Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ASTEK Joystick sorusu  (Okunma Sayısı 6404 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 20, 2021, 04:28:38 ÖÖ »

Geçen sene 4 yaşımdan beri Amstrad CPC 464 ve CPC 6128 üstünde kullandığım ASTEK joystick çöpe atıldı zannetmiştim. neyseki bulundu annem tarafından dün gece. dün gece mutfaktaki bir kolinin içinden çıktı. benim birebir 4 yaşımdan beri kullandığım joystick. manevi değeri benim için çok yüksek. fakat maleef joystick çalışmasına rağmen plastiğin bir yerinde çatlak mevcut bir yerde küçük bir delik. asıl sorun ise alt ve üst kapak joystick ile oynarken yerinden çıkıyor üst kapak alt kapak birbiri üstüne geçiyor ve joystickin formu bozuluyor. aynı zamanda joystick eğilip büküldüğü için oynamayada engel.

kısa bilgiden sonra sorum şu;
1-) benim aklıma gelen çözüm sunfix ile kırık çatla ve üst kapak ile alt kapağın kırılan yerlerini dolgu yapıp ardından törpüleyip tekrar kaybolan parçaları kazandırmak. bunun içinsunfix kullanmayı düşündüm.
sunfix ve törpüleme dışında kaybolan veya yıpranan plastiği eski haline getirmek için farklı çözüm önerisi olan var mı?

2-) kablo oldukça yıpranmış durumda. aynı kanala sahip daha kaliteli kablo bulabilirim sonuçta competition pro değil anladığım kadarıyla. ama benim için değerli tabi. fakat burada joystick kısmına bağlanan yerde kablonun kasada durması için plastik esnek bir parça var. kabloyu bulduktan sonra bunu nereden bulabilirim. ve ben lehim işlerinde hiç değilim o yeni aldığım kabloyu eski joystick portuna montajlayabilir miyim? joystick portu vidalı olduğu için aldığım kablo monte edilebilir olduğunu tahmin ediyorum. veya farklı çözüm önerisi var mıdır bu madde için?

3-) iyi haber mekaniğinde ve çalışmasında ve kullanımında herhangi bir sorun bulunmuyor...

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler... bu sadece bir joysticki elden geçirme değil hayatımda kullandığım ve 2021 itibariyle 33 senedir aktif kullandığım joysticki yani anılarımı kurtarmak gibi bir durum...

cevap verenlere şimdiden teşekkürler...
Volkan Atasever aka DoctorCPC
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2021, 06:01:54 ÖÖ Gönderen: DoctorCPC » Logged

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2021, 04:32:53 ÖÖ »

Plastik parçanın kırılma, bozulma gibi durumunda üç boyutlu yazıcıyla yeniden yaptırılabilir.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2021, 06:00:59 ÖÖ »

Plastik parçanın kırılma, bozulma gibi durumunda üç boyutlu yazıcıyla yeniden yaptırılabilir.

dostum ama amacım eski parçayı kullanmak transformers misali asırı parçalı değil ama küçük sorunlar var. sunfix çözmez mi bu durumu yine tek parça duruyor çok zorlamadığında.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2021, 09:44:09 ÖÖ »

vida kululeri saglamsa ve sorun sadece vida deliklerinin bollasmasi ise sunfix ile tamir edilebilir. delikleri sunfix ile doldurup iyice kurumasini bekledikten sonra, ornegin metrik 3 olcusunde yeni delikler acilabilir, uygun olcude yeni metrik 3 vidalar kullanilabilir.

sunfix disinda karbonat, ve japon yapistiricisi kullananlar da vardi. tum bu islemlerden sonra hiz ayarli bir matkap ile yavas yavas ve guzelce delik acip yeni vidalar ile kapaklar birlestirilir.

o esnek plastik dedigin parcanin adi gromet (ben de bilmiyordum ozgur dereli ye tesekkurler

asagida bazi ornekleri var sen uygun olani arayip bulursun.

https://www.direnc.net/kablo-gecit-lastik-ve-grometler

ek:bir de boyle durumlarda ayrintili fotograflar da paylasirsan daha iyi olur.
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2021, 10:10:01 ÖÖ Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2021, 17:19:19 ÖS »

Sunfix dışında İran yapıştırıcısı(JALASANJ) yazan epoxy yapıştırıcı da kullana bilirsin. Plastik aksam için daha iyi olur

* Screenshot_2021-07-21-17-16-07.png (351.34 KB, 1080x1920 - Görüntüleme: 684 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2021, 17:22:19 ÖS Gönderen: cidocego » Logged

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: