Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBIKTIM (Sizinde usandığınız şeyleri yazabilirsiniz)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: BIKTIM (Sizinde usandığınız şeyleri yazabilirsiniz)  (Okunma Sayısı 8897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agg1401
Ziyaretçi
« : Ocak 06, 2021, 09:15:28 ÖÖ »

7 sene oyuncu geliştiricisiyim diyorum ya millete. Aslında öyle değil, gerçekçi olacağım.
Oyun yapımına 7 yıl önce başladığım doğru ama o sene hemen bıraktım yaklaşık 3 senelik araydı. Sonra geri başladım, istediğim gibi yazılım bulamayınca geri bıraktım. Sonra 2 sene aradan sonra dayanamayıp geri döndüm.
Geçen senin sonuna doğru bıraktım, geri başladım.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2021, 09:34:32 ÖÖ »

7 sene oyuncu geliştiricisiyim diyorum ya millete. Aslında öyle değil, gerçekçi olacağım.
Oyun yapımına 7 yıl önce başladığım doğru ama o sene hemen bıraktım yaklaşık 3 senelik araydı. Sonra geri başladım, istediğim gibi yazılım bulamayınca geri bıraktım. Sonra 2 sene aradan sonra dayanamayıp geri döndüm.

Hayat gel gitlerle dolu . Bir saniyelik farkli düşünmemiz yillarimizi etkileyebiliyor. Yasiniz genc bazilari amacina 50 yasinda ulasir bazilari 20. guzel isler basarirsiniz zamanla

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2021, 09:45:20 ÖÖ »

Benzer durumlar ara ara bende de oluyor. Çoğu işle ilgili oluyor ama daraltmıyım burayı

Oyundan konu açılmışken, uzun süre DOTA 2 oynamıştım. Oyun inanılmaz güzel ama oynanışı veya kurgusu gereği çok sinir yıpratıyordu. (Takım oyunu old. İçin arada bir hıyar çıksa bütün oyunu dar ediyordu felan.) Neyse oyunu bir kaldırıyordum bir kuruyordum. En son eşim bu oyun seni çok geriyor. Evde bile tavırların bozuldu deyince. Kendimi alkolik baba gibi hissettim ve hemen oyunu bir daha kurmamak üzere sildim. Zor oldu ama eşimin bu sözleri yeterli bir gerekçeydi benim için.

Sonrasında oynadığım oyunlardan neredeyse tat alamamaya başladım. Kola içmeye alışıp ta suyun yavan gelmesi gibi bir durum oldu. Ciddi ciddi sıkıntılı bir durumdu bu.

Bunu kıran 2 oyun oldu. Biri Fallout 4 onu keyifle oynadım. Biri de dün gece Sniper Elite 4 oyunu oldu. Özlediğim oyun oynama tadını bana tekrar geri yaşattı. (Limbo ve Inside oyunları da tabi keyif alarak oynadım.)

DOTA 2 bir çeşit kumar etkisi yaptı bende sanırım. Böyle
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2021, 10:45:39 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2021, 10:04:03 ÖÖ »

Hayat gel gitlerle dolu . Bir saniyelik farkli düşünmemiz yillarimizi etkileyebiliyor. Yasiniz genc bazilari amacina 50 yasinda ulasir bazilari 20. guzel isler basarirsiniz zamanla

Çok doğru diyorsunuz hocam, bende son kez oyun yapıyorum. Tek isteğim o oyunumun tutması olacak.

Benzer durumlar ara ara bende de oluyor. Çoğu işle ilgili oluyor ama daraltmıyım burayı Oyundan konu açılmışken, uzun süre DOTA 2 oynamıştım. Oyun inanılmaz güzel ama oynanışı veya kurgusu gereği çok sinir yıpratıyordu. (Takım oyunu old. İçin arada bir hıyar çıksa bütün oyunu dar ediyordu felan.) Neyse oyunu bir kaldırıyordum bir kuruyordum. En son eşim bu oyun seni çok geriyor evde bile tavırların bozuldu deyince. Kendimi alkolik baba gibi hissettim ve hemen oyunu bir daha kurmamak üzere sildim. Zor oldu ama eşimin bu sözleri yeterli bir gerekceydi benim için. Sonrasında oynadığım oyunlardan neredeyse tat alamamaya başladım. Kola içmeye alışıpta suyun yavan gelmesi gibi bir durum oldu. Ciddi ciddi sıkıntılı bir durumdu bu. Bunu kıran 2 oyun oldu. Biri Fallout 4 onu keyifle oynadım. Biride dün gece Sniper Elite 4 oyunu oldu. Özlediğim oyun oynama tadıni bana tekrar geri yaşattı. Limbo vr İnside oyunlarıda tabi keyif alarak oynadım ama. DOTA 2 kumar etkisi yaptı bende sanırım. Böyle

Benimde kumar etkisi yapan tek oyunum Re-Volt diyebilirim.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2021, 10:17:14 ÖÖ »

en güzeli sıkılınca ara vermek.
sonra sizin hiç ummadığınız bir zamanda yine daha bir anda başlayabilirsiniz.
bende akvaryum ve ölçekli araba delisiydim.
sonra sıkıldım ve bıraktım.
ondan sonra 5-6 sene önce retrolara daldık bir anda.
şimdi retrodan da sıkıldım aslında.
eldekileri satılığa çıkaracağım.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2021, 10:36:38 ÖÖ »

en güzeli sıkılınca ara vermek.
sonra sizin hiç ummadığınız bir zamanda yine daha bir anda başlayabilirsiniz.
bende akvaryum ve ölçekli araba delisiydim.
sonra sıkıldım ve bıraktım.
ondan sonra 5-6 sene önce retrolara daldık bir anda.
şimdi retrodan da sıkıldım aslında.
eldekileri satılığa çıkaracağım.

Bende oyun yapmaktan sıkıldım ama para kazanmakta istiyorum. Bu yüzden bir süre daha yaparım, sonra bırakacağım.
Davlf1
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2021, 11:32:49 ÖÖ »

Başlıktaki 'de' ayrı, birleşik 'de' görmekten bıktım, düzeltmekten de bıktım..

Sonī Kabushiki-Kaisha
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2021, 11:35:57 ÖÖ »

Başlıktaki 'de' ayrı, birleşik 'de' görmekten bıktım, düzeltmekten de bıktım..

Haklı bir isyan.

Onu keşke keşfetmeselerdi.
Davlf1
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2021, 12:09:40 ÖS »

tamam yahu, kızma

Sonī Kabushiki-Kaisha
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2021, 12:55:09 ÖS »

Schumacher'in sağlık durumunda flaş gelişme haberlerinden...

Her yeni aldığım son model laptop'un donanım özellikleri ile orantılı, süper hızlı, takılmasız çalışmamasından...

Son yıllarda çıkan müzik albümleri, film vb'lerin fasa fiso olmasından...

İstanbul'a kar ne zaman geliyor haberlerinden...
Ranthor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2021, 13:04:22 ÖS »

benim derdim daha büyük, afedersiniz, çocuğun dersini açtım, toplantılarım bitti tuvalete gidicem sürekli kapı çalıyor.

delireceğim. Ajanlar mı izliyor beni
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2021, 13:17:39 ÖS »

Bir arkadasim var TS lu adı Batu . 40 yasinda ve şampiyonluk göremedi daha. Onun bu çilesinden ben usandım yahu. buradan da yazdım ki deşifre olsun kendisi  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
agg1401
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2021, 13:53:13 ÖS »

Schumacher'in sağlık durumunda flaş gelişme haberlerinden...

Her yeni aldığım son model laptop'un donanım özellikleri ile orantılı, süper hızlı, takılmasız çalışmamasından...

Son yıllarda çıkan müzik albümleri, film vb'lerin fasa fiso olmasından...

İstanbul'a kar ne zaman geliyor haberlerinden...

Kayseriye bile yağmadı Kış ayında.

Bir arkadasim var TS lu adı Batu . 40 yasinda ve şampiyonluk göremedi daha. Onun bu çilesinden ben usandım yahu. buradan da yazdım ki deşifre olsun kendisi  Kahkaha
Benimki de dert değilmiş.

benim derdim daha büyük, afedersiniz, çocuğun dersini açtım, toplantılarım bitti tuvalete gidicem sürekli kapı çalıyor.

delireceğim. Ajanlar mı izliyor beni
Ajanlara selam. Kahkaha Umarım bu sorun çözülür.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2021, 14:21:06 ÖS »

@witchdoktor:

Schumacher haberlerinden zevk aldığını zannediyordum. Bence hayattan zevk almaya bakmalısın.

appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2021, 14:51:14 ÖS »

Adam gibi Paypal kullanamamaktan, gümrükte sipariş kaybı derdinden, 10 paramın bir papel etmemesinden..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: