Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Karakteri Bozuk Satıcı  (Okunma Sayısı 12667 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 09, 2021, 23:36:07 ÖS »

Merhaba size bu gün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Bu gün Kadıköy'e birkaç işimi halletmeye gittim. Bir işim için telefon beklerken kendimi Tellalzade sokak tarafında buldum. Bilenler vardır, sağlı sollu antikacı dükkanlarının olduğu bir sokak. Şansımı denemek için birkaç tanesine girdim. Soruyorum, Commodore, Atari vs... hiç alıp satmadım diyen, arada nadir de olsa düşüyor elime diyen, hiç bilmem diyenler falan derken ilerliyorum yavaş yavaş. Birkaç tanesi de "Sokağı bitir sola dön cami bitişiğindeki dükkana sor" dediler. Dükkanın adı hobi/hobim gibi bir şeydi, hobi kelimesini içerdiğini net bir şekilde hatırlamaktayım.
     Gittim dükkana. Yaklaştım ve olaylar gelişmeye başladı.
"Merhaba abi, coomodore, amiga cihazlar falan satıyormuşsun, yönlendirdiler beni de..."
"Şu an yok."
dikkatinizi çekerim bu noktaya döneceğim.
"Ne tip cihazlar var abi?"
"Mega drive var, nintendo 64 var..." şeklinde saydı
"Anladım abi, commodore-amiga grubu cihazlar eline geçiyor mu hiç senin, çünkü-"
dememe kalmadan sesini yükselterek
"Şu an yok dedim ya işte yok, yok dedim" deyince şaşırdım,
"Abi niye sert yapıyosun anladım şu an yok, genel olarak soruyorum ben. Alıcısıyım, geçiyosa eline uğrarım ara ara ya da ne biliyim numaramı falan..."
"Ben senden numara mı istedim şu an yok diyorum sana, senin gibi kaç tane adam var sana mı satarım olsa, sana mı vercem olsa, elimde olsa sen mi alcan..."
"Adam gibi bir şey sordum, ne farkı var alanların insan gibi cevap ver" dedim, bu noktada artık ben de iyice uyuz olmuştum. Aynı şeyleri susmadan ve sesini yükselterek söylemeye devam ediyordu. Dükkana girdiğimde zaten yüzüme bakmadan konuşuyordu, işler bu noktaya geldi. Son olarak bastım küfürü çıktım gittim daha fazla dalaşmak istemediğimden. Zaten o sırada telefonum da çalıyordu.
  Günümüz Türkçesi'nde "şu an yok" ne demek? ben mi yanlış biliyorum bunu? Bildiğim kadarıyla anlamı "an itibariyle elimde yok ama olduğu oluyor/bazen oluyor/ilerde olabilir" demek. Varsa aramızda edebiyat öğretmeni, dilbilimci bu konuya açıklık getirsin arkadaşlar Kahkaha
  Moda Caddesi isimli bu cadde üzerinde kalan bu dükkana gitmemenizi tavsiye ederim. Oldukça yaşlı bembeyaz saçlı bir adam. Minnacık bir dükkan zaten, tanırsınız. "Kardeşim alıcısı sabit, müşterisine veriyorum." dese konu başlamadan bitecekti.
   Sen kimsin ki? Sen nesin ki? şeklinde aşağılama yoluna başvuran, potansiyel müşterisinin yüzüne dahi bakmayan kendi karakteri aşağılık böyle tiplerle hiç karşılaşmamanız dileğiyle.  
« Son Düzenleme: Mart 09, 2021, 23:38:44 ÖS Gönderen: ZeldaZonk » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2021, 23:42:02 ÖS »

Bu dunyada gereksiz cok Utkucum. Can sıkmaya degmezler

C64 ve A500 gerisi teferruat
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2021, 23:51:17 ÖS »

Tahmin ettiğim dükkansa ,oradaki amca fena zaten Kahkaha Korku filmi gibi Kahkaha Stres kaynağı. Çok dolu,eşyaların üstüste olduğu , dolaşmanın bile zor olduğu bir dÜkkan Kahkaha
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2021, 23:55:44 ÖS »

Aslında oraya toplu gidip biz Commodore mafyasıyız, bundan sonra bizden başkasına Commodore verirsen senin için iyi olmaz demek gerek 
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2021, 23:58:41 ÖS »

Maalesef bu dunyada iyiler hep kaybediyor kotuye birsey olmuyor

C64 ve A500 gerisi teferruat
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2021, 23:59:12 ÖS »

@onursapci, haklısın abi ,değmez gerçekten.

@phoenix, sanırım aynı yerden bahsediyoruz. Dükkanda yer olmadığından ötürü dışarıda taburede oturuyordu zaten, cidden stres sebebi Kahkaha
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2021, 00:00:43 ÖÖ »

@lunarstrain Kahkaha Kahkaha Kahkaha

*  (340.48 KB, 811x425 - Görüntüleme: 287 kez.)
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2021, 00:01:32 ÖÖ »

@onursapci, haklısın abi ,değmez gerçekten.

@phoenix, sanırım aynı yerden bahsediyoruz. Dükkanda yer olmadığından ötürü dışarıda taburede oturuyordu zaten, cidden stres sebebi Kahkaha

Ezelden beri bildiğim, soru sormayı bile düşünmediğim, "aman oradan alacağıma hiç almam" dediğim bir yer . Dükkanın kepenkleri bile inik olduğu zaman geriyor beni. Çocukluk tramvam Kahkaha
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2021, 05:32:14 ÖÖ »

Böyle bozuk insanlar çok maalesef.

Maalesef bu dunyada iyiler hep kaybediyor kotuye birsey olmuyor

Hiç bile değil. Bu dünyada birçok davranışın ve niyetin karşılığı veriliyor ve işin bir de öbür tarafı da var.
stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2021, 06:43:11 ÖÖ »

Sevgili ZeldaZonk

O yaşlı amcayı biliyorum.Kimsenin ekmeği ile oynamak istemem ama o bölgede uzun yıllar oturmuştum emin ol modadan, kadıköyden çöp almadım.Almam.Antika bir tablomuz vardı zamanında amatör ressamların yaptığı resimlerden daha düşük para önerdiler.O resim açık arttırmaya çıktı.Çoğu ölücü.Commodore götür 100 TL bile zor verir ama almaya kalk geçirebildiğine.O adam kafayı kırmış.Sosyal ilişkilerde tanıdığın değilse, aranızda bir sevgi bağı yoksa birisine abi demek tüm ipleri karşı tarafın eline veriyorum demektir.Dükkanda abi yerine beyefendi, birader, yetkili sizmisiniz, bir bakarmısınız şeklinde konuşma yaparsan, özellikle bu tiplere o zaman atarlanmak için bir kez daha düşünmek isteyebilir.Ya ben buna birşey dersem sonucu ne olur diye.Bende öyleyim.Bazen fazla kibarlık iyi değil böyle zamanda.Artık şaşıramıyorum.Gündelik hayatta buna benzer örnekler o kadar çok var ki.Hangisiyle uğraşacaksın.Allaha havale ediyorum birçoğunu.Yoksa başım belaya kalacak gerek yok.Geçmiş olsun.

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2021, 07:56:41 ÖÖ »

Böyle insanlarla uğraşmak insanın ömründen götürüyor, geçmiş olsun ZeldaZonk...

Benim de aynı olmasa da benzer tecrübem olmuştu başka bir yerde. Birkaç sene önce kentsel dönüşüme girmemiş Fikirtepe'nin aralarında bir depoya gitmiştim... Letgo'dan haberleştiğim birinden Amiga 500 klavyesi alacam güya. İçerisi bildiğiniz hurdalık. Bir kısmında elektronik eşyalar var, bir bölümde de Amiga'lar, C64'ler, 1541'ler falan üst üste... "1541'ler nasıl " dememe kalmadı "bunlara daha bakmadım, zaten oların alıcısı farklı" deyip tersledi, kestirip attı. Gözüm kaldı bir taraftan ama hani adam kesseler kimsenin ruhu duymayacak bir yer, kös kös çıktım... O alıcıları da merak etmişimdir hep.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2021, 08:14:26 ÖÖ »

Kadıköy tarafında tersliğiyle, dükkandan müşteri kovmasıyla ünlü bir abi var. Sanıyorum ona denk gelmişsin. Bu tavırlarını bir kez tecrübe eden bir daha dükkanına gitmiyor zaten. Geçmiş olsun.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2021, 08:24:20 ÖÖ »

Satıcının karakteri, dükkana yansımış.
Belli ki pek bir şey satamıyor.

Çok dolu,eşyaların üstüste olduğu , dolaşmanın bile zor olduğu bir dÜkkan Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2021, 09:18:55 ÖÖ »

Kadıköy tarafında tersliğiyle, dükkandan müşteri kovmasıyla ünlü bir abi var. Sanıyorum ona denk gelmişsin. Bu tavırlarını bir kez tecrübe eden bir daha dükkanına gitmiyor zaten. Geçmiş olsun.

Forumda bir kaç başlıkta konu edilmiş, bir çoklarımız yaşadıkları deneyimi paylaşmıştır Çok kafaya takmamak gerek...

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2021, 09:25:41 ÖÖ »

Aslında oraya toplu gidip biz Commodore mafyasıyız, bundan sonra bizden başkasına Commodore verirsen senin için iyi olmaz demek gerek  

"Helvanızı dağıtıyorlarmış diye duyduk; helva yemeye geldik" de diyebiliriz Kahkaha
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: