Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1998-99da başlayıp yıllarca devam eden PCden karışık kaset çekme akışım
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1998-99da başlayıp yıllarca devam eden PCden karışık kaset çekme akışım  (Okunma Sayısı 10136 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2021, 14:27:40 ÖS »

Ben de PC'nin ses çıkışını kaset çalara kablo ile girerek kasetlere kayıt yapardım.

En keyif adlığım şeylerden biri de kendi çaldığım gitar kayıtlarını PC'ye aktarıp üstüne midi davullar yazdıktan sonra mix olarak kasete çekmekti.
Kendi parçalarımı Walkman'de dinlemek büyük keyifti.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2021, 14:47:51 ÖS »

Ben de PC'nin ses çıkışını kaset çalara kablo ile girerek kasetlere kayıt yapardım.

En keyif adlığım şeylerden biri de kendi çaldığım gitar kayıtlarını PC'ye aktarıp üstüne midi davullar yazdıktan sonra mix olarak kasete çekmekti.
Kendi parçalarımı Walkman'de dinlemek büyük keyifti.

Ben onu 80 lerin sonunda nasıl yapıyordum; elde midi yok, ekipman yok, bilgisayarın ses kartı yok. sadece pioneer müzik seti var.

3-4 adet boş kaset harcıyordum bu iş için. Enstrümanları dubbing ile üst üste çalarak canlı kaydediyordum. 4 kayda kadar dinlenebilir bir şeyler çıkıyordu ama ilk kaydettiğim enstrüman her kayıtta yavaş yavaş yüksek frekanslarını kaybediyordu. O yüzden ilk bas, en son davulları çalınca biraz üstesinden gelebilmiştim.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2021, 15:13:48 ÖS »

Ben onu 80 lerin sonunda nasıl yapıyordum; elde midi yok, ekipman yok, bilgisayarın ses kartı yok. sadece pioneer müzik seti var.

3-4 adet boş kaset harcıyordum bu iş için. Enstrümanları dubbing ile üst üste çalarak canlı kaydediyordum. 4 kayda kadar dinlenebilir bir şeyler çıkıyordu ama ilk kaydettiğim enstrüman her kayıtta yavaş yavaş yüksek frekanslarını kaybediyordu. O yüzden ilk bas, en son davulları çalınca biraz üstesinden gelebilmiştim.

Üst üste kayıt alma işini PC'de yapmaya başlayınca baya rahatlamışıtım.
Öbür türlü gerçekten çok uğraştırıyordu

Davul ve synth enstrumanlarının hepsini önceden MIDI olarak programladıktan sonra gitarları da çalarken direkt PC'ye wave dosyası olarak kayıt alıyordum. Sonra ikisini PC'de birleştirip tamamlanmış mix'i kasete tek seferde çektiğim için nispeten kolay oluyordu.
« Son Düzenleme: Mart 22, 2021, 15:18:40 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2021, 18:02:37 ÖS »

Bende geçen sene, Pc ses çıkışından Deck'in ses girişine kablo bağlayarak. Gençken aldığım Master of Puppets ve Garage Inc. kasetlerini restore etmiştim. (İçi batıktı onu temizledim paslı yerleri başka kasetle değiştirdim vs. Uzun süre rafta manyetik olumsuz etkilenmişti ses bölük börçük kısık çalıyordu.) İnternetten 320 khz mp3lerini indirip sırasına göre tekrar üstüne kaydetmiştim.

* metallica.jpg (96.27 KB, 800x450 - Görüntüleme: 168 kez.)
« Son Düzenleme: Mart 23, 2021, 01:09:57 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2021, 19:14:56 ÖS »

Bende geçen sene, Pc ses çıkışından Deck'in ses girişine kablo bağlayarak. Gençken aldığım Master of Puppets ve Garage Inc. kasetlerinin üstüne (İçi batıktı onu temizledim paslı yerleri başka kasetle değiştirdim vs. Uzun süre rafta manyetik olumsuz etkilenmişti ses bölük börcük kısık çalıyordu.) İnternetten 320 khz mp3lerini indirip sırasına göre tekrar üstüne kaydetmiştim.

Harikasın abi, yaptın mı tam restorasyon yapıyorsun eline sağlık, kasetler bomba

Bende de vardı bu kasetlerden, kim bilir neredeler şimdi

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2021, 21:23:55 ÖS »

@Eşref iyi fikirmiş:)

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2021, 21:35:53 ÖS »

Uzun sure kullanmadiginiz, kotu ses veren kasetlerin bantlarini temizlemeyi deneyebilirsiniz bu arada . Tek gereken yumusak (banta zarar vermeyecek) kaliteli bir pamuklu cubuk. Foto makinelerin sensor temizleme cubuklari da olabilir.  Pamuklu kismi cok hafif camsil ile nemlendirin. Izopropil riskine girmeyin cunku disket medyasi kadar kalin degil bantlar. Kaseti en basa alin, pamuklu cubugu kafa hizasindan banta hafif baski uygulayarak kaseti sona sarin. Kaseti ters cevirip iki kez de kuru cubuk ile ayni islemi tekrarlayin. Kasetiniz yeni gibi ses vermeye baslayacak. Pamuklari simsiyah gorunce sasirmayin

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 22, 2021, 23:35:07 ÖS »

@voltron özellikle rutubetli yerlerde küf biriktirdiğini duymuştum ama benim walkmanlerin sanırım kapasitör değişimine vb de ihtiyacı var. iyi ses alabildiğim bir kaset çalarım şu anda yok malesef.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2021, 00:37:49 ÖÖ »

@Voltron ben elimdeki mevcut kasetleri arşiv amaçlı duplicate etmek istiyorum yine kasetlere. En güzel yöntem bunun için çift kaset çalarlı sistem mi? Bana ne yapmam gerektiğini detaylı anlatabilir misin?
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2021, 00:40:02 ÖÖ »

@Voltron kafa ayar problemi yaşamak istemiyorum mesela. Hepsi çok kaliteli çekim olsun istiyorum sizin bahsettiğiniz gibi
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 23, 2021, 00:47:36 ÖÖ »

@Voltron ben elimdeki mevcut kasetleri arşiv amaçlı duplicate etmek istiyorum yine kasetlere. En güzel yöntem bunun için çift kaset çalarlı sistem mi? Bana ne yapmam gerektiğini detaylı anlatabilir misin?

Kasetten kasete pek guvenilir olur mu karar veremedim. Evet belki yedek  kasetler yapilabilir, orjinali korunup yedek kasetler kullanilabilir ama kasetleri Pc ye yuksek kaliteli Flac, ape ya da duz wav olarak saklamak daha mantikli gibi. Bu sekilde kasetlerdeki dip gurultusu, varsa  bozulmalar bunlari da giderip tertemiz arsivlersiniz. Ihtiyac oldukca da kasete cekersiniz.

parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Mart 23, 2021, 00:56:28 ÖÖ »

Ben yanlış mantık yürütmüyorum değil mi, kopya koruması bana engel olmaz. Olduğu gibi kaseti flac yapacağım mesela. Bir kaset çalardan pcye, oradan da flac formatında (temizleyip). Çok daha iyi. Peki bir de, diski backuplamak. XA1541 kablosu duydum. Bununla yapabilir miyim, ya da yapabiliyorsam nasıl? Kabloyu nerede bulurum bir de
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Mart 23, 2021, 00:58:49 ÖÖ »

Elimde bir adet pc için 5.25lik drive da var eski. 1541 yani commodoreunkinden bahsetmiyorum. Yöntem olarak başks birşey gelebilir aklınıza diye yazdım
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mart 23, 2021, 01:07:42 ÖÖ »

@Theoden (Arethrid) ve cengizermis çok teşekkürler abi. Annem saklamış Amigamı da annem saklamıştı tavan arasında bulmuştum. O saklamasa retro işine hiç girmeyecektim. Yaşam koşuşturmacasına hardcore  dalmıştım

Bazı kasetlerin sadece kapaklarını bulabildim. Metallica'ları hem kaset hem de dış kabı vardı. Bende onları restore ettiydim

@cengizermis walkmanlere bakım yaptıracak yer bulmak lazım Benim şansıma radyo tamiri yapan bir amcadan baya yaşı vardı. Letgodan bulmuştm ilanı. Kapasitörleri yeni değişmiş eski bir Sony aldım. İnanılmaz güçlü ses veriyor.

Kapasitörleri değiştirmeni kesinlikle tavsiye ederim. Bir ara bir yerler de denk gelirsek yanımda getiriyim bak sesini bir dinle.

@Voltron Bak onu hiç bilmiyordum. Kaset çaların kristalini kolonya ile siliyordum da, kasetin kendi filmini silmeyi pek düşünmemiştim. Bu arada kristali temizlemekte çok işe yarıyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
parker
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Mart 23, 2021, 01:10:19 ÖÖ »

@Voltron 5.25lik pc driveım da var yani
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: