Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Geliştirmiyorum  (Okunma Sayısı 19321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 01, 2020, 19:26:37 ÖS »

Bu da
Kim neden bıraktırdı açıklarsanız bilmiş oluruz. Bu şekilde bir şey anlaşılmıyor
Ben bıraktım ve sebebi, çok bocaladığımın farkına vardım.

Bizimle OYUN oynuyor olmalısın. Bu işin içine giren çıkamaz derler.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ekim 01, 2020, 20:10:02 ÖS »

sabah bir anda, bir büyük oyun geliştiricisi hevesimi mahvetti.
İyi de öyleyse neden ucu açık bi şekilde iğneliyi laflarla tüm forumu zan altında bırakıyorsunuz? Ben de uzun süredir müzik ile uğraşıyorum, büyük isimlerden gelen yorumlar ilk başta deliye döndürmüştü beni ama birkaç kez daha o ayarda çalışmam oldu ve sonunda elle tutulur bir şeyler yapmaya başladım. Olay diğer yorumdan bağımsız kişileri zan altında bırakıp ilgisizlikle mi suçlamak? Bana gerçekten büyük bir prodüktör olumsuz da olsa yorum yapsa lütuf bilir ve beğenene kadar o zorlardım. Kaldı ki oyun sektöründe genel kitleye hitap ve beğenilme çok, çok daha az göreceki. Kusura bakmayın, bence her şeyi kişisel algılamak ve fazla alıngan olmak çözüm değil.

Edit:
Netflix dizilerini izlemedim dediniz, üstüne herkesin onlarca cümlelik yazısına iki kelimelik cümlelerle cevap veriyorsunuz. Bence başkalarına karşı kibir ve hor görme üzerine çalışmalısınız Unity yerine

Unity'den nefret ederim, ıy. O yetimi kaybettim maalesef.
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ekim 01, 2020, 20:23:00 ÖS »

Bu da
Kim neden bıraktırdı açıklarsanız bilmiş oluruz. Bu şekilde bir şey anlaşılmıyor
Ben bıraktım ve sebebi, çok bocaladığımın farkına vardım.

Bizimle OYUN oynuyor olmalısın. Bu işin içine giren çıkamaz derler.

Oyun falan oynamıyorum, gerçekten bıraktım.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 01, 2020, 22:00:04 ÖS »

Nedir bu monolog yahu? Bıraktıysan bırak, başladıysan başla, ama diyalog olsun.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ekim 01, 2020, 22:19:37 ÖS »

Nedir bu monolog yahu? Bıraktıysan bırak, başladıysan başla, ama diyalog olsun.

Sorulara cevap vermeye çalışıyorum.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2020, 04:29:56 ÖÖ »

Bence, herkesin her dediğini dikkate almayınız. İnsanlar arasında kıskançlık, kibir, acımasızlık yaygındır. Bu tür insanlar birşeyler üretmeye veya geliştirmeye çalışan insanların işlerine engel olurlar, heveslerini kırarlar, topluluk içinde dedikodu yaparlar ve kötülerler. Ayrıca, bu tür insanlar, başkalarını kendilerine rakip olarak görürler. Bu tür insanlardan uzak durmanız gerekir.

Sizi engellemeye çalışanlar sektörde tutunmuş ünlü geliştiriciler, İnternet fenomenleri, öğretmen, akademisyen gibi insanlar da olabilir hiç farketmez. Bence, herkese güvenmeyin. Başarılı insanların çoğu geçmişinde bir sürü engellerle karşılaşmışlardır. Dünyaca ünlü şirketlerin kurucularının hikayelerini araştırmanızı öneririm. Bazıları birçok zaman başarısızlığa uğramışlardır. Kimi zaman işinden olmuş, kimi zaman üniversiteye girememiş, kimi zaman maddi açıdan zor durumda kalmış insanlardır. Bence, engellerden yılmamalısınız.

Çalışmalarınız çok güzel bence. İnternet sitenizde biraz gezindim ve Masao no Bouken oynunuzun demosunu şimdi oynadım. Hem İnternet siteniz hem de Masao no Bouken oyununuz güzel bir projeymiş.

Oyun geliştirmek için özveri gerekir ve oyunlarınızda aşırı özveri var. Ayrıca, her oyunun anlamlı bir hikayesi var ve oyunlarınızın kaliteli olduğu belli oluyor.

Bence, oyun geliştirme işine devam ediniz. Ayrıca, mümkünse oyun geliştirme işini ücretsiz oyun geliştirmenin yanında profesyonel olarak da yapabilirsiniz.
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2020, 11:08:22 ÖÖ »

Bence, herkesin her dediğini dikkate almayınız. İnsanlar arasında kıskançlık, kibir, acımasızlık yaygındır. Bu tür insanlar birşeyler üretmeye veya geliştirmeye çalışan insanların işlerine engel olurlar, heveslerini kırarlar, topluluk içinde dedikodu yaparlar ve kötülerler. Ayrıca, bu tür insanlar, başkalarını kendilerine rakip olarak görürler. Bu tür insanlardan uzak durmanız gerekir.

Sizi engellemeye çalışanlar sektörde tutunmuş ünlü geliştiriciler, İnternet fenomenleri, öğretmen, akademisyen gibi insanlar da olabilir hiç farketmez. Bence, herkese güvenmeyin. Başarılı insanların çoğu geçmişinde bir sürü engellerle karşılaşmışlardır. Dünyaca ünlü şirketlerin kurucularının hikayelerini araştırmanızı öneririm. Bazıları birçok zaman başarısızlığa uğramışlardır. Kimi zaman işinden olmuş, kimi zaman üniversiteye girememiş, kimi zaman maddi açıdan zor durumda kalmış insanlardır. Bence, engellerden yılmamalısınız.

Çalışmalarınız çok güzel bence. İnternet sitenizde biraz gezindim ve Masao no Bouken oynunuzun demosunu şimdi oynadım. Hem İnternet siteniz hem de Masao no Bouken oyununuz güzel bir projeymiş.

Oyun geliştirmek için özveri gerekir ve oyunlarınızda aşırı özveri var. Ayrıca, her oyunun anlamlı bir hikayesi var ve oyunlarınızın kaliteli olduğu belli oluyor.

Bence, oyun geliştirme işine devam ediniz. Ayrıca, mümkünse oyun geliştirme işini ücretsiz oyun geliştirmenin yanında profesyonel olarak da yapabilirsiniz.

Keşke bu dediklerini en başta deseydiniz, ben gerçekten bu işte kalırdım ama şu an bu şekilde olması benim seçeneğim değildi. Artık benimle kimse çalışmak istemeyecek.
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ekim 02, 2020, 11:09:55 ÖÖ »

Yaş kaç?

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ekim 02, 2020, 11:37:19 ÖÖ »

Bugune kadar kimsenin dilbilgisini elestirmemisimdir.Imla hatasi,devrik cumle,noktasiz virgulsuz paragrafsiz yazilari okuyup gecmisimdir.
Ama bu arkadasin yazdiklarini anlamakta zorlaniyorum.

Keşke bu dediklerini en başta deseydiniz, ben gerçekten bu işte kalırdım ama şu an bu şekilde olması benim seçeneğim değildi. Artık benimle kimse çalışmak istemeyecek.

Size de Google translate ile farkli bir dilden Turkce'ye cevirilmis gibi gelmiyor mu?

Arkadaşlar bugün sabah oyun geliştirmeyi bıraktım ve bıraktıran herkese teşekkür ederim.

Anadili Turkce olan birisi "Bugun sabah sucuklu yumurta yedim." seklinde bir cumle kurar mi?

Kibris Turku bir ahci ile calismistim.Devrik cumleler kurardi.
Ne zaman "Hazirdir tavuklar?" diye sorsa,gulerek "Tavuklar hazir sefim" derdim.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 02, 2020, 11:57:48 ÖÖ »

Bu "NESDelisi" nickli arkadaşı yıllardır tanıyorum ben. Özellikle NES oyunlarına hack'ler yapan, ReVolt delisi ve kendi oyunlarını yapma hayalini kuran, yaşça da bizden biraz daha küçük bir arkadaşımız. Kötü biri değil ama biraz öfke kontrolü problemleri var. Çabasını gerçekten çok takdir ediyorum ama yapıcı eleştiri yaptığınızda bile çok ters reaksiyonlar veriyor. Ben de bu yüzden görüşmeyi kesmiştim zaten.

Yazdıklarından çıkarttığım kadarıyla birisi projelerine kötü geri dönüş yapmış ve o da tahmin ettiğim gibi hemen demoralize olmuş. Halbuki dünyayı sarsan Doom oyunu yanlış hatırlamıyorsam John Romero'nun geliştirdiği ya 60 ya da 80. oyundu. Başarılı olmak için biraz sabır ve uzun vadeli çalışma gerekiyor. İlk olumsuz yorumda vazgeçmek değil.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Ekim 02, 2020, 12:07:49 ÖS »

Bugune kadar kimsenin dilbilgisini elestirmemisimdir.Imla hatasi,devrik cumle,noktasiz virgulsuz paragrafsiz yazilari okuyup gecmisimdir.
Ama bu arkadasin yazdiklarini anlamakta zorlaniyorum.

Size de Google translate ile farkli bir dilden Turkce'ye cevirilmis gibi gelmiyor mu?

Arkadaşlar bugün sabah oyun geliştirmeyi bıraktım ve bıraktıran herkese teşekkür ederim.

Anadili Turkce olan birisi "Bugun sabah sucuklu yumurta yedim." seklinde bir cumle kurar mi?

Kibris Turku bir ahci ile calismistim.Devrik cumleler kurardi.
Ne zaman "Hazirdir tavuklar?" diye sorsa,gulerek "Tavuklar hazir sefim" derdim.

Önemli olan anlaşabilmektir, kendini çok fazla kasmayın derim.

Bu "NESDelisi" nickli arkadaşı yıllardır tanıyorum ben. Özellikle NES oyunlarına hack'ler yapan, ReVolt delisi ve kendi oyunlarını yapma hayalini kuran, yaşça da bizden biraz daha küçük bir arkadaşımız. Kötü biri değil ama biraz öfke kontrolü problemleri var. Çabasını gerçekten çok takdir ediyorum ama yapıcı eleştiri yaptığınızda bile çok ters reaksiyonlar veriyor. Ben de bu yüzden görüşmeyi kesmiştim zaten.

Yazdıklarından çıkarttığım kadarıyla birisi projelerine kötü geri dönüş yapmış ve o da tahmin ettiğim gibi hemen demoralize olmuş. Halbuki dünyayı sarsan Doom oyunu yanlış hatırlamıyorsam John Romero'nun geliştirdiği ya 60 ya da 80. oyundu. Başarılı olmak için biraz sabır ve uzun vadeli çalışma gerekiyor. İlk olumsuz yorumda vazgeçmek değil.

Gerçekten bıraktım bu işi.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ekim 02, 2020, 12:55:48 ÖS »

NESDeilisi kardeşimiz, beni üzen tek şey bu güzel forumdaki kibar, saygılı, samimi ve değerli arkadaşlarımıza ve abilerimize verdiğin üstünkörü ve ters cevaplar oldu.

Sana sadece olumlu ve yapıcı yorumlar yazan ve abi tavsiyeleri veren bu güzel insanlara bu şekilde davranman doğru değil. Bu bir tek bu forum için değil hayatın her alanında geçerli.

Hayatta başarmak istediğin şeyleri düşünüp bu konuda kararlı adımlar atmanı tavsiye ederim, gelecek için bol şans ve başarılar diliyorum.
« Son Düzenleme: Ekim 02, 2020, 13:05:43 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ekim 02, 2020, 12:59:02 ÖS »

Herşeyin hayırlısı. Bazen bırakmak aslında ara vermek gibi oluyor. İnsan bir müddet o işten uzak kalınca özleyebiliyor.

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 02, 2020, 13:06:53 ÖS »

Hevesini köreltme. Biraz ara ver. Sonra tekrar dönersin. Yaptığın işler güzel. Ve daha da güzel olacak.
Oyun geliştirme konusunda yeteneklisin gördüğüm kadarıyla.

Buradaki abilerinin tavsiyelerini kulak arkası etme.

Her işte insanın bunladığı sıkıldığı anlar olur.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 02, 2020, 13:07:12 ÖS »

Ben de ilk başta konuya "ters" cevap verenlerdenim   Aslında ters cevap vermek istemedim ama yazı ortamında tabi daha sert anlaşılabiliyor. Velhasıl NESDelisi arkadaşımızın kısa yanıtları beni de üzmüştü fakat konuyu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.

Gördüğüm kadarıyla NESDelisi arkadaşımız çok ama çok emek verdiği, çok ümitler beslediği çalışma(lar) konusunda olumsuz, moral bozan geri bildirimler almış. Empati yapıyorum da ben de çok üzülürdüm...

Fakat NESDelisi dostum sana sesleniyorum, harici unsurlar (faydalı olmayan geri bildirimler, hakaretler, demotive edici hareketler) seni yıldırmamalı. knighTeen87 arkadaşımız oyun dünyasında tecrübeli birisi, onun da bahsettiği gibi başarılı bir çok oyunun arkasında başarısız denemeler ve hayal kırıklıkları var. Sen de vazgeçmemelisin, ama sadece kendin için vazgeçmemelisin. Üstelik yıllardır oyun dünyasını takip ederim değil Türkiye'den, diğer ülkelerden bile NES için oyun yapan çok az insan var. Geliştirdiğin oyunların başarılı olma ihtimali çok yüksek... Sen bizi dinle ve eskisinden daha güçlü olarak devam et...

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: