Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı  (Okunma Sayısı 62644 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 21, 2020, 12:12:07 ÖS »

Beni en rahatsız eden, pazarlıksız son fiyat, pazarlık teklif dahi etmeyiniz yaklaşımı oluyor. Böyle durumlarda ilgim olsa da uzaklaşıyorum. Bazen de bu tarz ürünlerin bir başkasına el altından indirimli satıldığını duyuyorum, o da satıcıdan soğutuyor beni.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 21, 2020, 12:22:57 ÖS »

Bu başlık iyi olmuş...

Bu tür konular hep gündeme geliyor ama genelde ilanı açan kişiye patlıyor. Bu yüzden ayrı bir yerde serbestçe fikir paylaşımı konuyu kişisel/duygusal etkenlerden ayıracaktır.

@Oğuzhan senin yorumuna katılıyorum. Sonuçta Türkiye'de olmasa da "malzeme" bir yerlerde mevcut (örn Yurt dışı ebay forumlar vs).

Ha mal Türkiye'de nadir diye "über" bir fiyattan satışa koymak satıcıya bir şey kazandırmaz zira mal satılmayacaktır. İnsanlar, özellikle de forumumuz üyeleri bilinçli. Çok istiyorsak malzemeyi yurt dışından getirtebiliyoruz...

Bunun dışında isteyen satmaya çalıştığı mala istediği fiyatı yazmakta serbesttir. Sadece istediği sonuca makul zamanda ulaşıp ulaşmayacağını kendisi değerlendirmelidir.

Bir de kişisel fikrimi paylaşayım:

Bu hobiye ilk başladığım zamanlarda işin esprisi eskiden (çocukken) bize yüksek fiyatlı gelen retro malzemelere çooook ucuz fiyatlardan sahip olabilme  şansına sahip olmamızdı. O şansı çok seneler çok sefer yakaladım ve kendimce mutlu olduğum bir kolleksiyona sahibim.

Bu saatten sonra binlerce lira verip yok kutulu bilmemne almam. Alım gücüm olsa da o parayı 35 yıllık plastik ve kartona yatırmak yerine çocuğumun eğitimi ve yetenekleri için harcamayı tercih ederim...

Bununla birlikte, gerçekten bir retro proje yapacaksam veya bana hala nostaljik hisler uyandıracağını inandığım bir malzeme alacaksam da gereken malzemeyi yurt dışından temin edebiliyorum (vergisi kargosu vs dahil). Türkiye'deki kimi zaman "çöp" malzemeye de itibar etmiyorum...

« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 12:24:57 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2020, 12:58:13 ÖS »

Görebildiğim kadarıyla; hobide daha eski ve tecrübe sahibi arkadaşlar ihtiyaçlarını yurtiçinden alır gibi yurtdışından da karşılamakta sıkıntı çekmiyorlar.

Ama, özellikle hobiye yeni başlayan ve ekonomik durumu iyi olan arkadaşlar, biraz da heyecanla, ilk karşılarına çıkan satılık ilanına, fiyatını çok araştırmadan ilgi gösteriyorlar. Gerçi araştırsalar da yurt içinde çok fazla alternatif yok, kimseyi suçlamıyorum.

Acaba diyorum; yurtdışı alışveriş tecrübesi olmayan arkadaşlar için, forum bünyesinde, makul bir komisyon karşılığında, yurtdışından bu cihazları alıp ulaştıracak bir sistem kurulabilir mi? Bu oluşumun forumla organik ilişkisi olması gerekmez, tecrübeli ve güvenilir birkaç arkadaş, emeklerinin karşılığını da alarak bu işle ilgilenebilir mi?

« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 13:00:03 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 21, 2020, 13:00:16 ÖS »

Görebildiğim kadarıyla; hobide daha eski ve tecrübe sahibi arkadaşlar ihtiyaçlarını yurtiçinden alır gibi yurtdışından da karşılamakta sıkıntı çekmiyorlar.

Ama, özellikle hobiye yeni başlayan ve ekonomik durumu iyi olan arkadaşlar, biraz da heyecanla, ilk karşılarına çıkan satılık ilanına, fiyatını çok araştırmadan ilgi gösteriyorlar. Gerçi araştırsalar da yurt içinde çok fazla alternatif yok, kimseyi suçlamıyorum.

Acaba diyorum; yurtdışı alışveriş tecrübesi olmayan arkadaşlar için, forum bünyesinde, makul bir komisyon karşılığında, yurtdışından bu cihazları alıp ulaştıracak bir sistem kurulabilir mi? Bu oluşumun forumla organik ilişkisi olması gerekmez ama tecrübeli ve güvenilir birkaç arkadaş, emeklerinin karşılığını da alarak bu işle ilgilenebilir mi?

Oneri eger oyle bir arkadas cikarsa bence cok mantikli
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 13:05:00 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 21, 2020, 13:16:22 ÖS »

Bunu avukatka yapmıştı zaten ama pandemi yüzünden oluşan kısıtlamalar yüzünden havada kaldı.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2020, 13:23:11 ÖS »

Bunu avukatka yapmıştı zaten ama pandemi yüzünden oluşan kısıtlamalar yüzünden havada kaldı.

@avukata arkadaşımızın bireysel olarak yaptığı teklif bir jest şeklinde idi, ben devamlı ve sistematik kuralları konulmuş bir oluşum kastetmek istemiştim. (komisyon yüzdesi, ödeme koşulları, risk paylaşımı vs. belirlenerek.)

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 21, 2020, 14:30:02 ÖS »

Beni en rahatsız eden, pazarlıksız son fiyat, pazarlık teklif dahi etmeyiniz yaklaşımı oluyor. Böyle durumlarda ilgim olsa da uzaklaşıyorum. Bazen de bu tarz ürünlerin bir başkasına el altından indirimli satıldığını duyuyorum, o da satıcıdan soğutuyor beni.

Geçenlerde bir Letgo ilanı paylaşılmıştı burada. Satıcı "ilanı favorilere ekleyenleri engelliyorum" diye yazmıştı. Bu, sizin söylediğiniz tavrın en uç noktasını teşkil ediyor herhalde
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 21, 2020, 15:47:57 ÖS »

@fort_apocalypse bu işin bir hobi zevk meselesi olduğunu unutmamak gerek. Sevdiğimiz dostlarımıza ya da güvendiğimiz arkadaşlara zaten yardıncı oluyoruz. Elimizdekileri uygun fiyattan (en fazla ebay fiyatından) veriyoruz zaten. Kimsenin komisyon için bu işe soyunacağını sanmam. Ama bu bir iştir, gelir getirici yönü vardır diyen, ebay'dan alıp, satabilir. Bu şekilde yapan arkadaşlarımız da var diye düşünüyorum.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 21, 2020, 16:42:19 ÖS »

Açıkçası ben forumdan ve dışarıdan bir kaç arkadaşa bu konularda detaylı olarak destek oluyorum zamanım oldukça...
Ama son dönem durumlar çok riskli olmaya başladı. Hem ürünlerin gelmemesi, hem gümrük sıkıntısı, vergi durumları, resmi yazışmalar, açık artıma vb. için kullanılan ek yazılım ücretleri vs, arka planda stressli bir çok konu var. Detay isteyen arkadaşlar bana özelden yazarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 21, 2020, 18:50:15 ÖS »

Bu forumda satılmak istenen uygun fiyatlı ise hemen gidiyor.Ne zaman koyuldu ? kim teklifi verdi. ne zaman satıldı. vay anasını beee ... durumları olabiliyor.

Bir zamanlar bu sitede , uygun fiyatlı bir şeyler koyulup , ihtiyaç olanlar alıyordu. ama artık bu dediğim 2012  yılı öncesinde kaldı.

Benim aldığım bir kaç şey oldu.fakat ben alıp faiş fiyatlara birilerine çakmaya çalışmadım.aldıklarımın çoğu durur.İhtiyaçdan  dolayı almışımdır.

Hatta bazı arkadaşlara karşılıklı alışveriş yaptım.Onlar benden memunun kaldı.bende onlardan.Aldığım şeylerde yanında başka hediye verenlerde olmuştur.Bu ortam artık bozulmuş gibi görünüyor.forum topluluğu artıkça forum düzeni iyiye gitmiyor gibi gözüküyor.Tartışmalardan anlaşılıyor.

Herhangi bir kimse üstüne alınmasın .Ama durum ilgili kanaat ve gözlemlerimi paylaşmak istedim.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 21, 2020, 19:42:57 ÖS »

Farkında değiliz belki ama büyüdük... Bir zamanlar forumun toplam üye sayısı onlarla ifade ediliyordu. Bugün yüzlerce üye her gün siteyi ziyaret ediyor. Dün genç bir kardeşimiz olarak aramıza katılanlar, şimdi forumun abilerinden. 7DX'lere bir zamanlar forumu temsilen 2-3 kişi katılırken, son dönemlerinde 7DX'in neredeyse yarısı bizden oluşuyordu... Sonrasında İstanbulda ayrı, Ankarada ayrı buluştuk. Düne kadar evindeki C64'ü nasıl hayata geçireceğini bilemeyenler, bugün proje üretip, diğerleriyle paylaşıyor... Kısacası CGTR retro dünyasının dinamosu görevini üstlendi ve çekim merkezi olarak yüzlerce insanın bu dünyaya katılmasını, etkileşimini sağladı (mütevaziliğe gerek yok... Gerçek bu).

Böylesine büyüyüp, gelişirken tabii ki, iyi anılar/olaylar dışında, kötü tecrübeler de elde ettik. Ama düne göre uygun fiyatlı ürün bulamamız bunlardan biri değil. Dün foruma ayda 1-2 satılık Amiga 1200 düşerdi, şimdi 3-4 ayda belki 1 tane... Dün onlarca kişiydik, bugün yüzlerceyiz. Tabii ki, ürün düştüğü gibi birisi tarafından alınıyor Kahkaha Ben de şikayetçiyim. Hatta üretilen projelerde bile yetişemediğim çok oluyor, 2. 3. partiye kalıyorum. Ama bundan pişman değilim. Bunları CGTR evriminin, dönüşümünün arazları olarak görüyorum. Makina bulmak zor olsa da, bu süreçte aramıza katılan ve bu dünyaya ciddi katkısı, desteği olan insanları tanımaktan da mutluyum... Daha önce yazdığım gibi, ürün fiyatları ya da kaçırmak beni çok etkilemiyor. Bir şekilde kısmetimde varsa geliyor ya da yurt dışından ediniyorum. Ucuza alıp satmaya çalışan ya da bu ortamı kötü niyetle kullanan da zaten barınamıyor. Belki bir kaç defa bunu yapıyor... Sonrasında kötü anılarak uzaklaşıyor. Önemli olan biraz dost kazanmakta, iyi insanları biriktirmekte ve kanım o dur ki, retro dünyası bu açıdan oldukça zengin...

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 21, 2020, 20:04:43 ÖS »

Dün iki yılımı doldurdum, bu ailenin bir üyesi olmak gurur verici. Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 20:19:11 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 21, 2020, 20:21:22 ÖS »

@fort_apocalypse sayende dünya CGTR'yi biliyor... Sağolasın...

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Aralık 21, 2020, 20:27:01 ÖS »

Ben hiç olmasaydım da benden çok daha bilgili üyeler olduğunu hepimiz biliyoruz, benim onlardan farkım; boş vaktim boldu.

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 21, 2020, 21:28:16 ÖS »

Hayelim çaldın.
    beni benden aldın.
     Cd32  konsol, seni arardım.
          Cgtr sende Senelerim gecer.
       Daha dün gördüm satış ilanın
     Ama çoktan gitmiş.üstünde çizmiş.
   olsun Yine beklerim.
  kafadan bir On yıl daha...

Sayın yöneticim. alamadığım Cd 32 için bu şiiri paylaşmak istedim. 

« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 21:39:49 ÖS Gönderen: blackturk » Logged

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: