Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetIsıtmalı lehim pompası tavsiyesi.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Isıtmalı lehim pompası tavsiyesi.  (Okunma Sayısı 3959 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 20, 2021, 12:28:18 ÖS »

Selamlar,

devre kartlarında ayakları pcb altından çıkan parçaları sökerken çok zorlanıyorum, elimde dandirik bir ısıtıcısız lehim emme pompası var ama iş görmüyor, özellikle bayatlamış lehimleri eritmek ve çıkartmak çok zor, yine de deliklerin içinde  lehim kalıyor,

sizden bu konuda ısıtıcılı vakumlu lehim emme pompası tavsiyesi istiyorum, nette baktım ama düzgün birşey bulamadım, karşıma hep aşağıdaki linkte bulunan tarzda araçlar çıkıyor.

Bunlardan kullanan var mı tavsiye eder misiniz veya daa kaliteli bir ürün tavsiyesinde de bulunabilirsiniz, teşekkürler.  

https://www.robotistan.com/class-zd-211-30w-isitmali-lehim-pompasi

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2021, 13:00:26 ÖS »

Bu linkteki üründen seneler önce aldım bir kaç kez kullandım ama çok kullanışlı değil ağız delik çapı geniş kaba işlerde idare eder ama küçük lehim noktalarında işe yaramıyor yada ben kullanmayı becerememiş olabilirim ama pek tavsiye etmem normal lehim pompasıyla dün akşam c64 kernal rom söktüm 5 dakika sürmedi 24 bacağın lehimini temizlemem bana göre daha kullanışlı geldi bu arada lehim pompasıyla pek işim olmadığı için kullanımına çok alışkın değilim ama kernal rom sökerken kullanabildim ve delikler tertemiz çıktı
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2021, 13:14:33 ÖS »

İki bacaklı ve geniş delikli elemanları sökmek pek sorun olmuyor ama çok bacaklı ve küçük delikli par.aları sökerken çok sorun oluyor, içinde azda olsa lehim bırakıyor her bir bacakta minik miktarda lehim kalıntısı kalsa bile parça sökülmüyor.

Ben mi beceriksizim bilmiyorum ama ısıtıcısız lehim pompaları çok bacaklı parçalarda işe yaramıyor.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2021, 17:17:52 ÖS »

Eğer bu tarz sökme işin ayda birden fazla oluyorsa, evladiyelik alacaksan bu olabilir.

https://urun.n11.com/lehim-havya-istasyonu/wellhise-zd-915-vakumlu-havya-istasyonu-P451241584

Ama onun dışında lehim emme pompasından başka çare yok gibi. Sendeki metal olanlardan değilse onlardan temin edebilirsin. Plastikler çok dandik ve çabuk kırılıyor.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2021, 21:28:14 ÖS »

Eğer bu tarz sökme işin ayda birden fazla oluyorsa, evladiyelik alacaksan bu olabilir.

https://urun.n11.com/lehim-havya-istasyonu/wellhise-zd-915-vakumlu-havya-istasyonu-P451241584

Ama onun dışında lehim emme pompasından başka çare yok gibi. Sendeki metal olanlardan değilse onlardan temin edebilirsin. Plastikler çok dandik ve çabuk kırılıyor.
30-40tl'lik kurmalı mekanik pompa ya da bu, arasındakilerle uğraşmaya gerek yok

Use the brute force, Luke
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2021, 22:06:31 ÖS »

Bu güzelde çok pahalı yav ıstmalı daha ekonomik bişey yok mu. Tamirci olsam alırdım da nadir lazım olacak bişey olduğu için  köşede yatacak.

Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2021, 23:13:16 ÖS »

Ben bundan kullanıyorum fiyatına göre (70-80 TL?) performansından memnunum. Örnek olması adına c64 ten romları sökebildim. Bazen tamamını çekmiyor. Küçük lehimleri çekemeyebilir ama onlarda da emdirme teli (adını uydurdum ama herkes anladı) kullanıyorum. beni referans almak mantıklı olmayabilir çünkü vakumlu hiç kullanmadım. Zamanla çok sökme işim olursa bir 915 edinirim diye düşünüyorum.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2021, 23:18:14 ÖS »

Ben bundan kullanıyorum fiyatına göre (70-80 TL?) performansından memnunum. Örnek olması adına c64 ten romları sökebildim. Bazen tamamını çekmiyor. Küçük lehimleri çekemeyebilir ama onlarda da emdirme teli (adını uydurdum ama herkes anladı) kullanıyorum. beni referans almak mantıklı olmayabilir çünkü vakumlu hiç kullanmadım. Zamanla çok sökme işim olursa bir 915 edinirim diye düşünüyorum.

Hangisinden kullanıyorsunuz link paylaştığım ısıtmalı olandan mı? Eğer ondansa ucu nasıl çok geniş mi bunun, geniş olması biraz sıkıntı.

Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2021, 08:25:11 ÖÖ »

Evet birebir aynısı. Eminim bir vakumlu pompa değil ama fiyatına göre iş gördüğünü söyleyebilirim.

* IMG_20210521_082200_resize_46.jpg (156.01 KB, 800x364 - Görüntüleme: 185 kez.)

* IMG_20210521_082116_resize_74.jpg (154.19 KB, 800x360 - Görüntüleme: 202 kez.)
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2021, 08:43:35 ÖÖ »

Bu arada büyük olması eritmek için sorun olmuyor dayayınca eritiyor. Çekerken içinde bırakabiliyor o zaman bir kere daha eritip çekince kalanı gelebiliyor. Lehim ekleyerek çekince de hepsini alabilir. İnatla gelmezse wick tutup kalanı alıyorum. Arka taraf için Adrian den öğrendiğim ısıtıp kalanı eritme taktiği var.

https://m.youtube.com/watch?v=XQVjwPsVFd8

Sık kullanacaksan ve bütçen varsa pompalı olan daha mantıklı. Ara sıra kullanacaksan dar bütçe ile bunu alıp az daha uğraşırsın.
kamilsorhan
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2021, 20:47:07 ÖS »

Sökmek istediğiniz herhangi bir elemanın lehimli mevcut ayaklarının üzerinden bir kere de siz lehimleyin böylece var olan lehim yumuşayacaktır.Ondan sonra
herhangi bir lehim pompasıyla sökebilirsiniz,yıllardır ben bu şekilde söküyorum.Tavsiye ederim ,sökme işleminizin kolaylaştığını göreceksiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: