Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetplastiği parlak göstermek için neler kullanılabilir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: plastiği parlak göstermek için neler kullanılabilir?  (Okunma Sayısı 4224 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 02, 2021, 21:39:11 ÖS »

dostlar selam eski sistemler olsun yeni olsun plastik, metal kısımları parlak canlı göstermek için kullandığınız ürün var mıdır? varsa marka verirseniz çok sevinirim. en son migrostan araba içinde kullanılan spreyli süngerli set vardı ondan aldım autokit araç içi cila yazıyor üstünde. bunu kullansam zarar verir mi yüzeylere? ne kullanmak lazım butür işler için.

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2021, 22:28:42 ÖS »

Vikaul Maden Cilası
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2021, 00:07:25 ÖÖ »

Kural 1: İçeriğinde silikon varsa o sadece bir malı bir süreliğine parlak göstermek içindir. Genelde ikinci el araba alıp satanlar pek sever o tarz ürünleri. Retro için kullanacaksanız o tarz market ürünlerinden uzak durun.

Kural 2: Plastiği kalıcı olarak parlatmaksa amaç o zaman plastik parlatıcı kullanmanız lazım. Novus serisini tavsiye ederim. Yerli piyasada bulamazsanız Plastix de fena sonuç vermiyor.

Metal parlatmak için süpermarket ve yapı marketlerde satılan ucuz ürünlerden kaçının. Henkel Metylan tavsiye ederim. En azından alacağınız ürün biraz amonyak kokmalı.

Vikaul Maden Cilası

Bu da çok eski ama etkili bir üründür. 40 sene önce rahmetli annem evdeki gümüşleri parlatırdı bununla. Ben şahsen kullanmadım. Ama amonyak koktuğunu hatırlıyorum hayal meyal. Hala formülü öyle mi bilmiyorum.

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2021, 14:18:51 ÖS »

Kural 1: İçeriğinde silikon varsa o sadece bir malı bir süreliğine parlak göstermek içindir. Genelde ikinci el araba alıp satanlar pek sever o tarz ürünleri. Retro için kullanacaksanız o tarz market ürünlerinden uzak durun.

Kural 2: Plastiği kalıcı olarak parlatmaksa amaç o zaman plastik parlatıcı kullanmanız lazım. Novus serisini tavsiye ederim. Yerli piyasada bulamazsanız Plastix de fena sonuç vermiyor.

Metal parlatmak için süpermarket ve yapı marketlerde satılan ucuz ürünlerden kaçının. Henkel Metylan tavsiye ederim. En azından alacağınız ürün biraz amonyak kokmalı.

Vikaul Maden Cilası

Bu da çok eski ama etkili bir üründür. 40 sene önce rahmetli annem evdeki gümüşleri parlatırdı bununla. Ben şahsen kullanmadım. Ama amonyak koktuğunu hatırlıyorum hayal meyal. Hala formülü öyle mi bilmiyorum.

Bahsettiğiniz metal parlatıcısını eski madeni paralarda kullansak olumlu sonuç alabilir miyiz? Bu sabah eski paralara bakıyordum. Yüzeyleri tuhaf görünüyordu. Bu konu da açılınca tesadüf oldu.

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2021, 17:55:34 ÖS »

Ben teleskop camının yüzeyini cilalamak için seryum oksit kullanıyorum. Ayrıca cam yüzeyindeki kılcal çizikleri gidermek için kullanılıyor. Atıl bir plastik parçasında denenebilir.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2021, 21:30:40 ÖS »

Bahsettiğiniz metal parlatıcısını eski madeni paralarda kullansak olumlu sonuç alabilir miyiz? Bu sabah eski paralara bakıyordum. Yüzeyleri tuhaf görünüyordu. Bu konu da açılınca tesadüf oldu.

Çok başarılı bir metal parlatıcıdır, işe yarar kesin. Ancak eski paraların parlatıldığında sanılanın aksine değerini kaybettiğini duymuştum bir yerlerden. Konunun uzmanı değilim ancak bu hususu araştırıp emin olmadan  bence parlatmayın derim.

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2021, 22:40:54 ÖS »

Çok başarılı bir metal parlatıcıdır, işe yarar kesin. Ancak eski paraların parlatıldığında sanılanın aksine değerini kaybettiğini duymuştum bir yerlerden. Konunun uzmanı değilim ancak bu hususu araştırıp emin olmadan  bence parlatmayın derim.

Teşekkürler...

unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2021, 23:12:22 ÖS »

dostlar cevaplar için teşekkürler. vikual maden cilası, plastx ve henkel metlyandan sipariş verdim. novus u bir yerde buldum fiyat olarak 250tl olduğu için şimdilik almadım. gelince bir deneyim hepsini bakalım nasıl sonuçlar verecek ürünler.

bu arada seryum oksit i cizilmiş CRT ekranlarda kullanmak mantıklı olur mu işe yarar mı?

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2021, 01:21:47 ÖÖ »

dostlar cevaplar için teşekkürler. vikual maden cilası, plastx ve henkel metlyandan sipariş verdim. novus u bir yerde buldum fiyat olarak 250tl olduğu için şimdilik almadım. gelince bir deneyim hepsini bakalım nasıl sonuçlar verecek ürünler.

bu arada seryum oksit i cizilmiş CRT ekranlarda kullanmak mantıklı olur mu işe yarar mı?
Merhaba Novusu türkiyede hiçbiryerde bulamadım sizin buldugunuz yer türkiyeden bi satıcımı acaba ayrıca bu üründe stoklarda yok gözüküyor henkel metlyan
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2021, 01:27:16 ÖÖ Gönderen: Aya-Fix-Center » Logged

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2021, 07:24:03 ÖÖ »

Tırnağa takılmayan kılcal çizikleri gidermede ve camı parlatmakta kullanılıyor. Çok derin çizikler için işe yaramaz.  1 ila 5 mikron incelikte bir malzeme. Oto camlarını parlatmakta kullanılıyor piyasada.
unitron
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2021, 08:38:53 ÖÖ »

https://urun.n11.com/hizli-yapistirici/metal-partlatici-pattex-P458816261
https://urun.n11.com/cam-temizleyici-ve-koruyucu/meguiars-plastx-far-ve-saydam-plastik-temizleyici-ve-cila-P230103860
https://urun.n11.com/temizlik-urunleri/vikaul-maden-cilasi-kavil-kaul-3-adet-P288824414
https://www.gritonreklam.com/urun/novus-plastikler-icin-5-parcali-parlatma-kiti-uc-adet-8-oz-siseler-ve-iki-mikrofiber-bez/

IBM 5155
IBM PS/1 2168
IBM 300GL
Litton Monroe OC 8820
Pentium 233MMX
Pentium II 350
Commodore 64C
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2021, 18:38:13 ÖS »

Çok Teşekkür Ederim