Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetZebramo Özel İlanı nedir?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Zebramo Özel İlanı nedir?  (Okunma Sayısı 11155 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
milanber
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 26, 2020, 21:36:54 ÖS »

Bu zebramo'da arkadaşın biri 5 TL ye ilan açıyor. Özel ilan diye sonra satıyor. Misal orjinal ps1 oyunu koymuş Emre Bey'e özel ilan 5 TL - Satıldı.
Bunun neden yapıldığını merak ediyorum?
Buradan bazı arkadaşları da zebramo'da gördüğümden bi sorayım dedim belki bilen birisi çıkar. 

Deniz kumu eninde sonunda geri alacak...
canerkaya
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2020, 21:44:06 ÖS »

Ucuz kargo

Satılıklarım <  |  > Alınıklarım
A500-8086-286-386-486-P1-P2-P3
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2020, 21:44:15 ÖS »

Bu zebramo'da arkadaşın biri 5 TL ye ilan açıyor. Özel ilan diye sonra satıyor. Misal orjinal ps1 oyunu koymuş Emre Bey'e özel ilan 5 TL - Satıldı.
Bunun neden yapıldığını merak ediyorum?
Buradan bazı arkadaşları da zebramo'da gördüğümden bi sorayım dedim belki bilen birisi çıkar.  

kredi kartına taksitli satabilmek için..

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2020, 21:50:37 ÖS »

Kargoyu anlaşmalı ucuza gönderebilmek amac

C64 ve A500 gerisi teferruat
milanber
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2020, 22:02:15 ÖS »

Bende zebramo'nun komisyonundan kaçınmak için olabilir mi acaba diye düşünmüştüm.

Deniz kumu eninde sonunda geri alacak...
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2020, 13:29:57 ÖS »

Bende zebramo'nun komisyonundan kaçınmak için olabilir mi acaba diye düşünmüştüm.

o da var.

Mal 300 lira. 30 lira kesintisi var (%10 komisyon)

Sana 265 havale yapayım. sen 5 liralık ilan aç.
270e almış olayım sana aynı para gelmiş olur hem de kargo indiriminden faydalanmış oluruz.

Etik mi? değil.
Yasal mı? aslen evet çünkü zebramo fiyatına bakmaksızın satış yapan herkese o hakkı veriyor. Sen de satışı yapıp komisyon ödeyip (2 tl alıyor zebramo en ufak satıştan bile) o hakkı elde ediyorsun.

Çünkü buzdolabı da satsan aynı indirimi veriyor anahtarlık da satsan aynı indirimi veriyor.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2020, 15:46:33 ÖS »

Etik mi? değil.

Bence bunu iki ayrı şekilde ele almak gerek.

Zebramo'da zaten olan bir ilanın -hiç tanımadığımız- satıcısına ulaşıp böyle anlaşırsak etik değil ancak mesela bu forumdan bulup almak istediğimiz bir şey için, -senin örnekle gidelim- yani 300 liraya alınacak bir şey için 295 lira nakit, 5 liraya Zebramo ilanı açılırsa etik olmayan bir durum yok. Neticede Zebramo'nun komisyonu ödeniyor, kargo ücreti ödeniyor, Zebramo sözleşmesiyle bir kargo daha yollanmış oluyor (Zebramo için avantaj bile olabilir).
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2020, 15:49:00 ÖS »

Zebramo da kargo şirketleri de bu durumun farkında ve önlem almıyorlar. Demek ki herkes memnun

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2020, 16:29:09 ÖS »

Benim de Yurtiçi Kargo'yla sözleşmem var. Sözleşme olunca bunlara takılmıyorlar. Önemli olan günlük hacim. Çünkü genelde sözleşmeli kargo fiyatları sabit oluyor. Para da kargo şirketine peşin ödeniyor. Bu işi en çok seven kargoculardır
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2020, 17:24:02 ÖS »

Etik olmayan yanlış bir uygulama ve çok arttı ,
Ayda bir iki kere olur ama aynı anda 5 tane birden koyan var ki bunlar facebook retro baronları , zebramoyu keşfettiler , facebooktan satıp zebramoda 5 tl satışın kargosu ile Ucuza gönderiyorlar.
Öncelikle kargo şirketi için bir sıkıntı yok , anlaşmalı kargo , karı varki Sözleşme yapmış bu fiyata , ne kadar volume gelirse o kadar mutlu. Sonuçta 10 kutuyada Aynı araba gidecek 35 kutuyada .
Site için şimdilik Farkında olduklarını , ses çıkartmadıklarını Düşünüyorum, ilerde desi detayları zorunlu olacak  ,(Gitti gidiyor başladı ama zorunlu değil) satılan ile, kargoya verilen Arasında boyut farkı olursa sıkıntı olacak.
Facebooktan 1000 tl ye sattığım cihazı 5 tl lik  alım ile ucuza göndermek ve bunu  Haftada 3-5 yapmak çok etik değil.

Edit ;  zamanında forumda tartışmıştık ve etik olmadığını konuşmuştuk. .
Biz forum üyeleri genelde forumdan satışı komisyon farkı ile zebramoya yönlendiriyoruz, hem taksit seçeneğide doğuyor.
Bazen alıcı nakit göndereyim , 5 tl lik kargo aç dersede , ayda bir tane olabiliyor. Ama malesef bu “Hasana özel satış “ 5 tl çok sık yapılıyor ve çok göze batıyorki konu buraya taşındı.
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2020, 17:33:13 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2020, 17:41:35 ÖS »

Ben bu örneğin neden etik olmadığını anlamadım. Satan ya da alan kim olursa olsun ortada yüzde onluk bir komisyon var (GG'de bu çok daha yüksek, herhâlde 20 olmuştur). 1000 liraya alabileceğimiz bir şeyi 1100 liraya almak zorunda kalıyoruz. Kargo bedeli değişmiyor. Bu şekilde olmasa Zebramo hiç para kazanamayacak, kargo şirketi de -misal veriyorum- 10 lira yerine 50 lira kazanacak. Böyle olduğu zaman hem Zebramo az da olsa bir kazanç sağlıyor hem de fahiş fiyata berbat hizmet satan kargo şirketleri bir nebze olsun normale çekilmiş oluyor.

Kargo ekranına desi girmek de bir çözüm olmaz kargo fiyatı sabit olduğu sürece -diyelim ki 10 desiye kadar tek fiyat- kimse küçük kutuyla falan uğraşmaz kalem bile alsanız eline ilk geçirdiği kutuya koyar ve yollar. Zaten eminim normalde de satıcılar -istisnalar mutlaka vardır- desiyi mesiyi düşünmeden bu şekilde yapıyorlardır. Kimse de kalkıp satana "Sen niye beş liralık ürünü büyük kutuyla yolladın" diye falan da sormaz, soramaz.

Burada bana göre etik olmayan tek şey az önce de yazdığım gibi kargocuların leş hizmetlerini neredeyse özel taksiyle yolluyormuş gibi fiyatlandırmalarıdır. Kargo fiyatları makul seviyelerde olursa bu tür işlemler tamamen bitmez belki ama çok azalır.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2020, 21:36:42 ÖS »

Hocam , bir kere zebramo bir kargo ayarlama sitesi değil. alım satım sitesi ve bu alım satım üzerinden komisyon kazanıyor.
ikincisi ucuz kargo almak için sistemi kandırıyoruz. sahte satış ilanı açıp alım yapıyoruz.
üçüncüsü desi olayı konuşuluyor, yakında yada uzakta gelecek, giriş esnasında ürünü paketleyeceğiniz kutunun ebatlarını girmenizi isteyecekler. Gitti gidiyorda var ama şu an zorunlu değil. kalem kutu gönderdim deyip ps1 kutulu gönderdiğinizde kargo şirketi bunun desisi fazla deyip ya almayacak yada ek ücret isteyecek, 1 yılamı gelir 5 yılamı gelir bilemem.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2020, 21:55:44 ÖS »

X kişiye özel ilan diye açıldığı zaman genelde taksitli satış için oluyor bir kaç kere bende yaptım ama ucuz kargo için değil sahibinden sitesine koyduğum ilanı almak isteyen kişi k.k ve taksitle almak istiyorum dediğinde fiyatın üzerine site komisyonunu ekleyip get ilan açtım ve ilan açıklamasına x kişiye özel ilan lütfen alım yapmayın yazdım bu yöntem her zaman ucuz kargo ücretleri için kullanılmıyor yani
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2020, 22:03:13 ÖS »

Neyse tartışmanın bir anlamı yok. Bir yere varacak bir şey de değil. Bana göre site dışı yapılan satışlarda etik olmayan bir durum yok ama sitede satılan malın satıcısını ayartırsak o zaman olmaz. Bugüne kadar iki türlüsünü de hiç yapmadım ama şartlar gerektirirse kargo için kullanırım.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2020, 23:20:41 ÖS »

Benim görüşüm Verminaard in görüşü ile paralel. Site ve kargo şirketlerinin bu konuda da şikayeti yok ki. Kargo şirketleri kosiye göre insiyatifleri doğrultusunda indirim ve bindirim yapabiliyorlar hatta pazarlık bile yapabiliyoruz. Şöyle yap kargon ucuza gitsin diye her yerden kampanya yapiyorlar ve bizi uyariyorlar reklam yapıyorlar . Kimsenin görüşü degismeyeceginden konunun uzamasının bence de mantığı yok
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2020, 23:23:39 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: