Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CPCUserClub Neler Olmalı?  (Okunma Sayısı 2443 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 16, 2021, 08:55:07 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar,
sadece Amstrad CPC  cihazlara özel CPCUserClub sitem de sizce neler olmalı. sadece ingilizce News, Etkinlik ve Yarışmalar kısmı ve basit bir amstrad cpc forumundan oluşmakta. sizce neler eklemek mantıklı olarabilir. forum'u türkçe yapmayı düşünmedim hiç zaten commodore.gen.tr hali hazırda bunun için fazlasıyla yeterli. anlamsız olacaktır türkçe eklemek. www.dizzyradio.com ve www.cpcuserclub.com sistemlerini açmıştım. dizzy radio oturdu ama daha cpcuserclub.com oturmadı. bu konuda önerilerinizi bekliyorum. tekrar ediyorum zaten CGTR'den ben kopmam ve CGTR alternatifi değil. düşünün bu haberi bile CGTR'de duyuyorum. öyle bir amacım da yok. yanlış anlaşılmasın lütfen. amacım Amstrad CPC konusunda ingilzice odaklı birşeyler yapmak. hatta ilk katıldığım 1st Amstrad ASCII Compo'da grup ismi olarak CPCUserClub yazdım. ileride CPCUserClub dergisi de düşünüyorum. belki yılda 1 defa çıkacak.
dünyaya bir defa geliyoruz. onun için eğlenmek adına CPC ile ilgili herşeyi yapmak istiyorum. bu vesileyle yeni dostlar ediniyorum. inanın bu hobinin en mutluluk verici yanı yeni  dostlar edinmek.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2021, 14:27:29 ÖS »

Öncelikle kolaylıklar dilemek isterim.Arama motorlarında commodre ile ilgili yeni donanımların  aramlarını yaptığımda öncelikle yabancı siteler görüntüleniyordu.Birkaç satır sonra eğer konusu geçmişse bizim forumda çıkıyordu.Forumun ing.olarak hazırlanması bence isabet.Dünyada pekçok retro comp.yada konsol meraklıları azımsanmayacak ölçüde.Bunların arasındaki CPC meraklılarınada ulaşılacağı düşüncesindeyim.Neler olmalı konusunda mod.donanımlar...mod yazılımlar ..sanal ortamlar....ve benim bilgim dışında ama sizlerin çoğunun aştığı konular.CPC ile kısa süreli çalışmamda tadı tamağımda kalmıştı.Eğlence kısmını bilmiyorum...kimbilir o nasıldır...
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2021, 18:31:05 ÖS »

çok teşekkürler ingilizce forum haricinde amstrad.cpcuserclub.com'a içerik bakımından katkı da bulunmak isterseniz beklerim. zaten ingilizce yazıyorum ama hali hazırda tüm kaynaklarda zaten ingilizce. TR'de Amstrad CPC üzerine malesef yeni şeyler neredeyse yok denecek kadar az. en son bir sıfır keycaps projesi yaptım yakında montajıda bitecek. diğer arkadaşlarda Amstrad CPC'ye gönül vermiş arkadaşlarda bir el atsa aynı Yunanistan, Fransa, İngiltere, İspanya ve Almanya'dan farkımız kalmaz Amstrad CPC dünyasında da...

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2021, 12:48:37 ÖS »

CPC makinalarına meraklı ama henüz bir sahip değilim.WinApe emulatörüyle şimdilik idare ediyorum.Forumun sıkı takipçisi olacağımdan eminim.İçerik konusunda cehaletimin el verdiği kadar seve seve diyebilirim.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2021, 04:25:04 ÖÖ »

Öncelikle, bu çalışmalarınız için tebrik ederim. Amstrad CPC kullanmıyorum, ancak bazı önerilerde bulunabilirim.

Amstrad CPC User Club Web Sitesi'nin biraz düzenlenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü, siteye girdiğimde sol taraftaki bağlantıların çoğu bir WordPress sitesine yönlendirmektedir. Bunun yerine ana sayfanın da WordPress sistemine dâhil olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca, bu WordPress sisteminin temasının düzenlenmesi iyi olur düşüncesindeyim.

Web sitesinde Amstrad CPC'yi tanıtan bir yazı eklemeniz daha iyi bir fikir olabilir.

WhatsApp grubu yerine Telegram grubu kurmanız daha iyi olur kanaatindeyim. Çünkü, WhatsApp'taki gruplardaki herkesin telefon numaraları görünebiliyor. Ancak, Telegram'da öyle bir durum söz konusu değildir. Böylece, Amstrad CPC User Club'a daha çok üye olabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: