Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarApple Apple IIc Flat Panel Display Sorunu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Apple IIc Flat Panel Display Sorunu  (Okunma Sayısı 15903 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 23, 2021, 22:08:38 ÖS »

Merhaba. Uzun süredir sakladığım ve Ebay üzerinden satmayı planladığım çok nadir bulunan IIc Lcd Ekranının kutusunu resim çekmek için açtığımda resimde görünen manzarayla karşılaştım. Sizce sorunu nedir? İlk aldığımda bu çizgiler yoktu. Elimde IIc var ama adaptörünü kaybettiğim için deniyemiyorum.

teklif.net
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2021, 22:53:06 ÖS »

bu linkteki video size yardımcı olacagını düsünüyorum kronik yapısından dolayı iç saç kaplamaları zamanla paslanıyor ve pas etkisinin sonucu bunlar meydana geliyor https://www.youtube.com/watch?v=S4zNsHyLqZY
rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2021, 23:03:15 ÖS »

Teşekkürler. Bir bakayım. Ama hiç kurcalanmamıştı sanırım elleyemem.

teklif.net
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2021, 00:12:29 ÖÖ »

Apple IIc adaptörü yapmak çok zor değil. 7 pin DIN dişi ve 12v-15v adaptör ile kolayca yapılıyor olmalı...

https://retrocomputing.stackexchange.com/questions/13319/how-can-i-make-an-external-psu-for-an-apple-iic

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2021, 02:14:12 ÖÖ »

teşekkürler. evet yaptım bir tane. ama maalesef görüntü böyle ekranda. herşeyi tertemiz ama sanırım beklemekten kendiliğinden olmuş. koleksiyonun da kötülüğü bu sararmalar, çatlamalar, bozulmalar maalesef.

teklif.net
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2021, 11:42:57 ÖÖ »

Bende bir kutulu bir kutusuz var. Kutulu olanı ne zamandır kontrol etmedim Endişelendim Düzeltmenin bir yolu yok mu acaba? Biraz bakındım göremedim

Şu aşağıdaki hoş bir dönüşüm olmuş ama orjinalinin yerini tutmuyor. LCD'nin aynısı bulunabilir belki.

rccinar
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2021, 12:06:34 ÖS »

kontrol edin hocam. ben aldığımda sorunsuzdu. hiç kullanmadım. hatta gece söktüm ama lcd yenisi ile değişmesi lazım. yada çok ehil birisi bakmalı. sanırım ekran eski dijital saatlerdeki mantıkla aynı cam bir paneli var. zarar veririm diye hemen geri kapattım. çok nadir pek yok bu cihaz ortalıkta. birde size tavsiyem kutusunu yatay muhafaza edin. ben uzun süre dik saklamıştım belki o sebep oldu.

teklif.net
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2021, 14:25:27 ÖS »

Bu tarz bendede eski notebooklar da ekranda kusma sorunları olmuştu. Uzun süre bir kenarda kalınca oluyor. Tamiri mümkün değil mutlaka ekranın değişmesi gerekir. Renkli ekran bulunabilirse , bence güzel çözüm olmuş.

Amiga Repair Service
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2021, 17:09:07 ÖS »

Adamın çözümü orijinalden daha işlevsel olmuş, aspect ratio değişimi de mümkün. Replika 3D kasa print edilse orijinale gerek kalmadan kullanılabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: