Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir fikir; Amiga Mas Player  (Okunma Sayısı 1278 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakdead
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 812


Other computers play, Amiga kill!


Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 22, 2021, 18:47:54 ÖS »

Merhaba arkadaşlar; olup olamayacağını inanın bilmiyorum ama keşke olsa da birileri bir el atsa diyebileceğim bir proje için ilk ateşi yakmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla yanılıyor olabilirim veya bilmediğim bir telif hakkı yüzünden yanlış bir arayışa düşmüş olabilirim ama bildiğim kadarıyla Amiga üzerinde çok çok özel uygulamalar haricinde ses kartı düşüncesi olan birisinin var olduğunu duymadım, lakin bir tek şey hariç; Amiga üzerinde MP3 dinlemek. Ki bunun aslında benim görüşüme göre basit bir yöntemle 68000 işlemcili bir Amiga'da bile mümkün olduğunu biliyorum. Mas player isimli gördüğüm kadarıyla pcb'si açık kaynak olan bir hardware/software ile bu mümkün.

Sormak istediğim şey şu; belirli projeler için pcb bastırılıp paylaşırken bu proje (eğer mümkünse yapılabileceğinden emin değilim elbet bilgili ve yanıt verecek bir arkadaşımız çıkacaktır) olasılığına karşılık yapımında emeği geçecek arkadaşlarımız ve yapım sonrası bu ürünü edinmek isteyen arkadaşlarımız var mıdır?
Logged

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.160



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2021, 22:59:16 ÖS »

@hakdead, MAS player güzel bir düşünce. Açık kaynak olduğu için yapılabilir fakat bence Arduino gibi güncel bir donanım kullanarak çok daha iyisi yapılabilir.

Mas Player bir ses kartı gibi değil de seri porta bağlı mp3 çalar olarak düşünmek gerek. Sadece ses verisi, play stop sinyalleri seri porttan yollanıyor, cihaz kendi ses çıkışından veriyor sesi. Aynı mantıkla seri veri alışverişi yapabilen daha başka (c64, pc, atari 8bit vb...) makinelerde de çalışabilir.

Üzerindeki MAS entegresi çok ahım şahım güçlü bir şey değil. Proje dokümanlarında, her ne kadar işlemciyi yormaz vb. dese de 128K kalitede mp3 yüklendiğinde 030@50 amiga yerlerde sürünebiliyor. Workbench'de bir MP3 yükleyip, müzik bitene kadar amiga'ya dokununulmazsa sorun yok. Aksi takdirde workbench çöküyor çoğu zaman.

Örneğin, jim power'in senfonik soundtrack versiyonunu 64k kalitede yükleyip, whdload ile jim power oynamaya kalkınca, amiga ile c64 oyunu yüklüyormuş hissi veriyor. Oyun zaten oynanamıyor donmalardan.
« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2021, 05:04:04 ÖÖ Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: