Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Ben bu oyunu tek jetonla bitirirdim!
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ben bu oyunu tek jetonla bitirirdim!  (Okunma Sayısı 43506 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Ocak 24, 2025, 19:12:35 ÖS »

Ben 85 yılında Ankara'da İç Cebeci'nin oralardaki bir salonda sadece Ghosts 'n Goblins ve Yie Are Kung Fu'yu bitirebliyordum tek jetonla. Zaten çok fazla oyun yoktu. Bunlar da muhtemlen kabin içine konmuş Commodore 64'tü
"Ghost 'n Goblins" tek jetonla bitiren hatta 10 jetonla da olur, bir insan evladının dünyada olmadığını düşünüyordum. Şaşırdım

https://youtu.be/uUGMgyW9db0

Şu videodaki adam gibi oyunun her pikselini ezber edebilmek için kaç saat gün ay yıl oynamak gerekir acaba.

Bir yandan konuşup bir yandanda oynuyor, beynin multitaskingi de çok önemli.

ah ah atari salonunda az jetonumu yemedi bu oyun, o kadar jetona bile 1 bölüm geçemezdim  Kahkaha

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Ocak 24, 2025, 19:16:54 ÖS »

Ben tek jetonla eminonune geçmiştim abi . Onu hatirliyorum

Bunu yazali 5 yıl mi olmuş  dün gibi

C64 ve A500 gerisi teferruat
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Ocak 28, 2025, 10:39:22 ÖÖ »

Yıl 2000 ya da 2001 olsa gerek. Bursa - Heykel'deki ufak bir ateri salonunda Street Fighter Alpha 3'ü Nash (Charlie) ile tek jetonda bitirmeyi başarmıştım.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Şubat 04, 2025, 21:37:18 ÖS »

Atari salonunda tek bir oyun bile bitiremedim (tek jetonla), Captain Commando oynardım ağırlıklı olarak, metal sluglar bide bilardo oyunu vardı adını tam hatırlamıyorum onun.

Yıllar sonra bi belgeselde izlediğime göre bu oyunları olduğundan çok daha zor hale getiriliyormuş atari salonlarında, yani kimse tek jetonla bitiremedim diye kendini beceriksiz sanmasın. Hepimiz atari solunu sahiplerinin yaptığı hilenin kurbanı olabiliriz Kahkaha

Yani geçmişe saygı filan tamam ama resmen soyuluyorduk, öğle yemeği paramızda atariye gidiyordu lisede, aç kalıyorduk.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #94 : Şubat 04, 2025, 21:58:33 ÖS »

Atari salonunda tek bir oyun bile bitiremedim (tek jetonla), Captain Commando oynardım ağırlıklı olarak, metal sluglar bide bilardo oyunu vardı adını tam hatırlamıyorum onun.

Yıllar sonra bi belgeselde izlediğime göre bu oyunları olduğundan çok daha zor hale getiriliyormuş atari salonlarında, yani kimse tek jetonla bitiremedim diye kendini beceriksiz sanmasın. Hepimiz atari solunu sahiplerinin yaptığı hilenin kurbanı olabiliriz Kahkaha

Yani geçmişe saygı filan tamam ama resmen soyuluyorduk, öğle yemeği paramızda atariye gidiyordu lisede, aç kalıyorduk.

Hepsi öyle değil, genelde zorluk dereceleri standart normaldir, zorluk derecesi yükseltilmiş oyun kendini belli eder, sorun şu ki arcade makinelerinde normal zorluk derecesi de epey zorlayıcı oluyor, bana göre çoğu atari salonu sahibi standart olarak kullanıyordu.

Aynı oyunları mame emulatörü ile deneyimlesen göreceksin ki standart ayarlar bile çok zorlayıcı. Bu arada mame üzerinde zorluk derecesi için ayar kısmı var.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2025, 22:00:11 ÖS Gönderen: segaa » Logged

SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Şubat 04, 2025, 22:16:12 ÖS »

Hepsi öyle değil, genelde zorluk dereceleri standart normaldir, zorluk derecesi yükseltilmiş oyun kendini belli eder, sorun şu ki arcade makinelerinde normal zorluk derecesi de epey zorlayıcı oluyor, bana göre çoğu atari salonu sahibi standart olarak kullanıyordu.

Aynı oyunları mame emulatörü ile deneyimlesen göreceksin ki standart ayarlar bile çok zorlayıcı. Bu arada mame üzerinde zorluk derecesi için ayar kısmı var.

Bizim takıldığımız yer öyle olabilir belki, hiç tek jetonla bir şey bitiren kimseyle karşılaşmadım orda Kahkaha

Aslında modern gamepad sol analoğu ile, Atari salonundaki sol çubuğun seriliğini yakalayamadım şimdiye kadar, ama yine de Atari salonuna kıyasla daha iyiyim tabi.

Katılıyorum özellikle son booslar hala can yakıyor, emulatör ile pcde oynayınca bile zor diyebilirim, ama imkansız değiller sadece bunun için çaba harcamadım şimdiye kadar.
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #96 : Haziran 24, 2025, 23:58:05 ÖS »

arcade makinalar insanlar tek jeton ile oyun bitirsin diye üretilmiş cihazlar değildi amaç insanların hırsını tetikleyip ceplerini boşaltmaktı bir oyunu tek jetonla bitirenler o oyuna daha önce yüzlerce binlerce jeton bayılanlardı o kadar parayı bastıktan sonra olay marifet olmaktan uzaklaşıyor bu cihazlarda yapay zeka olmadığından aynı kafada sinsi başka bir düzene sahipti hile

ken ve balrog karşı karşıya ken gayet iyi gitmekte karşılaşma da son yumruğa doğru gidiyor tek yumruk işi bitirecek

işte burada hırs olayı devreye giriyordu kendinden emin müşteri son yumruk için yaklaşıyor balrog birden uyanıyor iki aparkat bir kroşe bar birden bire doluyor ve son yumruk dükkan kazanıyor

kafayı yiyen ve ağzı açık kalan adam jeton üstüne jeton atmaya başlıyor sagat vega bison adam son boss u geçiyor bir bakıyor ki cebi boşalmış ve boş bir zafer ekranda kayboluyor.

bu oyunları bitirmenin tek yolu var o da ezberlemek ve önceden ezberleyecek kadar jeton almış olmak soyulmadan zafer yok

sıradan bir kumar makinesi mantığı ve bu cihazlar aslında birer kumar makinesiydiler.hatta arcade stick mantığı ve düğmelerin konumu da siz rahat kontrol edemeyin diye geliştirilmiş.

ve evet street fighter 2 çıkalı 34 yıl oldu.
o atari salonu sahiplerinin çoğu terk i diyar eyledi.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2025, 00:11:04 ÖÖ Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Haziran 25, 2025, 00:13:30 ÖÖ »

sf2ce
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #98 : Haziran 27, 2025, 16:25:22 ÖS »

https://m.youtube.com/watch?v=bMQCt5efUTE&pp=ygUMYXRhcmkgc2Fsb251

« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2025, 14:38:51 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Temmuz 02, 2025, 13:25:31 ÖS »

https://m.youtube.com/watch?v=bMQCt5efUTE&pp=ygUMYXRhcmkgc2Fsb251

yıl 2025 atari salonunda makinelere abanan amcalar videosu.

ya kızlar nasıl nostalji yaşıyor günümüzde

ve aşağıda çocukluğu seksenlerde geçmiş kızların altın günü videosu

https://m.youtube.com/watch?v=y8dtAeiocrc&pp=ygUYcmVjZXAgaXZlZGlrIDMga2FkxLFubGFy

Şu saçma recep ivedik videosunu benim başlığım altından kaldırabilir misiniz?

Konu ile alakasız mesajlarınızı da.

Ya da gidip kendi "Atari salonlarında neler dönüyor kim kimle ne jeton harcıyor ayrıca altın günlerinde kızlar ne yapıyor buyurun" başlığınızı açabilirsiniz.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Temmuz 02, 2025, 14:37:59 ÖS »

recep ivedik videosu kaldırılmıştır. Kahkaha ben kaldırdım videoyu kaldırmasına da yaptığınız alıntı da hala görünüyor Masum
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2025, 14:40:06 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Temmuz 02, 2025, 14:55:52 ÖS »

recep ivedik videosu kaldırılmıştır. Kahkaha ben kaldırdım videoyu kaldırmasına da yaptığınız alıntı da hala görünüyor Masum

Hataların üstünü örtebiliriz ama silemeyiz. Gördükçe anımsarsınız daha güzel.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Temmuz 02, 2025, 16:24:21 ÖS »

bence de güzel Kahkaha