Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelBilgisayarcım bana demişti ki
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilgisayarcım bana demişti ki  (Okunma Sayısı 30968 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 22, 2021, 11:40:46 ÖÖ »

2006 yılıydı win.XP işletim sistemine HDDyi NCQ tanıtmıştım.O dönem bilgisayarcım XPde olmaz demişti.İki bench soucunu e-mail atmış ben yaptım oldu demiştim.Cevap "ııhh! olmaz bilgisayar boşken öyle sonuçlar verir yanılırsın" demişti.

Bir de primary master bağlayın, CD-ROM'u slave yapın muhabbeti vardı. Her ay dergilerde Windows'u hızlandırmanın bilmemkaç püf noktası yayınlanırdı, yıl 2021 ve artık kabul ettik ki böyle bir şey yok...
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Eylül 22, 2021, 11:42:23 ÖÖ »

Bilgisayarcıların "Cyrix 486'ları yanıyo abi almayın" zırvasını duyduğumdan beri (1994) bilgisayarcılardan bilgisayar konusunda bilgi hiç sormadım..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Eylül 22, 2021, 22:07:04 ÖS »

Bilgisayarcım değil ama üniversitenin o zamanki en linux bilen adamına 15" monitörüm windowsta 1024x768 @85hz açıyor ama linuxta aynı çözünürlükte en fazla 75hz görüyor nasıl olacak diye sormuştum. Direk 15" monitörler 1024x768 85hz açmaz dedi. Ya diyorum monitör ne açtığını on screen display'de yazıyor, yok... açmaz dedi başka birşey demedi.

Goko abi oradaysan ses ver
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2021, 22:12:26 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Eylül 23, 2021, 11:33:07 ÖÖ »

Üniversite 2. sınıf bilgisayar dersi final sınavı sorusu, verdiğim cevap ve sonuç

10 INPUT "ADINIZ :";A$
20 FOR A = 1 TO 10
30 LOCATE A, A: PRINT "A$"
40 NEXT A

Ekran çıktısı nasıldır?

ADINIZ :SERTAÇ
A$
  A$
    A$
      A$
        A$
          A$
            A$
              A$
                A$
                  A$

Sonuç : Bütünlemeye kaldım

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Kasım 25, 2022, 19:29:25 ÖS »

Şimdi geldi aklıma. Kendi teybinle gel her zaman derdi. Ama haklı tabii kafa ayari için
. Bazen kaçamak yapıp başka bilgisayarcilardan hazır oyun kasetleri de almak ayrı zevkliydi tabii

C64 ve A500 gerisi teferruat
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Kasım 25, 2022, 21:52:19 ÖS »

PowerPC Amiga'lar gelecek, PC'lerin pabucu dama atılacak.

- Oğuz abi (Joy Bilgisayar)
gunes9
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Ocak 22, 2023, 19:18:44 ÖS »

Amiga'nın zirvede olduğu yıllarda Tunç Bilgisayar'da Tuncay abiye hafızadan riplediğim sesleri "farklı formatlarda" nasıl kaydedebileceğimi sormuştum, küçük olduğumu ve anlamayacağımı ima ederek "convert etmen lazım, onun için de çok erken" demişti.
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Ocak 22, 2023, 20:27:03 ÖS »

Üniversite 2. sınıf bilgisayar dersi final sınavı sorusu, verdiğim cevap ve sonuç

10 INPUT "ADINIZ :";A$
20 FOR A = 1 TO 10
30 LOCATE A, A: PRINT "A$"
40 NEXT A

Ekran çıktısı nasıldır?

ADINIZ :SERTAÇ
A$
  A$
    A$
      A$
        A$
          A$
            A$
              A$
                A$
                  A$

Sonuç : Bütünlemeye kaldım

Abi, Commodore 64 BASIC Ortamında LOCATE komutu yoktur. Keşke LOCATE A, A: PRINT "A$" Yerine PRINT SPC(A*3);A$ komutunu kullansaydınız, Bütünlemeye kalmazdınız. 

Not: LOCATE Komutu MSX1 BASIC, Atari BASIC, BASIC 1.0 (for Thomson computers), Locomotive BASIC gibi bazı BASIC Dillerinde Kullanılır.
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2024, 08:47:25 ÖÖ Gönderen: atariManyagi » Logged

itch.io Sayfam
itch.io
GitHub Adresim
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Haziran 20, 2025, 14:09:16 ÖS »

Hort

C64 ve A500 gerisi teferruat
hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Haziran 20, 2025, 14:37:30 ÖS »

acaip acaip kavramlar üretip milletin aklını almak demek bu olsa gerek.
bir işletim sistemi bir cihaz üretirsiniz milyon meraklıya satarsınız milyonu birden gelip amca bu ne diye sorar.cevabı veren de uydurulmuş olanın sadece kendi farkında olduğundan havasını atıp şu iki tuşa basıp enter yapacaksın evladım der.amca olmuyor öyle ya.bugün git yarın gel.avukatlık gibi tamircilik gibi bir durum yani.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Haziran 21, 2025, 14:23:18 ÖS »

Arkadaşlar değişik bir konu ile karşınızdayım. Bakalım aklıniza gelen değişik şeyler çıkacak mi

Bu konu ile eskiden bilgisayarcimizin bize anlattığı , bilgi verdiği vs. gerçek-gercek degilleri konuşmak . Örnekle daha iyi olacak başlayayım

Bilgisayarcım Kadri amcadan hep renkli disket isterdim. Elinde kalmayınca renklileri çok tercih etme çok uzun ömürlü olmuyorlar demişti Akılda kalan küçük bir enstantane

O zaman bu disketler CMC Magnetics marka idi. Bu marka Maxell, 3M, TDK kadar kaliteli değildi, noname'den bir tık üstteki ikinci kalite markalar arasındaydı. Bilgisayarcı bunu kast ettiyse doğru söylemiş.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Haziran 21, 2025, 14:30:17 ÖS »

Yine 90 lar, bir yaz gunu cumartesi  kuzenle Adana gazipasada tur atiyoruz.  Bir bilgisayarcinin vitrininde bir oyun gorduk. Oyunu aldigimiz cevap yuzunden tam hatirlamiyorum ama muhtemelen Hugo’nun TV lerde yayinlanan buz magarali bolumunun Türkce cd versiyonu olabilir.  

Daldik iceri ve adama “Abi bu DOS oyunu mu ?” diye sorduk. Amcadan gelen ciddi cevap;

“Tabi canim, dostlar arasinda da oynaniyor.” Kahkaha

Sene 93-94 arkadaşla kadiköyde geziyoruz yaş 12-13. Amiga 1200 yeni çıkmış bende var A600'ü olan arkadaş da almak istiyor ama ailesi pahalı diye yanaşmıyor. Yürürken bir Arçelik bayiinde sıfır Amiga satıldığını gördük, ya belki taksit maksit yapıyordur diye girip sorduk abi işte 1200 ne kadar filan, adam dedi ne yapacaksın 1200'ü hiç iyi değil dedi, niye abi dedik, "arkadaşından kaset alacaksın sende çıkmayacak" dedi. Kickstart uyumsuz olduğu için oyunların çalışmadığını kast etmişti.

Sene 2000'lerin ilk yarısı PC oyunlarını korsan CD satan dükkanlardan alıyoruz, Neverwinter Nights çıkmış işte takip ettiğim Oyungezer vs dergisinde de övmüşler. Ben de periyodik olarak uğradığım mahallenin oyun CD'si satan dükkanından almak istedim, abi dedim Neverwinter Nights var mı, adam kendi tarafındaki CD'leri eliyle arka arkaya kontrol ederken kendi kendine "nenenintır nay, nenenintır nay" diye tekrarlayıp "o yok canım ya" demişti. O oyunu oynamadım ama bu telaffuz aklımda çok pis yer etti.
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2025, 14:37:08 ÖS Gönderen: sgi » Logged
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Haziran 21, 2025, 14:40:24 ÖS »

Ben Bursa İnegöl çarşısın da en alt kattaki bilgisayarcının bana lightwave ısrar etmeme rağmen çekmemisini hiç unutamıyorum. Kaç kere dediysem sen anlamazsın yaşın yetmez sana oyun çekeyim deyip gönderirdi.
Hahah böyle tuhaf prensipleri vardı hakikakten eski bilgisayarcı tiplerin.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Haziran 30, 2025, 00:04:22 ÖÖ »

Ben Bursa İnegöl çarşısın da en alt kattaki bilgisayarcının bana lightwave ısrar etmeme rağmen çekmemisini hiç unutamıyorum. Kaç kere dediysem sen anlamazsın yaşın yetmez sana oyun çekeyim deyip gönderirdi.
Ankara'daki bilgisayarcılar da X-Copy programını satmıyorlardı Kahkaha
Sanırım elimizdeki disketleri arkadaşlarımız için çoğaltmamızı istemiyorlardı.

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Haziran 30, 2025, 00:15:03 ÖÖ »

Ankara'daki bilgisayarcılar da X-Copy programını satmıyorlardı Kahkaha
Sanırım elimizdeki disketleri arkadaşlarımız için çoğaltmamızı istemiyorlardı.

O banko, bizim mahalledeki bilgisayarcı birbirimize disket çektiğimizi duyunca trip atmıştı akdjfdf
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: