Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPVM Monitörler için RGB SCART kablo yapımı
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PVM Monitörler için RGB SCART kablo yapımı  (Okunma Sayısı 31458 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2021, 22:07:47 ÖS »

Elinize sağlık.

Resimler bir bende mi görünmüyor acaba?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2021, 22:58:08 ÖS »

Ben de göremedim... VPN ile de açılmadı ?

CPC-C64-AMIGA
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2021, 23:58:29 ÖS »

Resimler gözükmüyor ama elinize saglık. 1084s sahipleri için resimdeki kabloyuda yapmanızı ümit ediyorum...

* Screenshot_20210318-235455_Chrome.jpg (475.88 KB, 1080x2280 - Görüntüleme: 512 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 19, 2021, 00:03:04 ÖÖ »

chrome site ayarlarını ekteki gibi ayarlarsanz resimler gözüküyor

* sitesettings-1.jpg (73.83 KB, 636x415 - Görüntüleme: 432 kez.)

* sitesettings-2.jpg (4.26 KB, 675x60 - Görüntüleme: 392 kez.)

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2021, 08:42:40 ÖÖ »

chrome site ayarlarını ekteki gibi ayarlarsanz resimler gözüküyor
Basitmiş, yapınca resimler geldi. Tşk.

CPC-C64-AMIGA
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 19, 2021, 09:38:06 ÖÖ »

Ayarı ben de  yaptım, görebiliyorum resimleri

Bu projeyi bir kaç yıl önce yapmak istemiş fakat dişi scart konektörünü kaliteli-metal olacak şekilde aramış, hiç bir yerde bulamamıştım. Hala da bulamıyorum. Bu yüzden hazır kablolardan aldım.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 19, 2021, 23:29:29 ÖS »

Eline sağlk abi. 50 liraya 25 poundluk kablo yapmışsın o hazır BNCli kablolar iyiymiş.
Ben de 3-4 sene önce bir kablo yapmıştım bu şemaya uygun.
Benim uygulamam biraz farklıydı ama:
Erkek-->Erkek kabloyu kes (şansıma bahçe hortumu gibi hem de içindeki kabloların renk kodu doğru noname bir scart denk gelmişti.)
Uçlarına BNC konektör lehimle. (Metalik renklilerdi, gayet güzel çalışıyorlar hala ama çok karardılar)
Tüm konsolları Scart switche gir.
Scart switchin paralel çıkışından ses sistemine çıkış al.
Yaptığın kabloyu scart switchin outa tak.
Ben PVMin sesini beğenmediğim için SCART BNC kabloma ses uçlarını yapmadım.

* SCART.PNG (861.77 KB, 484x848 - Görüntüleme: 411 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 19, 2021, 23:31:11 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2021, 13:42:36 ÖS »

İşin iyi tarafı bu adaptörü yapmak, konsol SCART kablosu yapmakdan daha kolay. Ne AC coupling kondansatörler, ne SCART sinyalini TV algılasın diye yaptığımız cambazlıkları yapmamız gerekmiyor

Kullanacağımız adaptör şemamız bu:

Bu şemada dişi scart konnektörüne arkadan bakıyoruz. Yani direk lehim yapılacak yerden bakıyoruz.

İşe önce dişi scart kablosundan başlıyoruz... Önce scart kafasını nazikçe tornavida ile kanırtarak açıyoruz.

Sonra, lehim yapacağımız kısmı bize bacak şekilde yerleştiriyoruz. Dikkat ederseniz konnektörde numaralar mevcut.

Sonra mevcut kablonun lehimleri söküyoruz. Merak etmeyin bu kabloyu hala kullanacağız ama bu uzunlukta değil. Sadece sarı renkli olan Composite video kablosundan kurtulmamız lazım. Audio (Beyz ve kırmızı) olan kablolar kalacak.

javascript:void(0);

[/url][/img]

Yavuz üstad selam,bu konuyu nasıl olurda görmemişim,hayret  o kadarda degerli bilgiler

verilmiş,nette bu konu hakkında  dolaşırken doğru düzgün bi şey bulamasken  bi baktımkı yuvamdayım ustad konuyu anlatmış

bile,üstad şimdi sen dişi scarttan yaptın bu kabloyu pekı erkek scarttan yaparsak

pimlerın şekli nasıl olucak erkek olursa bunu direk pi2scart uzerındekı scarta takıp

uçlarınıda tvdeki rgb soketlerine takıcam..

ustad yardımın ıcın şimdiden tesekurler elımde bolca erkek scart varken degerlendırıyım

hayatımıza bu scartı  Kahkaha ; sen soktun üstad beklıyorum; Kahkaha Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2021, 15:30:41 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 16, 2021, 12:25:24 ÖS »

https://www.hizliresim.com/iwkcpex][/url][/img]

yavuz üstad nette böyle bir şey buldum ama doğrumudur senın görüşünü almak önemlı bence boşuna kabloyu yapmayak  Kahkaha  sendeki scart dişiydi bu erkek scarttan rgb alımım için şema ama ben uçlarını rca olarak yapicam
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 16, 2021, 12:41:45 ÖS »

yada böyle bir şey var arkadaşlar
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 16, 2021, 16:13:17 ÖS »

hala o tv ile mi uğraşıyorsun?

peki o zaman...

1) Öncelikle, senin TV'nin arkasındaki "renkli" RCA soketler her ne kadar Kırmızı, Mavi, Yeşil gözükse de bildiğin RGB değil. O bağlantılar "Component" denir. Component video'da sinyaller direkt olarak değil bir birleri ile olan farkları şeklinde gönderilir (Matematiksel ve elektroniksel detaylı açıklamaları var internette, o konuya girmiyorum) bu sebeple Component video'Nun dış parazitlere karşı normal RGB'den daha iyi toleransı vardır. Bir zamanlar o yüzden popülerdi. Ama görüntü işleme maliyeti faydası ölçüsünde olmadığından vazgeçildi sektörde. Zaten sonra digital çağda scart vs de topyekün öldü.

2) Gelelim senin soruna: pi2scart vs konsolun çıkışında "Component video" ayarı yoksa boşuna o şemalarını vs bulduğun kabloyu yapmakla uğraşma çalışmaz!

3) RGB+Composite Sync video sinyallerinin yapısı "Component" video sinyali yapısından farklıdır. Onun için aktif çevirici cihaz alman lazım veya kullanacağın oyun konsolunun Component video'yu destekleyen bir ayarı ve özel bir de Component video kablosu olması lazım.

4) Bazı SCART destekleyen TV'lerde SCART soketinden gelen sinyalin RGB mi, Composite mi veya Component'mi olduğuna dair ayarlar vardır ama onun konumuzla pek alakası yok. Sadece belki senin TV'nin de arka girişlerinden Component video'mu yoksa düz RGB video mu geliyor diye bir menü ayarı olabilir (bilmiyorum atıyorum) o varsa belki şemalarını paylaştığın kablo çalışabilir ama o tarz bir ayar yoksa çalışmaz.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 16, 2021, 20:54:27 ÖS »

Evet üstad hala o tv ile uğrasıyorum  Kahkaha sorma şemadakı kabloyu yaptım derme çatma    ve denedim sonuç

tüm kombinasyonları denememe rağmen renkleri getiremedim keskınlık ve titreşim harika onda

bi sıkıntı olmadı, kabloyu tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen sonucu değiştiremedim..

tvdende ayar menüsünü kurcaladım ne yazıkkı filmin sonu ıyı bıtmedi 

birde wın98 v.s acılış ekranını düşün orda sinyali kesıyor ne zaman sistem acılıyor

ozaman ekran gelıyor,oyunlara girişte sıkıntı yok,demekki bu şemalar dan fazlası

gerekiyor.Şemadaki yellow sarı kabloyu takınca tüm renkler gelıyor 1sn sonra siyah

beyaza dönüyor,projenın ruhuna elfatıha    teşekkurler ustad...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 16, 2021, 23:51:27 ÖS »

RGB-to-Component encoder lazım sana.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 17, 2021, 21:27:59 ÖS »

RGB-to-Component encoder lazım sana.
galiba insanların kafasını karıştıran PVMlerdeki RGB girişlerin böyle ayrı ayrı olması.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 07, 2021, 19:47:39 ÖS »

Ustalarım bir sorum olacak. Elime bir BVM monitör geçti. İlk kez kullanıyorum ve cihazın geçmişini bilmiyorum. Burada yavuzg ustamın anlattığı gibi bir RGB->Scart kablo yapmaya çalıştım. Bağladığımda monitöre görüntü geldi ama ekranda mavi tonları baskın ve sol alt köşede bir çeşit pembe patlaması var. Bu kabloda yaptığım acemi lehiminden olabilir mi, yoksa monitörde bir arıza var diye mi düşünmeliyim. Ya da kalibrasyonla ayarlanabilecek birşey midir?

Bir foto ekliyorum. Foto dramatik çıktı. Gerçekte bu kadar kötü değil ama iyi olmaktan da uzak.

https://pasteboard.co/CF6z38zLs8x8.jpg
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2021, 19:53:34 ÖS Gönderen: agathon » Logged

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: