşadığınız kötü bir deneyim varsa, yazın nickini...2.el sitelerindeki profilini.. Bu forumda da var böyleleri demenin hiç bir anlamı/faydası yok. Bir de böyle noname kullanılınca, bir sürü insan zan altında kalıyor. Bana çok sağlıklı bir yaklaşım gibi gelmiyor.

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 29, 2020, 16:44:43 ÖS »

LW3D +1. Bir üstteki mesajda ben de aynı şeyi yazdım. Hatta kısa süre önce herkese sürekli aynı şeyi yapan altavista adlı üyeyi, başka birine aynı şeyi yine yaptığı başlıkta ifşa edince arkadaş bozuldu üyeliğini falan silmiş gitmiş. Bence olumlu ve olumsuz tecrübeler paylaşılmalıdır bu forumdan olsun olmasın potansiyel sorunlu satıcı ya da alıcılar bilinmelidir diye düşünüyorum.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 29, 2020, 16:47:05 ÖS »

Ben böyle bir başlık vardı sanki diye hatırlıyorum dikkatli olmamız gerekenler diye. Ama imkanı yok bulamam konuyu

C64 ve A500 gerisi teferruat
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 29, 2020, 17:00:55 ÖS »

Hain iklimi..., Allah kurtarsın

Use the brute force, Luke
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 29, 2020, 17:17:37 ÖS »

Tamam, tarih dersi için kendi adıma teşekkür ederim de ne alakası var?

F35 benzetmesine gönderme idi. Teşekkür için teşekkürler...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 29, 2020, 17:23:41 ÖS »

Bu noktada güvenli alışveriş sitelerinin farkı ortaya çıkıyor, eğer F35 veya savaş zırhlısı alınacaksa malı görmeden parayı ödememek gerekiyor.
Asıl konudaki satıcı ve satın alınan şey belirsiz olduğu için mecburen bu örnekleri kullanıyorum.

LW3D +1

maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 30, 2020, 01:18:00 ÖÖ »

Benim de başıma geldi mağlesef.

Anakartım sizlere ömür olunca i7 2.nesil işlemci var 1155 pin anakart lazım oldu, letgodan msi bir anakart buldum, telefonda türlü şirinlikler akraba çıkmalar falan ben parayı havale ettim, cihazı tam gönderecekken arızalı olduğunu oğlundan öğrenmişmiş, ben neyse gönder dedim arızasını yaptırırız fiyatından düşeriz artık falan derken kargo geldi, çalışmadı cihaz, hiç tamirle falan uğraşmadan direk geri gönderdim, kargoyu başkasına vermişler dedi bir ay öyle gitti, sonra anakartı aldık parayı göndereceğim dendi bir iki ay da öyle gitti, sonra tüm bağlantı koptu, kargo ücretleri ve anakartın parası yandı gitti. Suç kimde? Hiç bir güvenlik tedbiri almadan parayı gönderen bende tabii ki, ama yine de keşke olmasaydı diyor insan

Bunlar aslında anlatılmak istenmeyen durumlar, aynı film sektöründe bayanlara sarkıntılık olayının patlak vermesi gibi. İnsanlar başlarına geleni anlatsalar daha iyi olacak aslında, olay arşivi oluşur en azından, alıcılar bu tarz davranışlarda daha dikkatli olurlar.

Son olarak, hala 2.nesil i7 işlemcimi çalıştıracak 1155 pin anakart lazım, elinde olan varsa

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 30, 2020, 02:18:01 ÖÖ »

Gercek manada bir kez dolandırıldım. Sahibinden com dan arizali bir commodore lotu almıstım havale ile. Cuzi bir rakamdı. c64 Adaptor, Amiga mouse ve iki joystick olacakti pakette. Bana gelen ise, kutu haric  eksiksiz ps1 5502 tertemiz chipli setti ve saglamdi. Saticiya ulasmaya calistim, engellemis beni, cebe de bakmıyor, mesaja da donmuyordu. Hesabini da kapadı sonra. Canima minnet dedim. 3 yil oldu hala da kullanıyorum ps1i.

Adami biraz arastırdım tabi, baska baska  ilanlara alakasız urunler yollayan bir uyanıkmıs. Bana ps1 denk geldi. Hıyar da cıkabilirdi,
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2020, 02:20:49 ÖÖ Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 30, 2020, 08:53:49 ÖÖ »

Gercek manada bir kez dolandırıldım. Sahibinden com dan arizali bir commodore lotu almıstım havale ile. Cuzi bir rakamdı. c64 Adaptor, Amiga mouse ve iki joystick olacakti pakette. Bana gelen ise, kutu haric  eksiksiz ps1 5502 tertemiz chipli setti ve saglamdi. Saticiya ulasmaya calistim, engellemis beni, cebe de bakmıyor, mesaja da donmuyordu. Hesabini da kapadı sonra. Canima minnet dedim. 3 yil oldu hala da kullanıyorum ps1i.

Adami biraz arastırdım tabi, baska baska  ilanlara alakasız urunler yollayan bir uyanıkmıs. Bana ps1 denk geldi. Hıyar da cıkabilirdi,

Ne güzel sürpriz yapmış sana  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: