Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Ürünlerin Fiyatları Hakkında Görüş Fikir Tartışma başlığı  (Okunma Sayısı 64764 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2021, 23:19:45 ÖS »

Kişisel görüşlerimdir;
1)Dün 150TL'ye alınan Amiga 1200 bugün binlerce liraya satılırsa ben buna kızmam.

2)Oyun oynama odaklı kişi 1450TL'ye sıfır güvenlik bantlı SCPH 90004 model PS2'yi alacağına 50TL'ye 8B ve altı bir PS2 alabilir. USB ile oynar. Elbette videolar veri hızı nedeniyle dona dona olacaktır ama oyun içinde donma kasma yaşanmayacaktır bir PC'deki PCSX2 emülatöründeki gibi.

3)Sadece oynayacağınız bir oyunu bir konsolu bir aksesuarı edinmek dışında sadece rafta dursun diye aldığınız ürün etik dışı değildir. Atari 2600, Intellivision vesaire hiç ilgim yoktur ama Atari 2600 oyunu Berzerk'i Intellivision oyunu Utopia'yı sergilemek için alırım mesela.

4)Fiyatlarından şikayet eden kişilerin ilanlarına bir bakıyorsun o da "pahalı"ya satıyor. Sonra içinden kimse için değmez fiyatı arttır diyorsun. Sonra hala birilerinin samimiyetini yakalayınca onlara güzellik yapıyorsun. Çünkü sattığın mal bir kurnaza gitmeyecek diye "pahalı"ya satamadım diye üzülmüyorsun. Hakettiğini düşündüğüne güzellik yap haketmediğini düşündüğüne güzellik yapma düşüncesindeyim. Zaten alsatçı kişiler türedi iyiniyetin suistimal edilmesinden dolayı. 30 lira oyuna özelden çok fazla deyip benzer kalitedeki oyuna 100 lira yazan kişiye güzellik yapmam ben. Herkes hakettiğini bulmalı bence.

5)Koleksiyon yapmak hoş ama hepsi sana bir yük. Kullanmayacağın şeyi satarım diye stoklama. Ölümlü dünya muhtemelen varsa ruh dışında yanına bu evrenden bir şey götüremeyeceksin. Kaçırdım diye üzülme malım çok diye sevinme.
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2021, 21:37:25 ÖS Gönderen: retroexpress » Logged
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Şubat 03, 2021, 00:27:59 ÖÖ »

bir kişinin elinde neler var beni ilgilendirmez, 1 tane de olabilir 10 tanede.
bit pazarındanmı aldı letgodanmı aldı beni ilgilendirmez.
istediği fiyattan satabilir beni ilgilendirmez.

ancak ben şuna bakarım.
ürünü doğru tanıttımı, güzel kargoladımı ve zamanın gönderdimi, ben bunlara bakarım.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Şubat 03, 2021, 01:07:39 ÖÖ »

Pazarlara esnaf tezgah "açmadan" önce gidilir. Elinizde kafanızda fenerlerle mal ararsınız o çöp ve yanık lastik kokuları arasında.

Direk ikinci el pazarında yaşadıklarımı tam bir roman havasında yazmışsınız hocam, klavyenize sağlık. (Yanık lastik kokusu bile burnumda canlandı)

En son sabahın beşinde bir dataset gördüm ve çevresinde tilki gibi dönmeye başladım, bu teyp kaça diye sorduğumda ise 70 TL cevabını almamla hayallerim suya düştü, nasıl olmuştu ki böylesine bir cihaza böyle bir fiyat verilmişti?

Kafamda türlü sorularla diğer tezgahlara baka baka gezmeye devam ettim, saat 8 civarlarında geri döndüğümde ise.....dataset gitmiş...böyle bir anı... Ney

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Şubat 03, 2021, 08:59:33 ÖÖ »

En son sabahın beşinde bir dataset gördüm ve çevresinde tilki gibi dönmeye başladım, bu teyp kaça diye sorduğumda ise 70 TL cevabını almamla hayallerim suya düştü, nasıl olmuştu ki böylesine bir cihaza böyle bir fiyat verilmişti?

Kafamda türlü sorularla diğer tezgahlara baka baka gezmeye devam ettim, saat 8 civarlarında geri döndüğümde ise.....dataset gitmiş...böyle bir anı... Ney

Bence bu olay her şeyi özetliyor. Fiyatlar düşmeyecek çünkü ürün çok olsa da stokçular ve al-sat'çılar 70-80 demeden alıyor. Eskiden sadece gerçek retrocular olarak biz alıyorduk ürünün fiyatını biliyorduk ve ürün de hak ettiği rakama gidiyordu.

Ama bugün paralı stokçular affetmeden alıyor, at-sat'çı sıkı pazarlıkla alıyor çünkü nasılsa ben bunu 100 TL'ye okuturum diyor ki öyle de oluyor.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Şubat 03, 2021, 13:18:18 ÖS »

Ticarettir A'ya alırsın 10A'ya satarsın ama yaptığını farkedersem sana alsatçı muamelesi yaparak malımı satarım. Retro video oyunları gibi bir hobinin ticarete sıkı sıkı bağlanmış ve sadece kâr amaçlı yapılmasına sıcak bakmıyorum. Aynı zamanda kıymet bilip bilmediğini çözemediğim kişilere aldığım fiyattan ya da aldığımdan daha ucuza satmaya da sıcak bakmıyorum. Kıymet bilene güzellik yaparım. 30TL'ye özelden çok fazla diyen biri 100TL'ye benzer kalitede oyun koyuyorsa afedersin bi s... g... derim içimden.
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2021, 21:38:12 ÖS Gönderen: retroexpress » Logged
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Şubat 04, 2021, 14:46:59 ÖS »

Bu konularda herkesin fikri farklı. Benimkisi sanırım ortalarda bir yerlerde.

Sonuçta bu hobim olduğu için aşağı yukarı bir arkadaşın yazdığı ebay formülüne göre değerlerim (benim için özel birkaç istisna hariç). Dürüst ticaret yapanlar zaten bu fiyat skalasında olur ve onlardan alışveriş yaparım. Fiyatta uçan kaçandan birşey almam ama onlara bilenmekle de uğraşmam.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Şubat 04, 2021, 19:44:32 ÖS »

Ama bugün paralı stokçular affetmeden alıyor, at-sat'çı sıkı pazarlıkla alıyor çünkü nasılsa ben bunu 100 TL'ye okuturum diyor ki öyle de oluyor.
Katılıyorum, kar hırsı gözünü bürümüş fırsatçılar yüzünden fiyatlar bu kadar yükseldi.
Ne göürülerse alıyorlar fiyatı ne olursa olsun.
Onlara cevabımı hiç bir şey almayarak gösteriyorum zaten.
Çünkü sağlam olma ihtimali çok düşük yada bozulması eli kulağında olan cihazlara kimse kusura bakmasın ama böyle fiyatlar verilmez.
Tabi insanın içi de cız etmiyor değil. 7 yıl önce özel bir durumdan dolayı elimdeki cihazların çoğunu hediye yada beleş rakamlara verdim.
Şu an bir a500 bile alamıyorum. Param olmadığından değil ama fırsatçılara pirim yaptırmak istemiyorum.
Hediye ettiklerimin bir kısmını fahiş fiyattan satanlar da oldu.
Şu an yaş itibariyle de artık bunlarla uğraşacak halim yok.
Güzel bir dönem yaşadım, çocukluğumda hevese ettiğim bütün cihazlara bit pazarı, hediye yada komik fiyatlara belirli dönemlerde sahip oldum, hevesim bitince de hediye eyyim, sattım yada kırıp çöpe attım. Türkiye genelinde gitmediğim bit pazarı, hurdacı pek azdır. Elimden geldiğince insanlara yardımcı oldum, karşılıksız tamir ettim. Telefonla bile pek çok cihazın hayata dönmesinde katkım oldu. Çok iyi insanlarda tanıdım ama şerefsiz ahlak düşkünü insanları da gördüm.

Bu cihazlara çocukken sahip olanlar çöpe attılar ve biz de onların eskilerini kullanıyoruz zaten. Hiçbir cihaz bana geçip giden gençliğimi ya da çocukluğumu veremeyecek.

Selamlar.

ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Mayıs 04, 2021, 18:08:50 ÖS »

Garip ilanlar başlığında "esnek de olsa fiyat sınırlaması" şeklinde bir öneri verilmiş, forumun bir üyesi olarak diğer üye arkadaşların önerisi hakkında fikir belirtmek isterim.
   Şimdi kalkıp denilse ki, "Efendim, bu forumda bundan böyle 600 liradan fazlaya commodore 64 satılmayacak, bin liradan fazla A500 satılamayacak vs vs..."
Birileri çıkıp demez mi, "Benim tavan aramdaki malın, eskicinin elinden kurtardığım malın değerini sen kim oluyorsun da belirliyorsun? Neye dayanarak fiyat sınırlaması koyuyorsun, benim malıma fiyat biçiyorsun?"
"Retro malzemeler bakanlığında ekonomiden m sorumlusun?"?
Demezler mi?
Kısa yoldan cevap vereyim, demezler. Gören güler geçer. Sahibinden, gibi, letgo gibi diğer platformlarda istedikleri fiyatı yazma özgürlüğüne sahiplerken kimse dönüp de forumun satış başlığının da fiyat skalasının da yüzüne bakmaz emin olun. Kimsenin elindeki retroya ve cebindeki paraya buradan kimsenin müdahale etmeye gücü yetmez. Tüm dünyada, tüm piyasalarda odluğu gibi, fiyat ve piyasa her zaman kendini belirler. Buna kural koymaya kalkanla da dalga geçer. Tamamen şahsi fikrim olarak belirtiyorum ki, koyulabilecek en iyi kural bu satış, para, pul işlerinden forumun arındırılmasıdır. Hobi topluluğu olunmasıdır. Hangi çipe ne kadar voltaj gidecek, hangi kartuşa hangi entegre takılacak, bozulan klavye membranları nasıl onarılacak, bunlarla ilgilenelim biz, daha güzeli mi var?

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Mayıs 04, 2021, 19:00:45 ÖS »

Köylü Ahmet Ağa, eşeğini satmaya karar vermiş.
Kıymeti taş çatlasa 50 lira etmeyen eşek için pazarlık payı da ekleyerek 100 lira fiyat koymuş.
Komşu köyden acilen eşşeğe ihtiyacı olan Mehmet Ağa 100 lira ödeyip eşeği pazarlıksız satın almış.
Köylü Ahmet eşeğini satmış ama akşam da gözüne bir türlü uyku girmemiş…
Gece boyunca düşünüp, durmuş.
“Mehmet Ağa 50 liralık eşeğe niye 100 lira verdi?” diye.
İçi rahat etmeyince ertesi gün eşeğini geri almaya karar vermiş. Pazara gitmiş Mehmet Ağa'yı bulmaya ama, bir de ne görsün
eşek 200 liradan satışa çıkarılmış…

İyice sıkıntı basmış ve kesin karar vermiş, geri alacak eşeğini… 200 lira pazarlıksız ödeyip geri almış…
Aynı olay bu defa Mehmet ağa’nın başına gelmiş, o da uyuyamamış.
“Allah Allah… Ahmet niye 100 liraya sattığı eşeği 200 liraya geri aldı?
Var bu işin icinde bir iş…” diye gece boyunca düşünüp, durmuş.
O da ertesi gün eşeği geri almaya karar vermiş Ahmet Ağa ile anlaşıp 400 lira vererek geri almış eşeği…
Bu alışveriş her gün fiyat arta arta devam etmiş…
Birkaç gün sonra pazara bir başka köyden Hüseyin gelmiş.Hüseyin pazardaki kalabalığın arasına dalınca bir de ne görsün
;“al, al, al, sat, sat, sat” bağrışmaları arasında bir yaşlı eşek ve bu eşeğin tam 1.000 TL satış fıyatı!
Yanındakine sormuş, “Hemşehrim, nedir bu iş? Bu yaşlı eşek 1.000 lira eder mi yahu!!”

Adam hemen yanıtlamış:

“Valla grafikler ortada, bu eşeğin fiyatı bir haftada 50 liradan başladı, 950 liraya geldi.
Şöyle bir teknik analizine bakarsan görürsün.
Eşeğin fiyatı 1.000 liradaki direncini bi kırarsa 1.500 liraya kadar yolu var..

Talep olmasa fiyatlar da böyle olmazdı ancak bazı satıcılar da fazla aç gözlü malesef.
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2021, 19:05:22 ÖS Gönderen: atakantas » Logged

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Mayıs 04, 2021, 20:20:16 ÖS »

O öneride tabii ki her C64 eşittir gibi bir önerme yoktu. Açıkçası kutulu C64ün Amibay karşılığı belli, kutusuzunun da, deforme olmuşunun da. Esnekten kastım aynı zamanda buydu. Plaklarda veya bazı Amibay satışlarında kategoriler oluyor Mint Near mint vs. Ki şimdi düşününce bunun işe yaramayacağı gayet açık. En azından belli mesaj sayısını geçmiş veya yıllardır bu işin içinde olduğu bilinen üyelere listeli özel bir thread açılır büyük ürünler için, bildiğin adama bikaç ay içinde sahibinden'de saçma bir fiyata satılmayacağı garantisiyle daha uygun bir fiyata makine satarsın ve karşılığında bu threadden sen de bir şeyler almış olursun. Katılmak istemeyen katılmaz, satamaz ama ilanları göremez. Fazla kooperatif kafası mı oldu bilmiyorum ama şu an aklıma başka bir şey gelmiyor.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #70 : Mayıs 04, 2021, 21:43:06 ÖS »

Bu başlıklar uzar gider, hiç gerek yok. İsteyen istediği fiyattan koyar, beğenen alır beğenmeyen almaz. Sadece eski bilgisayarlarda değil her alanda böyle maalesef. Satılan evlerde, arabalarda aklınıza gelen her şeyde fırsatçılık, buldumculuk, yağmacılık, köşe dönmecilik, al-satçılık doğal geliyor insanlara.
Artık bunları tartışmanın manası yok. Geçmişte bu ve başka forumlarda güzel şeyler paylaşıldı, yapıldı ama artık o dönemler bitti çoktan. Siz ne yazarsanız yazın yine insanlar azami derecede kar elde etmek isteyecektir, çünkü tek amaçları o.

ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Mayıs 06, 2021, 12:09:36 ÖS »

Ülkemizde ebay gibi açık arttırma usülü ile satış sevilmediği için maalesef hiç bir ürünün gerçek fiyatını göremiyoruz.
Bütçesi olan, yeni koleksiyon yapmaya başlayanlar tüm ürünleri fazla fiyata bakmadan topluyorlar. Doğal olarakta fiyatlar yükseliyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Mayıs 06, 2021, 12:55:46 ÖS »

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyor, aynı şeyleri tekrarlıyoruz...

Arz ve Talep eğer doğru şekilde karşılaşmıyorsa, uyguna ürün almak istiyorum diyorsak, arzı arttırmalı, arzın daha fazla olduğu açık ortamlara bakmamız gerekiyor.  Yani Türkiye ile sınırlı kalmayıp yurtdışına bakmalıyız. Ebay sitesinde açık arttırma fiyatlarını referans almak, ürünleri ebay'dan almak varken, Türkiyedeki fiyatların pahalılığıyla neden canınızı sıkıyorsunuz.

Öte yandan, Ebay'a bakınca şunu fark edeceksiniz... Türk Lirası çok değersiz. Dün herhangi bir sisteme vermediğimiz paraları, tek bir diskete vermek zorunda kalıyoruz.

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Mayıs 06, 2021, 13:05:59 ÖS »

Aynen öyle az önce kutulu bir oyun alayım dedim.Ürün+kargo ve vergiyle beraber 788 tl'ye geliyor..Makinalarda dediğiniz gibi artık piyasadan ziyade alacak kişinin ihtiyacı doğrultusunda bir karar vermesi gerekiyor.
kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #74 : Ekim 18, 2023, 11:59:14 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır aranızda yoktum. Hayat ... Bu postun açıldığı tarihten günümüze fiyat ve ürünlerde çeşitlilik, dövize endeksli artışlar, baya bir şeyler olmuş. Bir sid chip dahi yaklaşık 40-90$ aralığında. Fiyatta yanlışım olabilir, kusura bakılmasın. Lafı uzatmayayım, bir kaç vakit evvel Çanakkale'de bir eczanedeydim, bazı gençler dikkatimi çekti, ellerinde telefon... hatta telefonuyla yek vücut olmuş durumdaki bir gence, Commodere adını duydun mu hiç? diye bir soru yönelttim, o sırada bekleyen başka bir müşteri, ki sonradan eski bir elektronikçi olduğunu öğrendim, "depomu boşaltıyorum, ilgilenirsen senlik bir şeyler var elimde" diyerek beni mekanına davet etti. Neticede artık bir C128 kasam oldu. O an oldukça tuhaf bir mutluluk yaşadım. Camları gazete kağıtlarıyla kaplanmış, karanlık ve tozlu, bir o kadar da yığınlar arasından çıkarılan benim için yeni bir obje... Çok ilginç bir duygu ve keyifli bir deneyimdi. Eminim pek çoğunuz benzerlerini yaşamışsınızdır. Özetle bir klavyeye ihtiyacım var. Cihazı deneme fırsatım dahi olmadı. Şu aralar belki benim için, yeni bir motivasyon olacak,  açıkçası ihtiyacım da var buna. Bilemiyorum... Bir danışayım dedim sizlere. Fikrinizi almak isterim. Uğraşmaya, denemeye, cihaza zaman ayırmaya değer mi? Monoton yaşantımda, en azından biraz nostaljik müzik dinleyeceğim bir cihazı, iş yerimde kullanmak arzusundayım. Monitörüm, MMC64 kartuşum ve sid dosyalarım mevcut. Çanakkale'den sevgi ve selamlar. Not: Post yanlış yerdeyse kusura bakılmasın, değiştirilmesinde ya da silinmesinde sakınca yok elbet.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: