Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden - Param Güvende  (Okunma Sayısı 2496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 29, 2021, 09:42:31 ÖÖ »

Sahibinden yeni bir sisteme geçmiş.

Param güvende ile ilan açarsanız; komisyon alıcıdan alınıyor. (%10 civarı)
Anlaşmalı kargo ile gönderilince kargo ücreti verilmiyor.

Satıcı için iyi, alıcı için aşağıda yazacağım nedenlerden dolayı, biraz sıkıntılı bir durum.
Eğer satıcı tarafından satış iptal edildiyse, kargolanmadıysa vb.
Komisyon dahil para iadesi oluyor.

Ürün iadesi olursa, sahibinden komisyonu geri vermiyor.
Bir arkadaş işlemci almıştı sorunlu çıkınca iade etti.
%10 civarı eksik göndermişler.

Sahibindenin yaptığı uyanıklık olmuş.
Düşük bedelli ürünlerde çok farketmez belki. (Kargo parasına sayarsınız.)

Ama yüksek bedelli bir ürün alırsanız, iade ettiğinizde, resmen Sahibinden haraç almış oluyor.
2000 TL'lik bir ürünü arıza vb. nedenlerde iade ettiğinizde, 200 lira Sahibinden'e kalacak.
Üstelik masrafları, sadece ödedikleri anlaşmalı kargo bedeli olacak.
Hadi birazda site masrafı..

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2021, 09:51:05 ÖÖ »

hocam %10 değil o,ben geçen bir 4350 için birisiyle anlaştım adam 60tlden koydu ,satın almaya girince şok oldum ödeme 80 tl idi,baktım bu nedir diye,20 tl get masrafıymış,adama dedim kusura bakma alamıycam.Yine dayanamıycam,soygun her tarafa yayılmış ama özellikle güçlülerde.yorum sizin.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2021, 10:33:33 ÖÖ »

Belkide 20 tl altına düştüğünde standart 20 tl koyuyordur.
Test amaçlı bakmıştım bir kaç ürüne %10 civarındaydı.

Adamlar bir nevi soygunculuk yapıyor.

hocam %10 değil o,ben geçen bir 4350 için birisiyle anlaştım adam 60tlden koydu ,satın almaya girince şok oldum ödeme 80 tl idi,baktım bu nedir diye,20 tl get masrafıymış,adama dedim kusura bakma alamıycam.Yine dayanamıycam,soygun her tarafa yayılmış ama özellikle güçlülerde.yorum sizin.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2021, 10:35:19 ÖÖ »

Galiba dip masraf 20 TL belli hir tutarın üstüne artiyor. 60 TL için 20 çıkmıştı diye hatirliyorum

C64 ve A500 gerisi teferruat
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2021, 10:46:02 ÖÖ »

Sahibinden'in böyle bir sistem kurmasının sebebi satıcıların %99'unun GET'li ilan açmanızı istediğinizde reddetmesi. Komisyon kelimesini duyduklarında koşarak kaçıyorlar. Büyük kısmı GET sisteminin nasıl çalıştığını bile bilmiyor zaten. Bu şekilde satıcılar için daha yalın bir hale getirmişler sadece. Verilen kodla yolluyor, ekrana yazdığı fiyat neyse hesabına o yatıyor, gerisi ile alıcı uğraşıyor. Gene de çok işe yarayacağını düşünmüyorum, çünkü bu sefer de Param Güvende ile almak istediğim ilanların neredeyse tamamından hayır yanıtı almaya devam ediyorum

Hiçbir satıcı da kusura bakmasın, tanımadığım bilmediğim adama para falan yollamam ben. Hiçbir kampanya olmadan yolladıkları için akla zarar kargo fiyatları da cabası zaten. İlla ki eksileri olacaktır ama bu gibi aracı ve kargo hizmeti sunan sistemleri seviyorum ben.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2021, 11:02:06 ÖÖ »

Sahibinden ta başından yapması gerekeni yapmıyor,tüm alışverişler gg gibi komisyonlu olmalı ama abartılı değil.%10 bence çok,hiçbir hizmet vermedikleri halde bu kadar komisyon nedir?Hatırlarsanız gg'de ilk açıldığında %5 idi ve normaldi,sonra 7,10 diye gitti tabi.Bu internet aracı sitelerinin komisyon oranları devlet tarafından düzenlenmeli ve daha fazla yükümlülük verilmeli.Sahibindende 2 defa dolandırıldım,tabiki zorla para yollatmadı kimse ama  buna zemin hazırlayanlarda hiçmi suç yok?Bulamadığın bir parçayı almak için bazen insan olmadık risklere giriyor,aslında şöyle bir sistem olmalı,ilan veren kişinin tüm adres ve kimlik bilgileri resmi olarak sahibindende olmalı,satıcı tüm şartları kabul ettiğini resmi bir belge ile onaylamalı,başka türlü bizim milletimiz yola gelmez.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2021, 11:21:49 ÖÖ »

Ürünü sağlam teslim almak kaydıyla, aldıkları komisyona eyvallah.
Ona itirazım yok.
İade işlemi olduğunda, uyguladıkları yöntem soygunculuk.

İade işlemlerinde, kargo masrafı, site masrafı vb. dersin bir miktar kesinti yaparsın. Ama %10 almaları bence soygunculuk.

Sahibinden'in böyle bir sistem kurmasının sebebi satıcıların %99'unun GET'li ilan açmanızı istediğinizde reddetmesi. Komisyon kelimesini duyduklarında koşarak kaçıyorlar. Büyük kısmı GET sisteminin nasıl çalıştığını bile bilmiyor zaten. Bu şekilde satıcılar için daha yalın bir hale getirmişler sadece. Verilen kodla yolluyor, ekrana yazdığı fiyat neyse hesabına o yatıyor, gerisi ile alıcı uğraşıyor. Gene de çok işe yarayacağını düşünmüyorum, çünkü bu sefer de Param Güvende ile almak istediğim ilanların neredeyse tamamından hayır yanıtı almaya devam ediyorum

Hiçbir satıcı da kusura bakmasın, tanımadığım bilmediğim adama para falan yollamam ben. Hiçbir kampanya olmadan yolladıkları için akla zarar kargo fiyatları da cabası zaten. İlla ki eksileri olacaktır ama bu gibi aracı ve kargo hizmeti sunan sistemleri seviyorum ben.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: