Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeEmeğe saygı - Deneyimler
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Emeğe saygı - Deneyimler  (Okunma Sayısı 3234 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 06, 2020, 14:16:10 ÖS »

Bir şey fark ettim.Projelerden bu cihazları alıyoruz ama kullanmıyoruz ya da kullansak da yorumlarımızı yazmıyoruz çok büyük eksiklik. Özellikle bunun için çaba gösteren arkadaşlara da bir nebze de olsun tesekkurlerimizi iletmek açısından deneyimlerimizi paylaşmamız kanımca cok onemli . Bu başlık altında deneyimlerimizi paylasabiliriz diye düşündüm

COPYBOARD V2
Emegi gecen herkese cok tesekkur ederim .
Çok güzel bir şekilde çalışıyor mavi ekranda herhangi bir şey yapmamıza gerek yok ben takip etmek açısından kafa ayari ekranini calıştırdım birinde play diğerinde bir record yapıyoruz bu kadar basit. şahane bir çalışma olmuş . Bu arada Kafa ayarı çok önemli eğer kafa ayarı yapılmazsa kopyaladığımız kasetteki oyun açılmıyor. Test etmek icin de kaseti diger datasete takmayi ve tekrar kafa ayarini yapmayı unutmayin  

* IMG_20201106_141041.jpg (293.14 KB, 1080x865 - Görüntüleme: 283 kez.)
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2020, 14:22:29 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2020, 14:27:33 ÖS »

Emeğe saygı kasetler ile uğraşacaklar için gerçekten güzel bir çözüm.

Onun için de şöyle bir kutu yapmıştım

Özgür Dereli
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2020, 14:40:27 ÖS »

Onur sağ taraftaki dataset içindeki kasetten hemen kurtul yoksa commodore a virüs bulaştıracaksın hemde 46 lık en delisinden 😂
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2020, 14:53:21 ÖS »

Onur sağ taraftaki dataset içindeki kasetten hemen kurtul yoksa commodore a virüs bulaştıracaksın hemde 46 lık en delisinden 😂

Haklısın Özgür hem 46'lık hem Corona ama ben de bunlardan çok var maalesef   Kahkaha

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2021, 13:52:11 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19762.msg273177#msg273177
Başlığındaki external floppy drive’dan bir adet edindim. Kutulu olması ayrı bir lezzet. PC fdd’si ile modlamaya gerek kalmadan çalışması ayrı bir lezzet. Tak çalıştır olması retro bir ürün değil de modern bir ürün kullanıyormuşum hissi verdi. Ürünün adıma yazılı ve Commodore logolu etiketleri ve test disketi ile gelmesi ayrı bir incelik. @murtek ustama emekleri için buradan tekrar teşekkür ediyorum.

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2021, 19:10:24 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19762.msg273177#msg273177
Başlığındaki external floppy drive’dan bir adet edindim. Kutulu olması ayrı bir lezzet. PC fdd’si ile modlamaya gerek kalmadan çalışması ayrı bir lezzet. Tak çalıştır olması retro bir ürün değil de modern bir ürün kullanıyormuşum hissi verdi. Ürünün adıma yazılı ve Commodore logolu etiketleri ve test disketi ile gelmesi ayrı bir incelik. @murtek ustama emekleri için buradan tekrar teşekkür ediyorum.

İnceliğin ve övgülerin için teşekkürler @agathon. Sizler ürünlerimi beğendiğinizde asıl emeğimin karşılığını almış oluyorum. 90 larda yaptığım utility disketlerimden bir tanesi benden size hatıra olsun diye yolladım bonus gibi oldu. Tekrardan hayırlı olsun, güle güle eskit. 🙂🤗

DO-IT-YOURSELF
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2021, 10:23:52 ÖÖ »

Ben de dün sevgili @murtek'in gönderdiği disk drive'ı aldım... Cihazın hatlarında, etiketlerinde her detay düşünülmüş, keyifle yapıldığı belli. İsme özel olması da ayrı bir güzel. Kendisine buradan tekrardan teşekkür ediyorum.

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2021, 01:15:12 ÖÖ »

Beğendiğine sevindim @metaone. Övgülerin içinde teşekkürler. Kahkaha
Hayırlı olsun güle güle kullan.

DO-IT-YOURSELF
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2021, 14:00:13 ÖS »

Zaman ve emek harcayarak üretilen herşey saygıyı hak eder.Burada üretilmiş fikir ve ürünleri takip ediyor mutlaka fayda sağlayacak ürünlerin orataya çıkmasını kendi adıma heyecanla bekliyorum.Bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.İyiki varsınız.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2022, 15:21:23 ÖS »

Arduino Amiga Floppy Reader Writer kartına @Özgür Dereli ustam sayesinde sahip oldum. Buradan kendisine emeği ve desteği için tekrar teşekkür etmek isterim.

Üzerine @Kaan Akkurt hocama bir de kasa yaptırdım. Çok şık oldu.

Bu kartı edinmek istememin en büyük nedeni disket kullanmayı sevmem fakat yaş itibari ile yoğun kullanımda orijinal Amiga FDD'lerinin arızalanması. Örneğin bu nedenle sevgili A1200'ümün orijinal sürücüsü mevta oldu... PC floopy'si ise bulunması günümüzde bulunması nispeten kolay, bozulduğunda üzülmeyeceğiniz birşey.

Planım ağır işleri aşağıda videoda izleyeceğiniz arkadaşa yaptırıp, orijinal Amiga sürücülerimi emeklilik günlerinde Ege'de deniz kenarı bir kasabada çayını kahvesini içerken Posta gazatesi okur gibi relax çalıştırmak Kahkaha

Kartı gösterebilmek için kutusuna tam monte etmedim.
https://www.youtube.com/watch?v=iTiOpiBqAAY

Ta ta! Yazdığım disket Amiga'da fevkalade çalışıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=X3LnsJyxElg

Not: Disket içeriğinden spoiler olacağı üzere Amiga SDBox videosu çok yakında.
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2022, 15:49:04 ÖS Gönderen: agathon » Logged

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2022, 15:27:45 ÖS »

Akşam bakacağım çok teşekkür ederim . Bu arada akşam PC den bakayım burada video çıkmadi bende

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2022, 15:30:47 ÖS »

Güle güle kullanın 👍

Arduino Amiga Floppy Reader Writer kartına @Özgür Dereli ustam sayesinde sahip oldum. Buradan kendisine emeği ve desteği için tekrar teşekkür etmek isterim.

Üzerine @Kaan Akkurt hocama bir de kasa yaptırdım. Çok şık oldu.

Bu kartı edinmek istememin en büyük nedeni disket kullanmayı sevmem fakat yaş itibari ile yoğun kullanımda orijinal Amiga FDD'lerinin arızalanması. Örneğin bu nedenle sevgili A1200'ümün orijinal sürücüsü emekliye ayrıldı... PC floopy'si ise bulunması günümüzde bulunması nispeten kolay, bozulduğunda üzülmeyeceğiniz birşey.

Planım ağır işleri aşağıda videoda izleyeceğiniz arkadaşa yaptırıp, orijinal Amiga sürücülerimi emeklilik döneminde Ege'de deniz kenarı bir kasabada çayını kahvesini içerken Posta gazatesi okur gibi relax çalıştırmak Kahkaha

Kartı gösterebilmek için kutusuna tam monte etmedim.

Ta ta! Yazdığım disket Amiga'da fevkalade çalışıyor.

Not: Disket içeriğinden spoiler olacağı üzere Amiga SDBox videosu çok yakında. 

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2022, 15:40:00 ÖS »

Akşam bakacağım çok teşekkür ederim . Bu arada akşam PC den bakayım burada video çıkmadi bende

Rica ederim. Mesaj içerisine embed koymuştum, bende de garip hatalar verdi. Düz link olarak düzenledim şimdi.

Güle güle kullanın 👍

Teşekkürler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: