Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPs2 Üstünde Ps3 ve Ps4 Kollarını Kullanmak (Kablolu ve Kablosuz)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ps2 Üstünde Ps3 ve Ps4 Kollarını Kullanmak (Kablolu ve Kablosuz)  (Okunma Sayısı 13897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2021, 04:21:36 ÖÖ »

Diskin biçimi ile alakalı sorunlar onlar, fat32 şeklinde doğru biçimlendirilmiş bir diski sorunsuzca görür. Yani sadece fat32

Eğer tam bir çözüm istiyorsanız, ağ üstünden samba ile bu işi tamamen çözebilirsiniz, ağ üstünden çalışmayan hiç bir oyuna denk gelmedim şimdiye kadar.

Yinede usb veya harici disk ile kullanmak istiyorsanız, tam olarak doğru biçimlendirme resimdeki gibidir, bu şekilde biçimlendirilen her türlü usb yada harddisk sorunsuz olarak opl tarafından görülür.

Bu doğru bir bilgi değil, Fat32 formatlı her tür usb bellek yada harddisk çalışmıyor, usb bellek yada harddiskteki çip ile ilgili bir durum.

Özellikle ekran görüntüsü aldım bu yüzden zaten, her türlü disk ve usb aygıtı çalışır. 2tb ve üstü çalışır yada çalışmaz onu bilmiyorum o ayrı konu. Cpu v.s ile hiç bir ilgisi yok, yada siz başka bir şeyden bahsediyorsunuz.

Fat32 - Basic, MBR ve Active Primary şeklinde biçimlendirilince hepsini tanıyor.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2021, 18:34:13 ÖS »

Diskin biçimi ile alakalı sorunlar onlar, fat32 şeklinde doğru biçimlendirilmiş bir diski sorunsuzca görür. Yani sadece fat32

Eğer tam bir çözüm istiyorsanız, ağ üstünden samba ile bu işi tamamen çözebilirsiniz, ağ üstünden çalışmayan hiç bir oyuna denk gelmedim şimdiye kadar.

Yinede usb veya harici disk ile kullanmak istiyorsanız, tam olarak doğru biçimlendirme resimdeki gibidir, bu şekilde biçimlendirilen her türlü usb yada harddisk sorunsuz olarak opl tarafından görülür.

Bu doğru bir bilgi değil, Fat32 formatlı her tür usb bellek yada harddisk çalışmıyor, usb bellek yada harddiskteki çip ile ilgili bir durum.

Özellikle ekran görüntüsü aldım bu yüzden zaten, her türlü disk ve usb aygıtı çalışır. 2tb ve üstü çalışır yada çalışmaz onu bilmiyorum o ayrı konu. Cpu v.s ile hiç bir ilgisi yok, yada siz başka bir şeyden bahsediyorsunuz.

Fat32 - Basic, MBR ve Active Primary şeklinde biçimlendirilince hepsini tanıyor.

https://www.ps2-home.com/forum/app.php/page/ps2-usb-hdd-compatibility-list-with-opl-and-popstarter

https://www.ps2-home.com/forum/viewtopic.php?t=3430

Bu başlıkları boşuna açmışlar o zaman.

https://www.hepsiburada.com/sandisk-cruzer-fit-32gb-usb-bellek-sdcz33-032g-g35-pm-bd303521

Bunu çalıştırın. Daha çalışmayan peç çok usb flash drive da tespit etmiştim ama liste yapmadım.

Cpu değil flash drive içindeki çip, usb conroller chip deniyor sanırım.
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2021, 20:41:29 ÖS »

Direk olarak cihaz uyumluluğundan bahsediyorsunuz şimdi anladım, inanın hiç denk gelmedim. Benim bahsettiğim fat32 ile biçimlendirildiği halde Ps2 Opl yinede görmemesi olayı, bunun çözümünü yazdım gibi düşünün.

İlk başta bende çalışmıyor sanmıştım elimdeki bir çok usb ve hdd diski, bu şekilde biçimlendirme yaptığımda çözüme ulaştım hepsi bu.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2022, 16:55:54 ÖS »

Selam acayip faydalı başlık teşekkürler. Hortlatmışken benzer bir konu sorayım, elimde gitar hero gitarı var fakat alıcısı yok. Gitar için uyumlu çözümler var mıdır bildiğiniz? Gitar için alıcı lazım da, orjinal gitar var alıcısı yok. model no 95893.805
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 15, 2022, 21:37:53 ÖS »

Çok faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler.

SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 01, 2025, 18:58:35 ÖS »

Bu arada uzun zaman oldu ve doğal Exfat desteği geldi Opl üstüne, testlerine katılmıştım her şey sorunsuz.

Yani 4gb üstü oyunları artık tek parça iso olarak çalıştırabilirsiniz USB ile.

ExFat MBR olarak biçimlendirilmeli, GPT olarak tanımaz OPL, tıpkı Fat32 de olduğu gibi işte.
« Son Düzenleme: Şubat 01, 2025, 19:00:13 ÖS Gönderen: SerdarS » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: