Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)-SATIŞ KAPANDI- PC floppy amiga disk reader writer
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: -SATIŞ KAPANDI- PC floppy amiga disk reader writer  (Okunma Sayısı 40273 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« : Temmuz 23, 2021, 17:51:05 ÖS »

Merhaba arkadaşlar satışta ki ürün PC FLOPPY kullanarak pc'de yeni amiga disketleri yazmanıza ve elinizde ki disketlerin içeriklerini adf olarak pc ye aktarmanıza olanak sağlıyor.

Test amaçlı farklı DD ve HD disketlerle defalarca okuma ve yazma yaptım hepsi sorunsuz çalıştı yani ürün bence başarılı arayüz kullanımı çok basit kullanabilmek için pc nizde ftdi driver yüklü olmalı

Satışa pc floppy,floppy ve pcb arasındaki flat kablo usb kablo ve gerekli olan 5v 1 veya 2 amper adaptör dahil değildir. Gönderilecek ürün resimde görüldüğü gibidir almak isteyen arkadaşlar buradan taleplerini iletebilirler kargo gönderimleri eylül ayının 1.haftası içinde yapılacaktır herkese teşekkürler.

FTDI driver download link https://ftdichip.com/drivers/

ADF Reader and Writer program download link https://amiga.robsmithdev.co.uk/download

Satış Fiyatı 150 TL

1 ++fort_apocalypse TESLİM EDİLDİ
2 ++Solitude TESLİM EDİLDİ
3 ++LW3D TESLİM EDİLDİ
4 ++Cydonian TESLİM EDİLDİ
5 ++atakantas TESLİM EDİLDİ
6 ++AmigaEsref TESLİM EDİLDİ
7 ++Phoenix TESLİM EDİLDİ
8 ++Voltron TESLİM EDİLDİ
9 ++emarti TESLİM EDİLDİ
10 ++Levent Pekcan fb TESLİM EDİLDİ

2.parti

1 Özgür Dereli
2 savageryHAZIR
3 ++sinanyıldız TESLİM EDİLDİ
4 ++Ahmet Moldibi fb TESLİM EDİLDİ
5 ++Kaan Akkurt TESLİM EDİLDİ
6 ++comozor TESLİM EDİLDİ
7 ++comozor TESLİM EDİLDİ
8 ++Commandate TESLİM EDİLDİ
9 ++raltay TESLİM EDİLDİ
10 ++raltay TESLİM EDİLDİ
11 ++Mert Uçkan fb TESLİM EDİLDİ
12 ++Verminaard TESLİM EDİLDİ
13 ++Verminaard TESLİM EDİLDİ
14 ++agathon TESLİM EDİLDİ
15 ++2019 TESLİM EDİLDİ
16 ++perpetual_007 TESLİM EDİLDİ
17 ++volkan TESLİM EDİLDİ
18 ++ekenciz TESLİM EDİLDİ
19 ++Adil Temel fbTESLİM EDİLDİ
20 ++Ata Güvenç Kaplan fbHAZIR ELDEN TESLİM EDİLECEK
21 ++RanthorTESLİM EDİLDİ
22 ++zeki ural TESLİM EDİLDİ
23 ++onursapci TESLİM EDİLDİ
24 ++WildLordTESLİM EDİLDİ
25 ++Önder Kunt fb TESLİM EDİLDİ
26 ++SolomonTESLİM EDİLDİ
27 witchdoktorHAZIR
28 ++flashbackTESLİM EDİLDİ
29 ++Bülent ÖzgürTESLİM EDİLDİ
30 ++Veysel Başev fbTESLİM EDİLDİ
31 ++Juzzam TESLİM EDİLDİ

* 1608289342718.png (374.53 KB, 548x400 - Görüntüleme: 821 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2021, 15:18:28 ÖS Gönderen: Özgür Dereli » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Kasım 04, 2021, 21:58:58 ÖS »

Güzel haber . Alanlardan rica ediyorum video cekerlerse ve yanında gerekli adaptör kablo ne lazım anlatırlarsa çok seviniriz.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18907.msg273834#new
Onur 5volt adaptör ve pc floppy drive gerekli o kadar

Tamamdır sağol 

C64 ve A500 gerisi teferruat
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Kasım 04, 2021, 22:12:04 ÖS »

Harika haber hocam. Yeniden sipariş vermek zorunda kalmadınız değil mi?
Bunlar 2. sipariş ilk sipariş yok ortada maalesef 😬

Hocam size çıkan ekstra masrafı yazarsanız ben en azından kendi payıma düşeni ödemek isterim. Sizin bir suçunuz yok iken masrafın üstünüze kalması doğru olmaz.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Kasım 04, 2021, 22:17:14 ÖS »

Harika haber hocam. Yeniden sipariş vermek zorunda kalmadınız değil mi?
Bunlar 2. sipariş ilk sipariş yok ortada maalesef 😬

Hocam size çıkan ekstra masrafı yazarsanız ben en azından kendi payıma düşeni ödemek isterim. Sizin bir suçunuz yok iken masrafın üstünüze kalması doğru olmaz.

Aaaa evet öyle bir durum olduysa yazmazsan kabul etmem cihazı . Bekliyoruz

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Kasım 12, 2021, 12:04:36 ÖS »

@sinan yıldız @Commandate @raltay @agathon @perpetual_007 @zeki ural kargolarınızı bugün teslim ettim cep telefonlarınıza ptt kargo tarafından takip no içeren bildirim gelmiş olması lazım takip no ulaşmayan arkadaşlar isterlerse ö.m yoluyla yollayabilirim.
Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu Bulacaktır

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Kasım 15, 2021, 17:28:32 ÖS »

özgür bey ürün elime ulaştı teşekkürler. dün deneme fırsatım oldu güzel çalışıyor, anlamadığım birkaç nokta var elimde 2 adet sürücü var birinin okuduğu disketi diğeri okumadı ,diğerinin okuduğunu diğeri okumadı samsung marka sürücü var 2 adet biri sıfır bazı disketleri okurken okuma hatası veriyor disket sürücüyü değiştiriyorum o zaman okuyor ,sonra onunda okumadığı disket çıkıyor bayağa kafa karıştırdım 50 disket le oynarken, disketlerde virüs olsa pc e adf imajı alırken okumada hata verirmi? henüz hiç disket yazmadım sadece pc ye adf aldım. 50 disketten 20 civarını okutabildim diğerlerinde hep hata verdi nedenini anlayamadım

Onurum Sadakatim dir
Commandate
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Kasım 15, 2021, 17:31:00 ÖS »

2. sorumda okutamadığım ve hata aldığım disketleri pc den yada amigadan sağlam olup olmadıkları nasıl kontrol edebilirim.?

Onurum Sadakatim dir
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #82 : Kasım 15, 2021, 19:16:22 ÖS »

özgür bey ürün elime ulaştı teşekkürler. dün deneme fırsatım oldu güzel çalışıyor, anlamadığım birkaç nokta var elimde 2 adet sürücü var birinin okuduğu disketi diğeri okumadı ,diğerinin okuduğunu diğeri okumadı samsung marka sürücü var 2 adet biri sıfır bazı disketleri okurken okuma hatası veriyor disket sürücüyü değiştiriyorum o zaman okuyor ,sonra onunda okumadığı disket çıkıyor bayağa kafa karıştırdım 50 disket le oynarken, disketlerde virüs olsa pc e adf imajı alırken okumada hata verirmi? henüz hiç disket yazmadım sadece pc ye adf aldım. 50 disketten 20 civarını okutabildim diğerlerinde hep hata verdi nedenini anlayamadım
Merhaba öncelikle güle güle kullanın ben testleri yaparken sıfır alps ve pc den çıkma kullanılmış alps sürücüyle yaptım hem pc den diskete adf yazma hem disketten pc ye adf alma ayrıca pc den diskete yazdığım adf yi tekrar pc ye aktarıp başka diskete yazarak amiga da testler yaptım sorunsuz şekilde çalıştılar arızalı bir kaç disket denk geldi yazma yapmadı bunun haricin de bir problem yaşamadım ama elimde ki amiga disketlerinden 10 tane kadar pc ye adf alıp bunları tekrar başka disketlere yazarak amiga da test eder sonucu paylaşırım.
ekenciz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Kasım 17, 2021, 11:38:30 ÖÖ »

Benimki de elime geçti, Bende de samsung SFD 321b/E model numaralı disk var, benim denemelerimde şimdilik olumlu sonuçlanmadı. Diagnostik testleri yazma testi hariç olumlu.  Şimdilik ne yazabildim ne de okuyabildim. Bulabilirsem başka model bir diskle deneyeceğim.
Yeni disket sürücüyü sipariş ettim, gelince bir de onunla deneyeceğim.
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2021, 12:33:27 ÖS Gönderen: ekenciz » Logged
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Kasım 17, 2021, 12:16:16 ÖS »

selam özgür hocam, cihazı ancak test etme fırsatı bulabildim. pc'ye bağladım ve cihazı sürücülerini kurup windows'a tanıttım, com4 portu üzerinde cihaz görünüyor. floppy'yi cihaza bağladım ama disket sürücüsüne koyduğum disketi ne okuyor ne yazıyor yani floppy'de hiç hareket yok. acaba dedim floppy mi bozuk?! şimdi yeni bir floppy disk daha alıp tekrar deneyeceğim.

bir de ADF okuma yazma programını açıp cihazı laptopa bağlayınca ve ADF programını açınca şu mesaj çıkıyor:
"Rob strongly recommends updating the firmware on your DrawBridge to at least v1.9. That version is even better at reading old disks"

Programın içinde "diagnostics" tıklayınca da şöyle mesaj çıkıyor:
"Board running firmware version v1.8.0"
"Warning: This firmware is out of date - please update it, latest version is v1.9.17"

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : Kasım 17, 2021, 14:43:25 ÖS »

Dün akşam test etmiş olduğum pc floppy devresi için ufak bir video çekmiştim buradan paylaşayım

https://youtu.be/SY6upSG9DaE
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Kasım 17, 2021, 14:50:20 ÖS »

Özgür üstadım emeğine sağlık . Belki sürücü seciyordur belki başka bir ayrıntı kaçırılıyordur. Çözüm bulunur gerekirse o marka Alps sürücü alınır vs.umarim herkes rahatça kullanacak sonunda. cihazı buluşmada teslim alacagim. Kendi adıma konuşmam gerekirse de özgürün emeği ve hakkı ödenemez. Tekrar bunu  hayata geçirmeye cesaret ve emeginden dolayı teşekkür ederim .
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2021, 15:01:30 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

Commandate
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Kasım 17, 2021, 15:44:10 ÖS »

selam özgür hocam, cihazı ancak test etme fırsatı bulabildim. pc'ye bağladım ve cihazı sürücülerini kurup windows'a tanıttım, com4 portu üzerinde cihaz görünüyor. floppy'yi cihaza bağladım ama disket sürücüsüne koyduğum disketi ne okuyor ne yazıyor yani floppy'de hiç hareket yok. acaba dedim floppy mi bozuk?! şimdi yeni bir floppy disk daha alıp tekrar deneyeceğim.

bir de ADF okuma yazma programını açıp cihazı laptopa bağlayınca ve ADF programını açınca şu mesaj çıkıyor:
"Rob strongly recommends updating the firmware on your DrawBridge to at least v1.9. That version is even better at reading old disks"

Programın içinde "diagnostics" tıklayınca da şöyle mesaj çıkıyor:
"Board running firmware version v1.8.0"
"Warning: This firmware is out of date - please update it, latest version is v1.9.17"

Bende de hiç tepki vermiyordu disket sürücü sonradan farkettim ki 5v 1a adaptörü takmamışım acaba sizde unutmuş olabilirmisiniz
Software hatalarına gelince birkaç. driver var ben bunu indirdim
https://ftdichip.com/wp-content/uploads/2021/08/CDM212364_Setup.zip
ve bunu
https://amiga.robsmithdev.co.uk/DrawBridge27.17.zip
sorunsuz çalıştı versiyon hatası vermedi!
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2021, 15:45:52 ÖS Gönderen: Commandate » Logged

Onurum Sadakatim dir
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Kasım 17, 2021, 17:23:02 ÖS »

Bende de hiç tepki vermiyordu disket sürücü sonradan farkettim ki 5v 1a adaptörü takmamışım acaba sizde unutmuş olabilirmisiniz

Yok hocam, adaptör takılı, win driver'ında da sorun yok, pc cihazı tanıyor, sadece floppy'de hiç tepki yok. Belki floppy drive arızalıdır ve uyumsuzdur diye başka bir marka floppy drive sipariş ettim, yenisi gelsin onunla tekrar deneyeceğim, ilginize teşekkürler.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Kasım 17, 2021, 20:09:22 ÖS »

@Özgür Dereli

Şansım var ise bir tane de ben alabilirmiyim?

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #90 : Kasım 17, 2021, 20:37:02 ÖS »

Duz Disket surucu kablosu kullandiginizdan emin olun. Twist kablolardan kullaniyorsaniz surucu calismaz.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: