Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Geliştirmiyorum  (Okunma Sayısı 19305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Ekim 02, 2020, 17:30:38 ÖS »

Arkadaşlar oyundan şarkıya gecildiyse ve bunları biz dinliyorsak, arkadaşımız her yazılana da cevap veriyorsa istediği şey oluyor gibi geliyor . Yanlış anlamayın neden hala arkadaşımıza fikir vermeye calisiyorsunuz ki

Yorumları boş geçemiyorum. Kahkaha
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ekim 02, 2020, 22:16:00 ÖS »

Kim neden bıraktırdı açıklarsanız bilmiş oluruz. Bu şekilde bir şey anlaşılmıyor
Ben bıraktım ve sebebi, çok bocaladığımın farkına vardım.

Eleştirileri dikkate alirsan geliştirmeyi daha iyi yaparsın.

Bırakacağına elestirilerden ilham alman lazimdi.
Değiştirmek yön vermek senin elinde.
Zorsa geç olur temiz olur.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Ekim 03, 2020, 01:33:11 ÖÖ »

Selam NESDelisi,

Çok kısa tecrübelerime dayanarak tavsiye vermeye çalışacağım, amacın iyi bir şeyler yapmak sa işine yarayabilir, beğenmezsen kafana göre takıl ve hatta kâle bile alma söylediklerimi.

Anladığım kadarıyla oyuna yapılan eleştiriler şevkini kırdı ve oyunu bırakma kararı aldın. Müzik yapmaya başlayacağını söylüyorsun, oyundan hemen vazgeçtiğine göre yapacağın bir şarkıya eleştiri geleceği zaman müziği de bırakacaksın.

Çözüm önerim:
1. Sevdiğin ve bildiğin işi yap veya profesyonelleştir.
2. İyi bir iş yaptıysan çoğunluk destekleyecektir, buna rağmen eleştirenleri yinede görmezden gelme, şuan yaptığın gibi hepsine cevap vermeye çalış, eleştiri gibi yapılan geliştirme önerine kulak tıkama veya "Projemde öyle bir şey istemiyorum" diyebilirsin.
3. Projeni iyi yap önce kendine kanıtla; Her ne yapıyorsan yaptığın işi veya sanatı o işi iyi yapan kişilere danışarak veya yarışma gibi yerlere katılarak sun, fikirlerini al.

Son olarak kendi başıma gelen zımbırtıyı da anlatayım:
Ben ilkokul mezunuyum, bir dönem 3D grafik programı kullanarak mobilya ve fuar standı tasarım işleriyle uğraştım, part-time çalıştığım firmalar kullanılan malzemeleri, üretim zamanını, bütçeyi ve dez avantajları bahane ederek tasarımlarımı onaylamadılar, bazı onaylanan işlerin ödemesini yapmadılar.

Ben azim yaptım, sorun gerçekten benim tasarım tarzımda olabilirdi "7.ulusal mobilya tasarım yarışması"'na katıldım tasarımım ilk dokuza girdi, yarışmayı başkası kazandı ama ben amacıma ulaştım, rakiplerimin çoğu mimar, güzel sanatlar mezunu ve öğrenciydi, yaklaşık 1000 kişi ilk 9'a giremedi. Yarışmadan sonra tasarlamayı bıraktım, küskünlükten değil parayı elinde sıkı tutan kişilere hamallık yapmamak için.

Sonuç olarak kimseye tasarım beğendirmeye ihtiyacım olmadığını anladım, çünki yaptığım işi kendime kanıtladım.

Her ne yapacaksan, bol şanslar dilerim.

https://www.youtube.com/watch?v=nqhdj-Cup4o

agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ekim 03, 2020, 12:38:06 ÖS »

Selam NESDelisi,

Çok kısa tecrübelerime dayanarak tavsiye vermeye çalışacağım, amacın iyi bir şeyler yapmak sa işine yarayabilir, beğenmezsen kafana göre takıl ve hatta kâle bile alma söylediklerimi.

Anladığım kadarıyla oyuna yapılan eleştiriler şevkini kırdı ve oyunu bırakma kararı aldın. Müzik yapmaya başlayacağını söylüyorsun, oyundan hemen vazgeçtiğine göre yapacağın bir şarkıya eleştiri geleceği zaman müziği de bırakacaksın.

Çözüm önerim:
2. İyi bir iş yaptıysan çoğunluk destekleyecektir, buna rağmen eleştirenleri yinede görmezden gelme, şuan yaptığın gibi hepsine cevap vermeye çalış, eleştiri gibi yapılan geliştirme önerine kulak tıkama veya "Projemde öyle bir şey istemiyorum" diyebilirsin.
3. Projeni iyi yap önce kendine kanıtla; Her ne yapıyorsan yaptığın işi veya sanatı o işi iyi yapan kişilere danışarak veya yarışma gibi yerlere katılarak sun, fikirlerini al.

Ben ilkokul mezunuyum, bir dönem 3D grafik programı kullanarak mobilya ve fuar standı tasarım işleriyle uğraştım, part-time çalıştığım firmalar kullanılan malzemeleri, üretim zamanını, bütçeyi ve dez avantajları bahane ederek tasarımlarımı onaylamadılar, bazı onaylanan işlerin ödemesini yapmadılar.

Ben azim yaptım, sorun gerçekten benim tasarım tarzımda olabilirdi "7.ulusal mobilya tasarım yarışması"'na katıldım tasarımım ilk dokuza girdi, yarışmayı başkası kazandı ama ben amacıma ulaştım, rakiplerimin çoğu mimar, güzel sanatlar mezunu ve öğrenciydi, yaklaşık 1000 kişi ilk 9'a giremedi. Yarışmadan sonra tasarlamayı bıraktım, küskünlükten değil parayı elinde sıkı tutan kişilere hamallık yapmamak için.

Sonuç olarak kimseye tasarım beğendirmeye ihtiyacım olmadığını anladım, çünki yaptığım işi kendime kanıtladım.

Eskisi kadar oyun yapmaktan zevk alamıyorum.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 03, 2020, 12:50:18 ÖS »

Selam NESDelisi,

Çözüm önerim:

Ben farklı bir şeye değinmek istiyorum, ilkokul mezunuyum yazmışsınız ancak bu forum dâhil gördüğüm Türkçe yazım kurallarına en fazla uyulmuş mesajlardan birini atmışsınız. İş refleksi olarak çok dikkat ederim ve her zaman bunun okulla tahsille falan alakası olmadığını savunurum, bu gözler ne profesörler gördü... Siz de bu iddiamın canlı bir kanıtı oldunuz, teşekkür ederim. Tahminimce kitap okumayı seven ve çok okuyan birisiniz.

Çoğu kişinin yanlış bildiği bir şeyi her ne kadar hâlâ yanlış olsa da doğruya en yakın biçimde yazdığınız dikkatimi çektiği için bu mesajı atmak istedim.

"Kâle almak/almamak" değil onun doğrusu "kale almak/almamak"tır.

Başka ufak tefek şeyler de var arzu ederseniz özelden yazabilirim.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Ekim 03, 2020, 13:14:39 ÖS »

NesDelisi'nin geliştirdiği oyunu başka bir sitede görmüştüm. Oyun geliştirmekten çok oyun geliştirmeyi bırakmak istemesi daha çok ilgi çekti görünüyor. Bence geliştirdiği oyun hakkında burada bilgi verebilirse retro oyunlara aşina olan arkadaşların devam etmelisin desteği ve motivasyonunu alabilir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Ekim 03, 2020, 13:24:26 ÖS »

Ben farklı bir şeye değinmek istiyorum, ilkokul mezunuyum yazmışsınız ancak bu forum dâhil gördüğüm Türkçe yazım kurallarına en fazla uyulmuş mesajlardan birini atmışsınız. İş refleksi olarak çok dikkat ederim ve her zaman bunun okulla tahsille falan alakası olmadığını savunurum, bu gözler ne profesörler gördü... Siz de bu iddiamın canlı bir kanıtı oldunuz, teşekkür ederim. Tahminimce kitap okumayı seven ve çok okuyan birisiniz.

Çoğu kişinin yanlış bildiği bir şeyi her ne kadar hâlâ yanlış olsa da doğruya en yakın biçimde yazdığınız dikkatimi çektiği için bu mesajı atmak istedim.

"Kâle almak/almamak" değil onun doğrusu "kale almak/almamak"tır.

Başka ufak tefek şeyler de var arzu ederseniz özelden yazabilirim.
Merhaba,

Kitap okumam hobilerim arasında yoktur, sahip olduğum tek kitap "Hi-Fi Stereo Amplifikatör Şemaları" kitabıydı onunda resimlerine baktım.

Kendimi geliştirdiğim kadarıyla yazım kurallarına özen göstermeye çalışıyorum; bu yazıyı bile defalarca düzenledim, "Kâle alma" metnini bile nette aradım doğrusu nasıl yazılır diye...

Beni bilgilendirmek ve bir kaç yanlışı düzeltmek için yardım etmek istemeniz beni onurlandırdı; kafam ailevi nedenlerden dolayı çok ama çok dolu, kayıt yapacak yer kalmadı gibi, şuan zihnimde olan bilgi veriler doğrultusunda düşüncemi ifade etmeye çalıştım.

Teşekkür ederim.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 03, 2020, 13:39:26 ÖS »

Eskisi kadar oyun yapmaktan zevk alamıyorum.

Zevk alacağın başka bir yere yönelmeni tavsiye ederim. Senin yaparken zevk almadığın oyundan kimse zevk almayacaktır.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Ekim 03, 2020, 13:50:04 ÖS »

Arkadaşlar oyundan şarkıya gecildiyse ve bunları biz dinliyorsak, arkadaşımız her yazılana da cevap veriyorsa istediği şey oluyor gibi geliyor . Yanlış anlamayın neden hala arkadaşımıza fikir vermeye calisiyorsunuz ki

+1

C64 ve A500 gerisi teferruat
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Ekim 03, 2020, 14:59:36 ÖS »

NesDelisi'nin geliştirdiği oyunu başka bir sitede görmüştüm. Oyun geliştirmekten çok oyun geliştirmeyi bırakmak istemesi daha çok ilgi çekti görünüyor. Bence geliştirdiği oyun hakkında burada bilgi verebilirse retro oyunlara aşina olan arkadaşların devam etmelisin desteği ve motivasyonunu alabilir.

Olabilir.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Ekim 03, 2020, 16:02:55 ÖS »

Hayırlısı...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Ekim 03, 2020, 16:30:01 ÖS »

Ben de mandolin çalmıyorum Kahkaha

Her şeyde bir hayır vardır... Ya da bakarsak hayırlı bir yön buluruz. Belki oyun geliştirme değil de, web uygulaması geliştirmek sizin için daha yidir. Belki muhasebe programı... bilemiyorum. Ama insan hayatı boyunca yaptığı bir çok şeyi başarılı olsun, olmasın bırakır. Başkasının sözleriyle ya da kendi fark ederek. Çoğu zaman da bu ayrılık ya da uzaklaşma iyi sonuçlanabilir. witchdoktor'ın dediği gibi hayırlısı...

- oyun geliştiren çok var. Bir oyunun aradan sıyrılıp başarılı olması çok zor. Eğer bireysel bir girişimse bir çok disiplini bilmeyi gerektirir... Kısacası çok zor iş... Hobi olarak ilgilenen birinin bırakması/bırakmaması olmaz zaten. Eğer ciddi ve ticari yön düşünülüyorsa, çok zor iş... Başarı şansı çok düşük... Bırakmak mantıklı..

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Ekim 03, 2020, 16:44:57 ÖS »

+1

C64 ve A500 gerisi teferruat
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Ekim 03, 2020, 19:20:33 ÖS »

Ben de mandolin çalmıyorum Kahkaha

Her şeyde bir hayır vardır... Ya da bakarsak hayırlı bir yön buluruz. Belki oyun geliştirme değil de, web uygulaması geliştirmek sizin için daha yidir. Belki muhasebe programı... bilemiyorum. Ama insan hayatı boyunca yaptığı bir çok şeyi başarılı olsun, olmasın bırakır. Başkasının sözleriyle ya da kendi fark ederek. Çoğu zaman da bu ayrılık ya da uzaklaşma iyi sonuçlanabilir. witchdoktor'ın dediği gibi hayırlısı...

- oyun geliştiren çok var. Bir oyunun aradan sıyrılıp başarılı olması çok zor. Eğer bireysel bir girişimse bir çok disiplini bilmeyi gerektirir... Kısacası çok zor iş... Hobi olarak ilgilenen birinin bırakması/bırakmaması olmaz zaten. Eğer ciddi ve ticari yön düşünülüyorsa, çok zor iş... Başarı şansı çok düşük... Bırakmak mantıklı..

Sana katılmamak elde değil.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Ekim 03, 2020, 19:57:27 ÖS »

youtube müthiş bir okul, oyun geliştirmek veya herhangi bir başka uğraş hakkında bir çok kaynak var.
ben 2003 yılında blender3d ile 3dmodelleme hobisine başladım. 2010da 3dsmax e geçtim.
arada başka birçok hobilerimde oldu.
model araba koleksiyonu,
strafordan akvaryum dekoru yapımı
retro konsollar
amatör fotoğrafçılık
eskiz çizimi (urban sketching)
kartondan model yapımı
vs..

arada başaramadığımda oldu
mesela mızıka satın aldım ama başaramadım rafta duruyor şimdilik arada ufak denemelerde yapıyorum.
arduino set aldım. 5110 ekran ile basit bir atari yapayım dedim, 2 senedir bu da hala beklemede.

hayatta herşey hayallerdeki gibi olmuyor. ama farklı hayaller (yada uğraşlar diyeyim) olursa mutlaka içlerinden bazılarını çok daha güzel yapabiliyorsun.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: