Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet8. Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL ile ilgili başlık.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 8. Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL ile ilgili başlık.  (Okunma Sayısı 7624 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2021, 14:44:13 ÖS »

Demokrasi ülkemizin hçbir alanında olmadığı gibi malesef burdada yok,kişiler fikirlerini her platformda hakaret etmediği sürece özgürce açıklayabilir,hemen her zaman kullanılan "siyaset malzemesi yapmayın" ne demektir ben hiçbir zaman anlamadım,işte burdaki gibi bir başlığı açmak yada kaldırmakta siyasettir,ha bu forumda "siyaset yasaktır" diyorsanız o başlıkta açılmamalıydı.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2021, 15:00:46 ÖS »

Forumun ilgi alanı ve konusu belli. Herhangi bir şekilde herhangi bir konudan siyasi bir tartışma türetmek ya da türetmemek insanların elinde. Çoğu zaman siyasi bir tartışma çıkartmak oldukça zor. Direkt olarak siyasi bir figür, isim ortaya atılsa bile, bilinçli bir kullanıcı ve forumun amaç ve konusunu bilen birinin siyasi bir tartışmaya gireceğini düşünmüyorum. Bundan önceki deneyimlerimiz de bu yönde. Genelde forumda çok uzun süre bulunsa da, siyasi tartışmayı seven arkadaşları genelde bu başlıklarda görüyoruz. Zaman içerisinde bu arkadaşlardan tartışmama yolunu seçenler de oldu. Belki nesnel olmayan bakış açısıyla her siyasi tartışma oluşturabilecek başlığı direkt silerek, üyelerin özgürlüğünü ve kendilerini ifade etme şekillerini de sınırlayarak yol almakta mümkün olurdu... Ama geneli 40 yaş civarı olan bir forumda, bak bu siyaset, silerim demeyi çok yakışıksız bulduğumu ifade edeyim. Beklentimiz, bu tür fırsatları değerlendirmeyecek, yeri geldiğinde "ne gereksiz bir konu bu" diyerek bir sonraki başlığa insanların bakması yönünde. Doğal... güzel olan bu kanımca..

Turgut Özal, merhum bir cumhurbaşkanıdır. Siyasi partisi hala var mı? yok mu? seçimlere giriyor mu samimi olarak bilmiyorum. Ama ANAP'ın icraatlarıyla alakalı bir paylaşım değildi yazılan çizilen. Neden rahatsızlık duyulduğunu da anlam veremedim. Merhum, vefat etmiş, siyasetle alakası kalmamış ve bu forumdaki insanların commodore, atari ya da sinclair'e ulaşmasını sağlayan biridir. Bu forumun belki de varlık sebebi. Bu forumda anılması oldukça doğal, normal bir konu. Bir arkadaşımız yazmış. Bir kaç kişi, Allah rahmet eylesin demiş... Bir kaç kişi şöyle hataları da vardı diye de eklemiş. Ama pek sorun olmadı... Kendi adıma gördüm ama bir şey yazma ihtiyacı hissetmedim. Sonra bakıyoruz, bu başlığın bu forumda işi ne? Siyaset bu, kaldırın forumdan mesajları geliyor. Başından itibaren siyasetle alakalı bir tartışma içermezken, birden bu tepkilerle konu "siyasileşiyor".

Merhum Uğur Mumcu'nun eşi, kardeşleri siyasi partilerde milletvekili vs. oldular bildiğim kadarıyla, kendisinin siyasi görüşü de bir çokları tarafından malumdur.  Her sene saygı ve minnetle kendisini anıyoruz. Şükür ki bugüne kadar bir densiz, çıkıpta Uğur Mumcu başlığını kaldırın burası siyaset tartışılacak yer mi? demedi. Diyemez mi? der. Ona da muhtemelen diyeceğimiz aynısı olur. "Her şeyden siyaset uydurmayın". Eğer siyaset tartışacaksanız, başka yerlerde bunu yapın. Kanımca Mesut Yılmaz'ı da, Bülent Ecevit ya da Erbakan'ı da ansa birisi, "bu forumda siyasetin ne işi var?" diye heycan yapmak yerine, bir sonraki başlığa bakmanız yerinde olur. Çünkü konuların kendisi siyaset içermediği halde, siyaset uyduruyor konumunda olursunuz.

Çok uzasın istemedim ama AmigAmiga'ya da yazalım... çok klasik olacak ama, - yazıyorsun be kardeşim. Yazdığını mı sildik?Hangi fikrini açıklamanı engelledik?

- Biraz karışık, dağınık olabilir. Umarım derdimi anlatabildim.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2021, 15:11:26 ÖS »

"Çok uzasın istemedim ama AmigAmiga'ya da yazalım... çok klasik olacak ama, - yazıyorsun be kardeşim. Yazdığını mı sildik?Hangi fikrini açıklamanı engelledik"
İroni olmadımı bu?,konu silindi:/
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2021, 15:15:10 ÖS »

Ben de uzatmak istemediğimden, Turgut Özal güzellemenize kendi düşüncelerimle cevap vermiyorum.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2021, 15:24:40 ÖS »

@AmigAmiga Yazdığın konunun ilk mesajını istersen bir oku... Silinmenin bir hata olduğunu dile getirerek, özür dilediğim bir konuda bunu yapma. Hele bunu "siyaset içeriyor diye" kaldırılmasını istediğin başlık için hiç yapma Kahkaha

Forumda 8. Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL ile ilgili bir başlığı yönetici arkadaşlar kaldırdılar. Başlıkların silinmesinden çok rahatsız biri olarak, bir açıklama ve özürü yazmak zorunda hissettim. Özür dileriz. Çünkü merhum bir cumhurbaşkanını anmak için açılan bir başlıkta siyasete girmek için fırsat kollayan 1-2 kişi olabileceğini kestiremedik. Başlığın forumda yer alması değil, silinmesi hata oldu. İlgili kişileri cezalandırmak yerine yine ne yazık ki forumu cezalandırmış olduk. Üzgünüz.

@sertacarslan : en güzelini yapıyorsunuz. Gerçekten. Aynen devam...

sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2021, 15:32:33 ÖS »

Cevap vermeyeceğinizi söylemiştiniz. Sildiğiniz mesajınızda..

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2021, 15:54:39 ÖS »

Yazismanin kötü yanı bu. Yanlış anlaşılmaya müsait. Yüz yüze olsak bu küçük konu 2 dk surmez

C64 ve A500 gerisi teferruat
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2021, 17:05:04 ÖS »

Yanlış anlaşılmayla ilgili bir durum yok ortada. Yüz yüze olsak, bu tür bir konuyu tartışmam bile. İlgili başlığı açan, o başlıkta yazan ve silindiğini fark eden diğer forum üyelerine bir özür ve açıklama borcumuz olduğunu düşünerek konuyu açtım.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2021, 17:49:28 ÖS »

Yanlış anlaşılmayla ilgili bir durum yok ortada. Yüz yüze olsak, bu tür bir konuyu tartışmam bile. İlgili başlığı açan, o başlıkta yazan ve silindiğini fark eden diğer forum üyelerine bir özür ve açıklama borcumuz olduğunu düşünerek konuyu açtım.

evet abi dedigin gibi tartışılacak bile konu değil

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2021, 17:51:28 ÖS »

Retro bilgisayar sitesi ile uğraşmak yerine kripto para alım-satım sitesi kurmak daha iyi olurmuş.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2021, 18:18:28 ÖS »

Kahkaha

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2021, 18:20:17 ÖS »

Retro bilgisayar sitesi ile uğraşmak yerine kripto para alım-satım sitesi kurmak daha iyi olurmuş.

Çok kişinin canı yanacak diyorlar
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2021, 18:54:56 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: