Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDolandırıcı uyarısı - Gökhan Uyumaz
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dolandırıcı uyarısı - Gökhan Uyumaz  (Okunma Sayısı 18528 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 06, 2021, 20:49:22 ÖS »

Bunlara bir şey olmuyor demek ki. Böyle devam eder. Letgo da bir şey yapmıyor.

C64 ve A500 gerisi teferruat
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Temmuz 06, 2021, 21:47:56 ÖS »

Arkadaşlar bu ilana da dikkat edin. Elden teslim olayına devamlı bahane üretip eft ile satmaya çalışan işin doğrusu dolandırmaya çalışan birisi yaklaşık 3-5 gündür farklı farklı hesaplardan aynı  ürünün değişik fotolarıyla ilan açarak pusuya yatıyor bilginize.

https://letgo.onelink.me/O2PG/e4a525a9
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 06, 2021, 21:50:18 ÖS »

Arkadaşlar bu ilana da dikkat edin. Elden teslim olayına devamlı bahane üretip eft ile satmaya çalışan işin doğrusu dolandırmaya çalışan birisi yaklaşık 3-5 gündür farklı farklı hesaplardan aynı  ürünün değişik fotolarıyla ilan açarak pusuya yatıyor bilginize.

Gökhan Uyumaz bu işte Cüneyt abi

crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 06, 2021, 22:10:43 ÖS »

Gökhan Uyumaz bu işte Cüneyt abi

😉👍🏻
ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 08, 2021, 13:16:27 ÖS »

Gökhan Uyumaz'ın kullandığı başka telefon numarası var mı?
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Temmuz 08, 2021, 16:32:27 ÖS »

Gökhan Uyumaz'ın kullandığı başka telefon numarası var mı?
https://www.google.com.tr/search?q=%22Gökhan+Uyumaz%22+dolandırıcı&oq=%22gökhan+uyumaz%22+do&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Temmuz 08, 2021, 17:50:03 ÖS »

Bunlar dışında başka bir numara arıyorum:
531 268 75 13
544 254 15 35
544 632 47 91
RetroTekno
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Temmuz 09, 2021, 20:56:00 ÖS »

Letgo üzerinden dolandırıcılık yapıyor.

Gerçek ismi Gökhan Uyumaz
Kullandığı tel no : 0531 268 75 13

Hesap numarası
ING BANK : TR53 0009 9028 0861 4900 1000 02

Gameboy için anlamıştık. Ücreti gönderdikten sonra 1 gün bekledikten sonra dalga geçer gibi şeyler yazıp küfür edip engelledi.
Sürekli farklı isimlerle hesap açıyor.

Aynı ilanı bu sefer Sertan ismiyle tekrar açmış.
https://www.letgo.com/tr-tr/i/nintendo-gameboy_50cf620f-307e-48a9-adad-4de006be1ad6

Kahve makinesi ilanlarıyla başkalarını da dolandırmış.
https://bimersikayet.com/istanbul/1999-gokhan-uyumaz-dolandirici.html

Geçmiş olsun hocam mutlaka dava edin üşenmeyin. Bir arkadaşı daha dolandırmak istedi arkadaş tuzağa düşmeyince küfür hakarat etti arkadaş savcılığa verdi.  Bende yazdım şerefsize engelledi tüm hesaplarını letgoya şikayet ettim. Herkes duyarlı olursa bir ölçüde önüne geçeriz bu pisliklerin.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Temmuz 10, 2021, 15:04:26 ÖS »

Vatandaş bu mu acaba Ney

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Temmuz 10, 2021, 15:20:01 ÖS »

Bu kadar ipucuna rağmen bir şey olmayacaksa buna , kendisinden rahatsız ettiğimiz icin özür dileyelim

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2021, 15:25:16 ÖS »

https://twitter.com/angelassss1/status/1004473323508654080

bu flood'ta çok konuşulmuş bu şahıs. Ağır ceza da davası devam ediyormuş..
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Temmuz 10, 2021, 17:54:06 ÖS »

Ben bu elemana mesaj atacağım. Diyeceğim ki "parayı yatırıyorum ama senin dolandırıcı olduğunu da biliyorum, ürünün gelmeyeceğini bilerek parayı yatırdığım için de beni dolandırabilmiş olmuyorsun". Artık o düşünsün.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Temmuz 10, 2021, 18:42:40 ÖS »

Bir açık bulmuş oradan ilerliyor. İsminin Gökhan Uyumaz olduğunu nereden bileceğiz? Belki Gökhan Uyumaz değil. Bilmiyorum da hesaba ait isim uyuşmazlığı paranın gidip gitmeyeceğini belirler mi? Ben daha önce tıpa tıp aynı isme göndermemiştim ama para o kişiye ulaşmıştı. Yani o ibanın sahibini İNG Bank'tan tanıdık birisi bulamaz mı? Hesaba kayıtlı kişinin adı, telefonu ve açık adresi çıkar. Hasap geçmişine de bakılır.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Temmuz 10, 2021, 18:46:52 ÖS »

Bir açık bulmuş oradan ilerliyor. İsminin Gökhan Uyumaz olduğunu nereden bileceğiz? Belki Gökhan Uyumaz değil. Bilmiyorum da hesaba ait isim uyuşmazlığı paranın gidip gitmeyeceğini belirler mi? Ben daha önce tıpa tıp aynı isme göndermemiştim ama para o kişiye ulaşmıştı. Yani o ibanın sahibini İNG Bank'tan tanıdık birisi bulamaz mı? Hesaba kayıtlı kişinin adı, telefonu ve açık adresi çıkar. Hasap geçmişine de bakılır.

İng banktaki biri bulabilir ama bakması kvkk gereği suç oluyor.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Temmuz 10, 2021, 19:23:00 ÖS »

Konu hukuki bir konu olduğu için bilgim dahilinde paylaşımda bulunuyorum, umarım yanlış anlaşılma yaşanmaz. Eğer hatalı bilgi varsa daha iyi bilenler lütfen düzeltsinler.

Savcılık delil toplama kapsamında gerçek ve tüzel kişilerden bilgi isteyebilir.

Alım satım (satış) sözleşmesi karşılıklı güven ilişkisine dayanır.

Ama bence buradaki asıl sorun; hiç şüphesiz sözkonusu fiil Borçlar Kanununa aykırıdır, ama Ceza Kanunu kapsamında dolandırıcılık suçunun vasıflarını taşıması ve savcılık makamının görev alanına girebilmesi için, bir tek kişinin şikayeti çoğunlukla yeterli olmaz, birçok mağdurun savcılığa ayrı ayrı veya birlikte dilekçe vermesi gerekiyor.

Özetle; Bir kişinin borcunu gerektiği gibi ödememesi genellikle suç sayılmıyor, ceza hukukunu değil borçlar hukukunu ilgilendiriyor. Ceza hukukunu ilgilendirilmesi için aynı kişinin benzer nitelikteki fiilleri birçok mağdura karşı gerçekleştirmesi gerekiyor, bu durumda dahi yargı makamı, failin dolandırıcılık niyeti ile hareket edip etmediğini araştırmalıdır, konu dışı bir örnek olarak; iyi niyetli ama basiretsiz bir tüccar da toplu şekilde borçlarını ödeyemez duruma gelebilir ve bu durumda ceza hukuku kapsamı dışında kalmalıdır.

Ek açıklama: Tabi ki, bir failin sadece bir mağdura karşı Dolandırıcılık suçunu işlemesi mümkündür, ama bu durumda failin dolandırıcılık niyetiyle hareket ettiğinin somut delillerle ispatlanması gerekir, basit birkaç yalan söylemiş olması yeterli olmayabilir.

« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2021, 01:04:36 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: