Merhabalar C64 ile tanışma şansı olmuş kıymetli insanlar...
1982 doğumlu olup 1985 te tanıştığım Commodore um ile aramızdaki hikayemiz şöyle...
Çift taraflı kabakulak olup, babamın hayal meyal bana sorduğu o soruyu halen hatırlarım "Hediye olarak ne istersin?". Tabii çocuk olarak o dönemlerde hastası olduğum Tomy nin efsanevi Racing Turbo'sunu sayıklarken, babamın uzaklaşmasından fırsat bulan ablam araya girip "Bak Commodore 64 alalım, içinde o oyunun alası var" demesi ile Tomy den vazgeçip, iyi o zaman onu alalım demiştim...
İstediğim hediyeyi seçememiş olmanın üzüntüsünü yaşarken, ertesi gün akşam babam elinde o kocaman kutularla içeri girince çok şaşırmıştım, kurulumu yaptıktan sonra ilk cümlem tabiki "O araba yarışını oynamak istiyorum" olmuştu. Tahmin edebileceğiniz gibi ilk kasedin içindeki Epyx in müthiş oyunu PitStop II ile Tomy i tamamen unutmakla beraber, bu zamana kadar gözüm gibi baktığım C64'üm ile bu şekilde tanış olmuştuk...
Zaman içerisinde arkadaşlarımın C64 lerini de ben aldım, kendileri pclerini aldıktan sonra atmayı planlamışlardı, bende o dönem nedense sadece cihazların kendini almıştım, diğer parçaları zaten bende var demiştim, gençlik işte

3 adet C64 ile (birisinin klavye sıkıntısı var, diğeri ise siyah ekranda kalıyor) mutlu bir şekilde oturma odamızda karşılıklı oturuyoruz...
Tekrardan herkese selamlar, sevgiler...