Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Joypad ports'a sahip olan Mvs board lar hakkında...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Joypad ports'a sahip olan Mvs board lar hakkında...  (Okunma Sayısı 3508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 03, 2021, 12:03:42 ÖS »

Herkese iyi forumlar.
Uzun zamandır araştırdıgım ara ara konu açıp ögrenmeye çalıştıgım mvs boardlar ile ilgili son araştırmamda takılıp kaldım.bir cevap bulamadım.

Amacım : yapacagım Arcade stick jammaya degil'de bu 15 pin portuna bağlayabilirmiyim.

soru :15 pin game port'a eski pc ses kartlarında olan PC Gameporta takılan bir gamepad takılabilirmi?

« Son Düzenleme: Haziran 03, 2021, 13:51:38 ÖS Gönderen: Myazgan » Logged
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2021, 12:22:23 ÖS »

Hocam selam arcade joystick ve tuşlar çok basit mantıkla switchler yardımıyla aç-kapa usulü çalışır. Tuşa bastıgınızda veya kolu bir tarafa yatırdıgınızda altta bulunan switchler devreyi açarak sinyal geçişini sağlar o sebeple ilave dönüştürücü devre gereksinimi yoktur. Sega veya benzeri kolları direk takarak kullanabilmek için gerekli dönüştürücü her kolun içindeki devre kartını anlattıgım mantıkla çalışması için uyumlu hale getirmeye yarar. İşin özeti o tur kollardaki devreyi iptal ederek kablo uçlarını direk aç kapa işleminin yapıldıgı her tusla ilgili hatlara baglantı yapmanız halinde donusturucuye gerek kalmaz 😉
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2021, 13:50:32 ÖS »

Hocam selam arcade joystick ve tuşlar çok basit mantıkla switchler yardımıyla aç-kapa usulü çalışır. Tuşa bastıgınızda veya kolu bir tarafa yatırdıgınızda altta bulunan switchler devreyi açarak sinyal geçişini sağlar o sebeple ilave dönüştürücü devre gereksinimi yoktur. Sega veya benzeri kolları direk takarak kullanabilmek için gerekli dönüştürücü her kolun içindeki devre kartını anlattıgım mantıkla çalışması için uyumlu hale getirmeye yarar. İşin özeti o tur kollardaki devreyi iptal ederek kablo uçlarını direk aç kapa işleminin yapıldıgı her tusla ilgili hatlara baglantı yapmanız halinde donusturucuye gerek kalmaz 😉

Teşekkür ederim.
sorum yanlış anlaşıldı galiba çalışma prensipleri ile ilgili değildi sorum

15pin baglantılı bir  pc gamepad mvs slottaki 15 pin portuna  takılırsa çalışırmı?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2021, 13:54:31 ÖS »

Protokolleri farklı çalışmaz. Ayrıca fiziksel olarak da takamazsınız zaten. PC Gameport dişidir (joysticklerin ucu erkek), mvs'in ise portu erkek joystickleri dişidir

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2021, 13:54:39 ÖS »

15pin baglantılı bir  pc gamepad mvs slottaki 15 pin portuna  takılırsa çalışırmı?

Aslında arkadaşımız cevap vermiş, devreyi iptal edip tuşları direkt olarak uygun bir konektöre doğru dizilimle bağlamanız gerekir. kısacası olduğu gibi kullanılamaz.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2021, 14:03:17 ÖS »

Bir bilgiye daha ihtiyacım var.
Resimde ekledigim gibi bir kablo alsam(neogeo aes cihazlar için gameport uzatma kablosu) ve uçlarına encoder olmadan joy ve butonları bağlarsam çalışırmı ?

bir mvs consol dönüşüm  videosunda yapıldığını gördüm ama emin olamadım.

*  (88.5 KB, 1209x581 - Görüntüleme: 392 kez.)
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2021, 14:04:43 ÖS »

Protokolleri farklı çalışmaz. Ayrıca fiziksel olarak da takamazsınız zaten. PC Gameport dişidir (joysticklerin ucu erkek), mvs'in ise portu erkek joystickleri dişidir
Teşekkür ederim fark etmememişim ,çünkü sadece 15 pine takılı kaldım kurnazlık peşindeyim 
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2021, 14:36:38 ÖS »

Resimde ekledigim gibi bir kablo alsam(neogeo aes cihazlar için gameport uzatma kablosu) ve uçlarına encoder olmadan joy ve butonları bağlarsam çalışırmı ?

bir mvs consol dönüşüm  videosunda yapıldığını gördüm ama emin olamadım.

Düzgün olması için o kablodan kullanılıyor evet...

Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2021, 15:21:02 ÖS »

bir mvs consol dönüşüm  videosunda yapıldığını gördüm ama emin olamadım.

Düzgün olması için o kablodan kullanılıyor evet...

o zaman süper gun almak yerine
gameport olan bir mvs ile
jamam2scart ile crt tv görüntü ve ses  aktarıp
Neo Geo joystick db15 kablo uçlarına joy ve butonlar bağlanıp encoder olmadan kontrol sağlanabilir.

jamma sadece güç vermek için kullanılır.
ben bu şekilde bir düzenek yapacağım herhalde.
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2021, 15:25:49 ÖS Gönderen: Myazgan » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: