|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« : Temmuz 23, 2021, 17:51:05 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar satışta ki ürün PC FLOPPY kullanarak pc'de yeni amiga disketleri yazmanıza ve elinizde ki disketlerin içeriklerini adf olarak pc ye aktarmanıza olanak sağlıyor. Test amaçlı farklı DD ve HD disketlerle defalarca okuma ve yazma yaptım hepsi sorunsuz çalıştı yani ürün bence başarılı arayüz kullanımı çok basit kullanabilmek için pc nizde ftdi driver yüklü olmalı Satışa pc floppy,floppy ve pcb arasındaki flat kablo usb kablo ve gerekli olan 5v 1 veya 2 amper adaptör dahil değildir. Gönderilecek ürün resimde görüldüğü gibidir almak isteyen arkadaşlar buradan taleplerini iletebilirler kargo gönderimleri eylül ayının 1.haftası içinde yapılacaktır herkese teşekkürler. FTDI driver download link https://ftdichip.com/drivers/ADF Reader and Writer program download link https://amiga.robsmithdev.co.uk/downloadSatış Fiyatı 150 TL1 ++fort_apocalypse TESLİM EDİLDİ2 ++Solitude TESLİM EDİLDİ3 ++LW3D TESLİM EDİLDİ4 ++Cydonian TESLİM EDİLDİ5 ++atakantas TESLİM EDİLDİ6 ++AmigaEsref TESLİM EDİLDİ7 ++Phoenix TESLİM EDİLDİ8 ++Voltron TESLİM EDİLDİ9 ++emarti TESLİM EDİLDİ10 ++Levent Pekcan fb TESLİM EDİLDİ2.parti 1 Özgür Dereli 2 savagery HAZIR3 ++sinanyıldız TESLİM EDİLDİ4 ++Ahmet Moldibi fb TESLİM EDİLDİ5 ++Kaan Akkurt TESLİM EDİLDİ6 ++comozor TESLİM EDİLDİ7 ++comozor TESLİM EDİLDİ8 ++Commandate TESLİM EDİLDİ9 ++raltay TESLİM EDİLDİ10 ++raltay TESLİM EDİLDİ11 ++Mert Uçkan fb TESLİM EDİLDİ12 ++Verminaard TESLİM EDİLDİ13 ++Verminaard TESLİM EDİLDİ14 ++agathon TESLİM EDİLDİ15 ++2019 TESLİM EDİLDİ16 ++perpetual_007 TESLİM EDİLDİ17 ++volkan TESLİM EDİLDİ18 ++ekenciz TESLİM EDİLDİ19 ++Adil Temel fb TESLİM EDİLDİ20 ++Ata Güvenç Kaplan fb HAZIR ELDEN TESLİM EDİLECEK21 ++Ranthor TESLİM EDİLDİ22 ++zeki ural TESLİM EDİLDİ23 ++onursapci TESLİM EDİLDİ24 ++WildLord TESLİM EDİLDİ25 ++Önder Kunt fb TESLİM EDİLDİ26 ++Solomon TESLİM EDİLDİ27 witchdoktor HAZIR28 ++flashback TESLİM EDİLDİ29 ++Bülent Özgür TESLİM EDİLDİ30 ++Veysel Başev fb TESLİM EDİLDİ31 ++Juzzam TESLİM EDİLDİ
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2021, 15:18:28 ÖS Gönderen: Özgür Dereli »
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #91 : Kasım 17, 2021, 21:35:45 ÖS » |
|
selam özgür hocam, cihazı ancak test etme fırsatı bulabildim. pc'ye bağladım ve cihazı sürücülerini kurup windows'a tanıttım, com4 portu üzerinde cihaz görünüyor. floppy'yi cihaza bağladım ama disket sürücüsüne koyduğum disketi ne okuyor ne yazıyor yani floppy'de hiç hareket yok. acaba dedim floppy mi bozuk?! şimdi yeni bir floppy disk daha alıp tekrar deneyeceğim.
bir de ADF okuma yazma programını açıp cihazı laptopa bağlayınca ve ADF programını açınca şu mesaj çıkıyor: "Rob strongly recommends updating the firmware on your DrawBridge to at least v1.9. That version is even better at reading old disks"
Programın içinde "diagnostics" tıklayınca da şöyle mesaj çıkıyor: "Board running firmware version v1.8.0" "Warning: This firmware is out of date - please update it, latest version is v1.9.17"
Bende de hiç tepki vermiyordu disket sürücü sonradan farkettim ki 5v 1a adaptörü takmamışım acaba sizde unutmuş olabilirmisiniz Software hatalarına gelince birkaç. driver var ben bunu indirdim https://ftdichip.com/wp-content/uploads/2021/08/CDM212364_Setup.zipve bunu https://amiga.robsmithdev.co.uk/DrawBridge27.17.zipsorunsuz çalıştı versiyon hatası vermedi! Commandate sorunun çözüldüğüne sevindim 🙂
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #92 : Kasım 17, 2021, 21:37:50 ÖS » |
|
@Özgür Dereli
Şansım var ise bir tane de ben alabilirmiyim?
Bülent abi henüz herkese teslim edebilmiş değilim eğer ki fazlalık olursa tabi ki sana da ayırırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #93 : Kasım 17, 2021, 21:39:04 ÖS » |
|
Duz Disket surucu kablosu kullandiginizdan emin olun. Twist kablolardan kullaniyorsaniz surucu calismaz.
Evet düz kablo kullanılması lazım zaten pcb yanında 10 cm uzunluğunda düz floppy kablosu yolluyorum herkese.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ekenciz
|
 |
« Yanıtla #94 : Kasım 18, 2021, 12:01:47 ÖS » |
|
Yeni diskle denedim.(Neostar) Sanırım sürücüde bir sorun yok test sonuçları aşağıdaki gibi. Henüz bütün bir diski tam olarak yazamadım. Amigayı yeniden kurduğumda hata verdiği diskleri onda denedikten sonra PC takılan disk sürücünün hata toleransının orjinal diske göre farkı var mı onu anlamış olurum.
Attempting to open and use FTDI:A50285BI (FT232R USB UART) without CTS Testing CTS pin CTS OK. Reconnecting with CTS enabled Board is running firmware version 1.8.0
Fetching latest firmware version...
>>> WARNING: This firmware is out of date - Please update it! >>> Latest version is V1.9.17
Testing USB->Serial transfer speed (read) Read speed test passed. USB to serial converter is functioning correctly! Testing write-protect signal Enabling the drive (please listen and watch the drive) Checking for INDEX pulse from drive Asking the Arduino to find Track 0 Track 0 was found. Asking the Arduino to find Track 70 Starting drive, and seeking to track 40. Checking for DATA from drive Attempting to read a track from the UPPER side of the disk Tracks found! Attempting to read a track from the LOWER side of the disk Tracks found! Reading was successful! Writing and Verifying Track 41 (Lower Side)... Writing and Verifying Track 41 (Upper Side)... Writing and Verifying Track 41 Precomp Mode (Lower Side)... Writing and Verifying Track 41 Precomp Mode (Upper Side)... Hurray! Writing was successful. Your Arduino is ready for use!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
phoenix
|
 |
« Yanıtla #96 : Kasım 18, 2021, 20:30:24 ÖS » |
|
Gayet güzel bir video olmuş. Emeğine sağlık @özgür Dereli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #97 : Kasım 18, 2021, 22:40:04 ÖS » |
|
Gayet güzel bir video olmuş. Emeğine sağlık @özgür Dereli
Teşekkür ederim Merter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #98 : Kasım 21, 2021, 20:25:02 ÖS » |
|
Bu proje icin hazirladigim kutu asagidaki gibidir. Test icin kendime bir baski alayim bakalim neler olacak... Renkler temsilidir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freedom
|
 |
« Yanıtla #99 : Kasım 21, 2021, 21:21:20 ÖS » |
|
Ben de bu işi başardıysam, herkes yapması lazım.  Teşekkürler @Özgür Dereli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freedom
|
 |
« Yanıtla #100 : Kasım 21, 2021, 21:23:29 ÖS » |
|
@KaanAkkurt ve @AmigaEsref,
Her ikisi de gayet başarılı. Neticeyi bekliyoruz. Elinize sağlık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juzzam
|
 |
« Yanıtla #101 : Kasım 22, 2021, 16:34:08 ÖS » |
|
Ben de çok uğraştım ama beceremedim. Şimdilik ADTwin ile idare ediyorum onun da yazdığı disketlerde çalışma oranı düşük. Ben de bir tane rica edeceğim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #103 : Kasım 26, 2021, 11:24:47 ÖÖ » |
|
@Ranthor @WildLord @Önder Kunt kargolarınız bu sabah ptt ye teslim edildi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flashback
|
 |
« Yanıtla #104 : Kasım 28, 2021, 16:49:21 ÖS » |
|
varsa bende alabilirim özgür hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cydonian
|
 |
« Yanıtla #105 : Aralık 06, 2021, 17:42:40 ÖS » |
|
WinUAE 4.9.0 (06.12.2021) released. https://www.winuae.net/ New features => FloppyBridge support! WinUAE'nin ana güncellemesi bugün çıkmış ve son versiyon artık Özgür'ün imal ettiği PC floppy amiga disk reader/writer'ı destekliyormuş! Bu arada Özgür'e yardımları için çok teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
|
|
|
|