Benim Commodore ve Amiga ile ilgili hiç bir anım geçmişim yok ancak sonradan her ikisini de edindim, daha çok oyun konsolları ve intel pentium windows 98 ile ilgili anılarım var, bu sebeple ister amiga olsun ister oyun konsolu ister eski bir pc cihazı orjinal haliyle kullanmayı seviyorum,
misal günümüzde ki güncel bilgisayar kasalarından cd sürücüler kaldırıldı bu amigadan disket sürücünü kaldırıp sadece gotek kullanmakla aynı şey, işte ben buna karşıyım, ben istediğim zaman arşivimden cd mi dvd mi takıp film izleyebilmeliyim, oyun kurmalıyım, yeri geldiğinde cd me oyun yazdırabilmeliyim, bunun keyfi ve nostaljisi bambaşka bir şey, yine güncel anakartlarda ide portlar kaldırıldı, istediğin zaman ide hdd takamıyorsun ide sürücü takamıyorsun, teknoloji geliştikçe eski özellikleri kullanmıyoruz hepsi bir bir tarih oluyor.
Yeniliklere de kapalı değilim, bir cihazın eski özelliği kaldırılıp yerine bambaşka bir özellik getiriliyorsa ona karşıyım ama her ikisi birlikte kullanılacak şekilde alternatif kalıyorsa o zaman sorun yok.
Çok daha beteri var modern GPU'lardaki analog RGB pipeline tamamen iptal edildi. Bugün bir RTX GPU alıp doğrudan CRT ile kullanabilmek olanaksız.
O normal hocam ona karşı değilim, rtx 50 veya 40 serisini süper oled monitörle hdmi kalitesiyle kullanmak varken CRT monitör kullanmak mantıksız, güncel olanı güncel ile kullanma taraftarıyım ancak ben High Life 1 oynayacaksam Midtown Madness 1 oynayacaksam bunu Windows 98 de eski bir bilgisayarda 17'' Crt monitörle oynamayı tercih ederim. Yoksa eski bir PC kasasına veya CRT monitöre RTX gibi güncel seri bir ekran kartı takmak gibi bir fantezim yok.

CD sürücüsü başka bir durum, evet eski bir teknoloji ama PC kasasından neden kaldırılır, ben bir CD okutmak için eski bir bilgisayar kasası daha mı alamalıyım, güncel kasalarda yine de bu bu sürücü yeri bulunabilirdi.