Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Konami Simpsons  (Okunma Sayısı 19156 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
keikonda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 13, 2021, 04:48:23 ÖÖ »

Abi bu saatte tam yatacakken denk geldi, çayımı aldım oturdum okudum. Mükemmel bir tamir yapmışın, ellerine sağlık Kahkaha
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 13, 2021, 05:36:42 ÖÖ »

Beni aşan bir sabır işi, gönülden tebrik ederim.👏

Delikiçi kaplamalarda kullandığınız perçin gibi parçaların satış linki var mı?
Amatörce evde bastığım çift taraflı PCB'lerde çok işime yarardı.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ocak 13, 2021, 09:13:16 ÖÖ »

Beni aşan bir sabır işi, gönülden tebrik ederim.👏

Delikiçi kaplamalarda kullandığınız perçin gibi parçaların satış linki var mı?
Amatörce evde bastığım çift taraflı PCB'lerde çok işime yarardı.

Bunları yıllar önce ben de evde çift taraflı pcb yapmak için almıştım. Aldığım yeri hatırlamam için biraz uğraştım ama eski sipariş emaillerini buldum

https://www.rembrandtelectronics.com/product/rivets-eyelets-for-double-sided-pcb-assortment/

Bunlardan 2 boy almışım 1mm ve 0.8mm olanlarından. Bir de bunları çakacak metal parçalardan almışım.

Aynı rivet'ları daha sonra başka bir yerden daha ucuza aldığımı hatırlıyorum. Sanırım burasıydı:

https://www.conrad.com/p/bungard-80106-rivets-for-through-contacting-551678

Ama o zamanlar PCBWay, JLPCB vs yoktu. Bana sorsan şimdi bunlarla uğraşmak yerine fıstık gibi PCB'leri oralardan sipariş etmek daha rahat.

Yine de 1 tane hızlıca prototip yapmak için düşünülebilir ama fiyatlara baktım çok pahalı geldi şimdi...

Bir de bunları çaktıktan sonra birleşim yerlerini montajdan önce az krem lehim veya havya ile minik dokunuşlarla lehimlemek gerekiyor. Rivet'ın kıvrılan şapkasının altında kalan bakır yol için. Yoksa bazen temassızlık yapabiliyor iyi çakılmadıysa...   

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 13, 2021, 09:33:01 ÖÖ »

Eline sağlık üstad
Özlemişiz yazılarını
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2021, 09:43:21 ÖÖ »

Dün gece yatmadan önce gördüm telefonda ama dedim sabah pc de çayımı yudumlayıp incelerim. Kahkaha Çok özlemişiz abi tamiratlarını gene şahane bir anlatımla süper bir tamirat olmuş. Çok şey öğreniyoruz senden. Ellerine sağlık.

@NESDelisi abi aramıza yeni katıldığınız için Yavuz abiyi tanımamanız çok normal. Efsane tamiratları vardır. Arcade sistemler konu başlığı altını dahada incelemeni öneririm

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2021, 09:46:36 ÖÖ »

Çok teşekkür ederim Yavuz Hocam.🙏

Sizin de yazdığınız gibi, Çin'den gelmesini bazen beklemek zor oluyor hızlı bir prototip yapmak daha kolay. Bazı PCB siparişlerim 54 gündür kargoda, çok yavaş.

Bu "rivet"ler sanırım, sürümü olmayan ürünler olduğundan, fiyatları az değil. Daha önce 220V elektrik kablosu iç bakır tellerinden kullanıyordum, ama SMD malzeme altında kalan kısımlarda imkan olmuyordu.

Sizin çalışmalarınız yeni ufuklar açıyor.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 13, 2021, 09:52:57 ÖÖ »

Bu "rivet"ler sanırım, sürümü olmayan ürünler olduğundan, fiyatları az değil.

Evet şu an için biraz tuzlular. Ben bu rivetlar ile 2013-2014 yıllarında uğraşmışım. O zamanlar pek de pahalı gelmiyordu maalesef. Güzel yıllardı

Daha önce 220V elektrik kablosu iç bakır tellerinden kullanıyordum, ama SMD malzeme altında kalan kısımlarda imkan olmuyordu.

Aslında en temiz ve sağlam yöntem de hala o.

Elimde bu rivetlardan olmasaydı ben de deliğin içinden ince tel geçirip malzeme bacağıyla birlikte alttan üstten lehim yapardım

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 13, 2021, 09:56:19 ÖÖ »

Eline sağlık üstad
Özlemişiz yazılarını

Evrencim teşekkürler. Sen neler yapıyorsun? Uzun zaman oldu görüşemedik. En son Elvira oynadığımızı hatırlıyorum seninle

Dün gece yatmadan önce gördüm telefonda ama dedim sabah pc de çayımı yudumlayıp incelerim. Kahkaha

Oooh, afiyet olsun Eşrefcim...

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ocak 13, 2021, 10:38:19 ÖÖ »

Yavuz abi eline sağlık güzel bir tamirat çalışması daha forumda yerini aldı.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 13, 2021, 11:21:14 ÖÖ »

Özlemişiz fotoromanları. Bir solukta okudum ben de. Emeğine sağlık.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 13, 2021, 11:29:04 ÖÖ »

yavuz yani sadece tamirat yeteneği değil bu yaptığın anlatım yeteneğide var bu kadar çok yazı olmasına rağmen keyifle isteyerek okuyorum. Benim yakın zamanda yaşadığım bir problem yanyana bir kaç hattı lehimleme ile ilgilide taktik kaptım senden bir daha lazım olduğunda deniyecem bakalım senin taktiği unutmaz isem nasıl olucak.

Eline emeğine sağlık
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 13, 2021, 16:48:00 ÖS »

Yavuz abi eline sağlık güzel bir tamirat çalışması daha forumda yerini aldı.

Teşekkürler Özgürcüm. Senin projeleri de takipteyiz, eline sağlık

Özlemişiz fotoromanları. Bir solukta okudum ben de. Emeğine sağlık.

Senin TL866 adaptörün hakkını vermeye çalışıyoruz Özaycım sağol

yavuz yani sadece tamirat yeteneği değil bu yaptığın anlatım yeteneğide var bu kadar çok yazı olmasına rağmen keyifle isteyerek okuyorum. Benim yakın zamanda yaşadığım bir problem yanyana bir kaç hattı lehimleme ile ilgilide taktik kaptım senden bir daha lazım olduğunda deniyecem bakalım senin taktiği unutmaz isem nasıl olucak.

Eline emeğine sağlık

Teşekkürler @ibo1973... Evet o yanyana hat tamiratları insanı çileden çıkartıyor. Birini dikerken diğeri sökülmüyor mu çıldırtıyor insanı.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ocak 13, 2021, 17:00:33 ÖS »

Bugün kartı bir kabine takayım dedim. Ama sadece Marge ve Homer'la oynayabildiğimi farkettim. Bart'ı seçemedim Kahkaha

Bu oyun kartı orjinal Konami kabinlerine göre tasarlandığından o kabinlerde her 4 oyuncunun kendi kontrolcüleri var kontrol panelinde. Dolayısıyla hangi karakter ile oynayacaksanız on kontrolcünün başına geçip o oyuncunun jeton kanalına para atıp oynuyorsunuz.

Ama 2 oyunculu standart kabinlerde bu olmuyor tabii ki...

Bunun için bu oyunun 2-Player programını kullanmanız lazım. Bunun için de MAME'den simpsons2p.zip dosyasındaki:

072-013.13c
072-012.15c
072-p01.17c
072-g03.6g

ROM dosyalarını 4 adet 27C010 EPROM'larına yazıp ilgili soketlere takmanız lazım.

Ben de öyle yaptım...

... ve orjinal mask rom'ları kullanım kılavuzu ile paketleyip güvenli bir yere kaldırdım.

Artık programı güncellenmiş kartı kabine yerleştirip ...

.. Bart ile biraz haylazlık yapabilirim...

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 13, 2021, 17:13:25 ÖS »

Ellerine saglik yavuzg Hocam. Yine eskisi gibi fotoroman tadinda bir paylasim.

Bu board sanirim Tmnt ile ayni board.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ocak 13, 2021, 17:18:01 ÖS »

Bugün kartı bir kabine takayım dedim. Ama sadece Marge ve Homer'la oynayabildiğimi farkettim. Bart'ı seçemedim Kahkaha

Bu oyun kartı orjinal Konami kabinlerine göre tasarlandığından o kabinlerde her 4 oyuncunun kendi kontrolcüleri var kontrol panelinde. Dolayısıyla hangi karakter ile oynayacaksanız on kontrolcünün başına geçip o oyuncunun jeton kanalına para atıp oynuyorsunuz.

Ama 2 oyunculu standart kabinlerde bu olmuyor tabii ki...

Bunun için...

Bunun için... dedikten sonra "4 player yeni kabin tasarımına giriştim" diye bir girizgahla yeni bir maceraya gireceksin sandım bir an

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA SP
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: