Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelBilgisayarcım bana demişti ki
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilgisayarcım bana demişti ki  (Okunma Sayısı 7797 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2021, 00:39:56 ÖÖ »

İzmir Güzelyalı'da Tunç bilgisayar vardı. Kaset, disket, CD ve DVD dönemlerinin hepsi boyunca arkadaşlarla gidip oyun aldığımız bir yerdi.
Neredeyse 10 yıl gidince insan samimi oluyor haliyle.

1998 senesi olması lazım, yakın bir arkadaşımla vitrindeki oyun CD'lerini incelerken bir yandan da kendi aramızda Ultima Online'dan bahsediyorduk.
Tuncay abi aniden Ultima Online'ı ne kadar iyi oynadığından bahsetmeye başladı.

Kurduğu şu cümle arkadaşla aklımıza kazındı: "Ben Ultima Online'da lord'ların kralıydım..."

İkinci bombası da "Vampire: The Masquerade" oyununu bize tavsiye etmeye çalışıken "maskarad oynayın" demesiydi.
Hangi oyundan bahsettiğini anlamamız baya zaman aldı.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 13, 2021, 01:18:46 ÖÖ »

C64'ü dataset ile kullandığım ilk dönemlerdi. Evde kaset kalmadı şarkı türkü kasetlerinin üzerine kayıt yapmaya başladım dergilerden yazdığım programları. Sonra birkaç program (utility) lazım oldu. Cuma akşamları okul çıkışı soluğu bilgisayarcı da alırdım. Listeleri uzun uzun inceler gerekli programların kodlarını kağıda yazar kopyalaması için verirdik. En gıcık olduğum şey bu kaset için yok diskette var sözü idi, o aralar. Neyse adama uzattım Ferdi Tayfurun kasetini. Dedi ki bu olmaz oyunları kaydetmez bu şarkı kasetine sana 60'lık RAKS sıfır kasete çekelim dedi. Kafa ayarı ile uğraşırsın gibi numaralar yaptı. Verdiğim kasete çek ben uğraşırım dedim. Elimdeki listeyi aldı adamın tepkisini hiç unatamıyorum. Bunlarda oyun yok. Hepsi utility. Programlama mı yapıyorsun diye sordu. Daha ben cevap vermeden sen denemişsindir kaydetmeyi bu kasete dedi. Üzerine A ve B yüzü belli olsun diye tükenmez kalem ile yazmıştım. A ve B yüzünde kaydettiğim programlar vardı. Adama B yüzüne hiç ileri geri sarma kaydetmeye ordan başla dedim.  
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2021, 01:20:41 ÖÖ Gönderen: emarti » Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 13, 2021, 08:59:38 ÖÖ »

Ben - Bu hafta yeni bir şeyler var mı?

Bilgisayarcım - Olmaz mı, bomba bir oyun geldi; Gayld of Tayvs...

Ben - Nasıl yazılıyor?

Bilgisayarcım - Guild of Thieves...
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 13, 2021, 10:05:21 ÖÖ »

Yine 90 lar, bir yaz gunu cumartesi  kuzenle Adana gazipasada tur atiyoruz.  Bir bilgisayarcinin vitrininde bir oyun gorduk. Oyunu aldigimiz cevap yuzunden tam hatirlamiyorum ama muhtemelen Hugo’nun TV lerde yayinlanan buz magarali bolumunun Türkce cd versiyonu olabilir. 

Daldik iceri ve adama “Abi bu DOS oyunu mu ?” diye sorduk. Amcadan gelen ciddi cevap;

“Tabi canim, dostlar arasinda da oynaniyor.” Kahkaha

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 13, 2021, 10:07:51 ÖÖ »

Yine 90 lar, bir yaz gunu cumartesi  kuzenle Adana gazipasada tur atiyoruz.  Bir bilgisayarcinin vitrininde bir oyun gorduk. Oyunu aldigimiz cevap yuzunden tam hatirlamiyorum ama muhtemelen Hugo’nun TV lerde yayinlanan buz magarali bolumunun Türkce cd versiyonu olabilir. 

Daldik iceri ve adama “Abi bu DOS oyunu mu ?” diye sorduk. Amcadan gelen ciddi cevap;

😆

C64 ve A500 gerisi teferruat
fth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2021, 10:28:39 ÖÖ »

Bir arkadaşım 90 ların başında; B.Evler BilAks bilgisayara babası ile beraber gidip Amiga 500 almak istemişti.Bizim BilAks sahibi! ibrahim abi arkadaşımın babasına; Amiga 500 -  C64 aynı daha fazla para verme c64 al demiş.arkadaşımın babasıda c64 almış.Arkadaşım tam bir hayal kırıklığına uğramıştı.

Birkaç yıl sonra çalışıp ,para biriktirip kendi a500 almıştı.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Temmuz 13, 2021, 11:20:23 ÖÖ »

Bu bombaymış

atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Temmuz 13, 2021, 15:08:25 ÖS »

Benim de Bilgisayarcı ile ilgili bir anım var. Anlatıyorum
Bir ara babamın harici Hard Diski bozulmuştu. Babam ve ben Çakmak'taki bilgisayarcı arkadaşına götürdü. Bilgisayarcı Hard Diski verirken benim dikkatimi bir eski bir mikrofon çekti. Bilgisayarcı da mikrofonu bana hediye etti. Kahkaha
Ancak Daha sonra bu mikrofon çöpe gitti.
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2021, 15:11:14 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

Dünya: Amiga
Pandemi: Corona Covid-19 (Nasty Nasty Klonu olan Amiga Virüsü)
Aşı: Antivirüs
Özet:
Pandeminin Özeti Kahkaha
itch.io Sayfam
GitHub Sayfam
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 13, 2021, 21:07:19 ÖS »

Şöylede bir şey vardı, "çalışırken Tüplü tv'ye tükürmeyin , patlar" ,
Biz şakadan misafir gittiğimiz evlerde çoluk çocuk oynarken tükürme numarası yapardık evin teyzesi " aman yavrum yapmayın patlar" diye bağırırdı
daha çok var

Hahah bu çok iyiymiş.

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 14, 2021, 22:36:58 ÖS »

Kuzenle bir anımız.
Bu sefer ben bilgisayarcı konumundaydım.

Bir zamanlar amcamın ricası üzerine kuzenimle komşusunun masaüstü bilgisayarına windows 7 yüklemeye gitmiştik. (Bir anlayan tanıdığın yokmu format çeksin demiş amcama)
Baktıkki monitöre streç naylon gibi birşey geçirmiş.
Abi monitörü niye sarmışsın sök şunları hava alsın dedim.
Adam olurmu ya virüs mirüs kapıyor dediler dedi.
Kuzenle birbirimize baktık kahkaha atmadık ayıp olmasın diye.

2.bomba, Sonra ya bunu yeni aldık şunun özelliklerine bir bak bu kaç çekirge bir çekirgemi iki çekirgemi, acaba kazıkmı yedik dedi.
Kuzen orda koptu tabi bende.
Adam ne güyorsununuz ya dedi sonra açıkladık. Ama adam anlamış gibi yaptı.

3. Bomba. Yükleme bittikten sonra Avira anti virüs'ü kurarken oğlu geldi abi bunu niye kuruyon dedi. Ee Ücretsiz Antivirüs dedim. O da olurmu ya bunun kendisi Virüs dedi. Yine kuzenle şaşkın şaşkın birbirimize baktık.
Tamam siliyorum deyip oradan kaçtık.
Halen anlatır güleriz.
Çekirge ne ya.

« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2021, 22:53:46 ÖS Gönderen: malik » Logged
Levent
Üye

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 15, 2021, 10:27:28 ÖÖ »

2.bomba, Sonra ya bunu yeni aldık şunun özelliklerine bir bak bu kaç çekirge bir çekirgemi iki çekirgemi, acaba kazıkmı yedik dedi.
Kuzen orda koptu tabi bende.
Adam ne güyorsununuz ya dedi sonra açıkladık. Ama adam anlamış gibi yaptı.
Çekirge ne ya.
Siz yanlış biliyorsunuz, o gerçekten de çekirge'dir, sensee'nin içinde bulunur. Sensee, çekirge'ler arasında insani yardım paketi taşınmasını organize eder ama siz şimdi sensee'ye işlemci, insani yardım paketine de data paketi dersiniz kesin.
--------

Hiç unutmam sene Bin Dokuz Yüz Bilmem Kaç, ekran kartı alacağım, ısrar sonucu ağabeyimin "bilgisayarcısı"na gittim, aramızda geçen konuşma aşağıdaki gibidir hekim beyim:

- 128 bit xxx model ekran kartı istiyorum.
- Şu var.
- Bu 64 bit olan model ben 128 bit istiyorum.
- N'apacan ki 128 bit ekran kartını, kullandığın vindovz kaç bit?
- 64 bit.
- 64 bit vindovzda 128 bit çalışmaz zaten, boşa para verirsin.
- Hadi ya! İşletim sisteminin 64 bitiyle, ekran kartının 128 biti aynı şey mi?
- Aynı tabi, 12 yıldır bu işi yapıyorum ben.
- Bilgisayarındaki ses kartı 24 bit onu ne yapacaksın?

dedikten sonra zikri bol cahilane özgüvenden hızla uzaklaştım ama bu anıyı sinapslarıma unutturamadım.

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win10 PC █
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 15, 2021, 10:36:36 ÖÖ »

Bu minvalde olmasa da Teknosa, Mediamarkt vb teknoloji marketlerin satış danışmanları da birçok sallama bilgi üzerinden belli bir ürüne yönlendirmek isterler ve özellikle kadınlara belli TV, notebook, beyaz eşya vb.yi satın aldırırlar. Ben de çoğunlukla vakit harcamam ama vaktimin bol olduğu zamanlarda karşı tarafın sinirini bozacak (ki haketmiştir) laf dalaşına girdiğim olmuştur.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 15, 2021, 10:56:15 ÖÖ »

Bu minvalde olmasa da Teknosa, Mediamarkt vb teknoloji marketlerin satış danışmanları da birçok sallama bilgi üzerinden belli bir ürüne yönlendirmek isterler ve özellikle kadınlara belli TV, notebook, beyaz eşya vb.yi satın aldırırlar. Ben de çoğunlukla vakit harcamam ama vaktimin bol olduğu zamanlarda karşı tarafın sinirini bozacak (ki haketmiştir) laf dalaşına girdiğim olmuştur.

Bilmiyorlar ki eski komodorculardansın
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2021, 11:13:41 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
hüseyinc64
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 15, 2021, 22:07:48 ÖS »

şu tüplü televizyonların tüpü patlar muhabbeti için şunu söylemek istiyorumki bu tüpler televizyonların içinde (devrelerinde) bulunan gerilim n leyiciler (gerilim yükselticiler ) vasıtasıyla televizyona giren 220 Voltu bu gerilim n leyicilerden geçtikten sonra tüpün çalışma voltajına yükseliyor yani tüpten tüpe değişmeyle beraber ortalama 12000 ile 24000 volttan bahsediyorum
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 15, 2021, 22:44:50 ÖS »

Bir ara Vatan computer’e compact flash kart sorma gafletinde bulundum. Hafiza kartlari ile ilgilenen elemanlar birbirine sordu o ne ya diye   Hafiza karti olduguna emin misiniz dediler, sandisk, kingston ya da oyle bir sey olabilir mi aradiginiz sey diyince, pardon dedim. Haklisiniz, tabi ya Compactflash philips tras makinesinin bir modeliydi lutfen kusura bakmayin diyerek oradan ayrildim

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: