Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: araba sorusu  (Okunma Sayısı 11575 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 886



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 17, 2021, 14:36:02 ÖS »

eski arabam peugeot 206 1.4 hdi dizeldi. çok az yakıyordu. oldukça memnundum ama epey masraf yapmam gerekecekti. gittim galeriye verdim ve üstüne para vererek Hyundai i20 1.2 team LPG'li aldım. hem eski aracımdan da az yakıyor hem de yüksek ve çok daha konforlu bir araç. Hyundai i20 özellikle LPG'lie 1.2 veya 1.4 modellerini tavsiye ederim. 100 bin bandından modeline göre altında veya üstünde. aynı zamanda 1 milyon kilometre gider taksicilerle ettiğim sohbetlere istinaden. bakımını zamanında yaptırır ve aldığınızda güvendiğiniz usta'ya eksiklerini giderirseniz sanayi diye birşeyin varlığını unutursunuz. bozulması için benzinin bitmesi gerekir. yalnız benim kullandığım segment yıllardır tek kıstasım sağlamlık ve az yakması. çarpışma testlerinde en ufak fikrim yok ama Hyundai i20 tavsiye ederim.
Logged

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.369



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2021, 16:03:49 ÖS »

araba kullanmaya başlayınca tercihler gerçekten çok farklılaşıyor. o yüzden şu tercih bu tercih yerine daha net birşeyler yazayım istedim:

en önemlisi şu: araba kaşındırır. bir şekilde elinize sağlam sorunsuz masrafsız bir araba gelirse model yenileyeyim sınıf değiştireyim vb işlerine girmeden önce çok çok iyi düşünün. piyasa kalleş satıcı ve kötü araba kaynıyor. mümkünse önce ikinci arabayı alıp bir süre ikisine de binin.

arkadaşın sıfır aldığı 1.0 benzinli manuel aracını kullanmak dur-kalk'larda beni fazlasıyla zorladı. araba zırt pırt stop etti, motor da sessiz, stop ettiği dikkat etmeyince belli olmuyor, köşelerde dönerken beklerken vb bir kaç kez ne oldu şimdi diye şok olmuş halde kaldım. birebir aynı arabanın otomatik 1.33L motorlusu annemdeydi, yeterince kullandım ve bir iki kusur buldum yine ama aslında gayet iyi bir arabaydı. 1.0 motorlu olan piyasaya sadece otomatik şanzıman çıkmalıydı diye düşünüyorum ama kurtarırmıydı orası tartışılır. mesela vw olsun diğer 1.0 arabalar hakkında da iyi şeyler duymadım.

en ufak yokuşta bayılmaya başlayıp gaz pedalını ittirmenizi isteyen arabalara sinir oluyorsanız benzinli ve gazlılardan uzak durun. benzinli honda'lardan daha da uzak durun. benzinli honda'ların genelde torku düşük ama yüksek devir çevirebilmesi sebebiyle beygir gücü diğer arabalarla aynı seviyede. düşük tork da yokuşta bayılmaya sebep oluyor.  son zamanlardaki benzinli motorların torku dizellere yetişiyor gerçi ama demiş olayım.

daha az para harcayayım, eski araba binerim sorun değil diyorsanız en iyi sanayi ustalarının tavsiye ettiği arabayı alın. tamiri kolay masrafı düşük iyi arabalar var. mesela zamanında bana söyledikleri birisi renault europa. 2000 model falan oluyorlar.

şahin doğan renault 12 toros falan onları unutun. nostaljilerini yiym. verdiğiniz paraya asla değmezler. mesela şehirlerarası düz yolda şahinle 70 km/h'ın üzerine çıkmaya korkuyordum, arabanın yolda gidişi bana bale yapan fil hissi veriyordu, ciddiyim, en iyi lastiklerle bile lastiğin biri ikisi toprağa çıktığında arabanın spin atması ya da takla atması bir fren uzakta

sanayiden çokça tanıdığı olan bir arkadaşım opel'i sanayicilerin çok sevdiğini gülerek anlatırdı. yine de hanımına gaz dönüşümlü 1.2 2005 opel corsa almıştı. onun için sorun olmuyordu anlaşılan.

eski araba binecekseniz sanayideki en iyi ustalarla muhatap olun. yiğidin yemeğini esirgemeyeceksin derler. usta işi de biraz öyle. illa pahalı olması gerek demiyorum ama ucuza kaçıp durmak iyi değil. daha yeni arabalarda daha pahalı da olsa marka servisi seçeneği var.

son olarak iki yıl önce birisi sıfır aldığı tertemiz 2007 dizel hyundai accent'ti galiba 35tl'ye mi ne sattı, 110tl gibi bir fiyata olması lazım sıfır fiat egea aldı. yani durduk yere arabayı sıfırlamak falan böyle şeyler yapmamak lazım diye düşünenlerdenim. biraz nefsini ez yahu nedir?. iki araba arasında kıl tüy detaylar dışında ne fark var ve 70tl fark haftada bir ayda bir binerek nasıl çıkarılır bunlar benim anlayışımın çok dışında şeyler.
Logged

Use the brute force, Luke
ibo1973
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.498


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 17, 2021, 18:20:51 ÖS »

görüşleriniz yorumlarınız çok değerli benim gibi arabadan anlamayan biri için çok kıymetli
DoctorCPC nin tavsiye ettiği hyundai i20 fiyatı ve çarpışma testleri açısından gayet tatmin edici gibi duruyor .
genel olarak ben  şunu anladım yorumlardan japon arabası al alabiliyorsan 0 ını al 0 alamıyorsan japon arabası al alırken aşırı dikkatli ol anlayan biriyle git almaya mutlaka kazık yemeye çok müsait bir konu araba konusu diye anladım yazılanların hepsini okudum başka fikri tavsiyesi olan varsa onlarıda beklerim  yoruma.
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2021, 18:31:20 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
amiga.os
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 551



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 17, 2021, 19:15:41 ÖS »

Benim şahsen ilk tercihim sıfır bir araç olurdu, hatta benzer bir arayış içinde olan arkadaşıma sıfır Fiorino almasını tavsiye ettim. Tamam binek otomobili değil ve bütçeyi aşıyor ancak donanım ve araç içi alan olarak fiyatına göre gayet tatminkar.

İkinci konu 10 senelik araçlarda şu marka çok iyidir diye bir genelleme yapmak çok zor, bir arkadaşım aynı yaşlarda Citroen C4 ile hayatında sanayiden içeri girmemişken, başka bir arkadaşım yaşıt bir Citroen C5 ile sanayiden çıkamıyor (motor, şanzıman aynı).

2. el B sınıfı bir araç alsam ilk tercihim VW Polo olurdu. 2011 sonrası DSG'lerde sorun yaşanmıyor, otomatik de tercih edilebilir. Bu devirde manuel vites özellikle büyük şehirlerde hiç çekilmez.

Ama şöyle enteresan bir durum var, bütçeyi biraz artırınca alabileceğiniz araç bambaşka bir hal alabilir. Hele ki bütçeyi zorlayarak şu an kampanya dahilindeki sıfır araçlara bakmak da bir alternatif olabilir. Ama dediğim gibi bütçeyi çok yükseltmek gerekiyor. Ama iyi bir yatırım olacağı da kesin.
Logged
hakkan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 341


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2021, 11:09:59 ÖÖ »

2011 sonrası DSG'lerde sorun yaşanmıyor, otomatik de tercih edilebilir.

Maalesef yaşanıyor. Arkadaşım, garantisinin dolmasına 2 ay kala 2015 model Passat aracının DSG'si gitti. Neyseki garanti kapsamında şanzıman komple sıfırlandı ve arkadaşım da garanti bitiyor diye korkudan arabasını hemen sattı. İşte böyle şanzımanı değişmiş ya da sıkıntılı çok VW var piyasada, eskiden daha çoktu azaldı belki ama maalesef var.
Logged
amiga.os
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 551



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2021, 13:04:07 ÖS »

2011 sonrası DSG'lerde sorun yaşanmıyor, otomatik de tercih edilebilir.

Maalesef yaşanıyor. Arkadaşım, garantisinin dolmasına 2 ay kala 2015 model Passat aracının DSG'si gitti. Neyseki garanti kapsamında şanzıman komple sıfırlandı ve arkadaşım da garanti bitiyor diye korkudan arabasını hemen sattı. İşte böyle şanzımanı değişmiş ya da sıkıntılı çok VW var piyasada, eskiden daha çoktu azaldı belki ama maalesef var.

Hiç DSG arızası yok anlamında söylemedim aslında Daha önceki yıllardaki kronik sorunlar giderildi.
Logged
ibo1973
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.498


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 18, 2021, 13:53:56 ÖS »

2011 sonrası DSG'lerde sorun yaşanmıyor, otomatik de tercih edilebilir.

Maalesef yaşanıyor. Arkadaşım, garantisinin dolmasına 2 ay kala 2015 model Passat aracının DSG'si gitti. Neyseki garanti kapsamında şanzıman komple sıfırlandı ve arkadaşım da garanti bitiyor diye korkudan arabasını hemen sattı. İşte böyle şanzımanı değişmiş ya da sıkıntılı çok VW var piyasada, eskiden daha çoktu azaldı belki ama maalesef var.

Hiç DSG arızası yok anlamında söylemedim aslında Daha önceki yıllardaki kronik sorunlar giderildi.

yani bugünlerde gördüğüm okuduğum kadarı ile vw araçlar için çok arıza yapıyor diyenler var farklı kaynaklardam farklı kişilerden yerlerden duydum bu sebeble hiç bir şekilde vw araç almayı düşünmüyorum.

farklı kaynaklardan farklı yerlerden kişilerden japon arabaları genelde sağlam olur diye duyduğum için bir japon arabası almaya niyetleniyorum.

japon arabalarında sıfırı en ucuz japon olan araç 156.xxx tl ile hy i20 şimdilik tahminen 140 civarı buluyorum bi 16 daha bulursam tahminen hy i20 sıfır alıcam yada çok iyi temiz fiyatı mantıklı ikinci el bulursam oda olabilir. fikrim değişmez ise hy i20 sıfır şuanda düşünüyorum.

fikrini düşüncesini tavsiyesini oturup uğraşıp yazan herkeze çok teşekkür ederim yazılanların tamamını okudum hatta bazılarını 2-3 defa değişik zamanlarda okudum ve faydasıda olduğuna inanıyorum henüz almadım ama alırsam ne aldım diye eğer bu konuyu unutmaz ve üşenmez isem yazarım tekrarda herkeze çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2021, 14:03:42 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Agony
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.542


Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 19, 2021, 10:22:44 ÖÖ »

2. el araba alırken, insanlar çoğunlukla kaporta boyaya önem veriyor. Bazıları en ufak bir boya olduğunda vazgeçiyor. Adı üstünde 2. el araç bu. Ufak tefek hasarları olabilir. Mühim olan, motor ve yürüyen aksamında sorun olmaması.

Bu nedenle, çok ciddi ağır hasarı yoksa ve aracı beğendiyseniz, aracı almadan, mutlaka ama mutlaka, beğendiğiniz markanın yetkili servisine ya da ustasına götürerek objektif bir ekspertiz yaptırın.
Logged

daily.hero
Üye
***
Mesaj Sayısı: 152



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 19, 2021, 17:58:22 ÖS »

2008-2009 model Volvo C30 1.6 Manuel Dizel/Benzinli araçlara bir göz atmanızı tavsiye ederim. Belirttiğiniz kriterlere uyduğunu düşünüyorum. Ayrıca Ford parçaları ile uyumlu olduğu için yedek parça fiyatları da nispeten daha uygun. Bende de 2012 modeli mevcut. Zamanında aracın çift kapılı olması dezavantajını, fiyatta avantajlı bulup almıştım. Çok memnunum. Bir sorunuz olur ise yardımcı olurum. Bol şans.
Logged

Cimihendriks
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 707



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2021, 16:19:41 ÖS »

İkinci bir konu açarak kalabalık yapmak istemedim o yüzden bu konuya yazıyorum lütfen sorun teşkil ederse bildirin.

Ben de bu sıralar bir araç arayışındayım. 150-155 civarı bir bütçeyle çıktım yola.

2016 bir Corsa buldum yarı otomatik 1.4 benzinli. Yakıt çok uzun süre sürmeyi planlamadığım için problem değil benim için yaptığım hesaplarda da fiyat farkını karşılamıyordu. İlk sahibinden çok temiz bir araç en nihayetinde, Tarcanlar ekspertiz'e de göstereceğiz.

Araçla ilgili aklıma takılan tek bir nokta var. araç 5bin km önce bir hararet yapmış. Sahibinin dediğine göre bu olay park halindeyken olmuş ve aracı yürütmeyip direkt yetkili servise çektirmiş. Su pompasının değiştiğini ve tüm testlerinin yapıldığını sonra da hiç sorun yaşamadığını söylüyor. Yetkili servis faturasına da bakacağız haftaiçi.

Benim danışmak istediğim konu şu, ekspertiz'den sonra ve bu şekilde iyi bir şekilde işlem görmüş bu araçtan bu sebeple korkmalı mıyım? Onun dışında hiç şüphemin olmadığı oldukça temiz bir araç gibi duruyor.
Logged

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
sabri64
Üye
***
Mesaj Sayısı: 163



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2021, 18:35:58 ÖS »

Kormayınız,benzer bir olay benimde başıma geldi.Orijinal parçayla değiştirip devam ettim.Üç yıl oldu tık demedi.
Logged
Cimihendriks
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 707



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2021, 18:59:31 ÖS »

Teşekkür ediyorum, sahibi güven verdi bana da, hem saklayacak olsa söylemeyebilirdi diye düşünüyorum
Logged

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Verminaard
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 637


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2021, 20:01:33 ÖS »

Su pompası sorunu sık yaşanan bir şeydir ve pompa değiştikten sonra, özellikle de kendi servisi orijinal parçasıyla değiştirdiyse hiç sorun yaşamazsınız.
Logged
nightfall
Üye
***
Mesaj Sayısı: 67



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 21, 2021, 21:23:13 ÖS »

İkinci bir konu açarak kalabalık yapmak istemedim o yüzden bu konuya yazıyorum lütfen sorun teşkil ederse bildirin.

Ben de bu sıralar bir araç arayışındayım. 150-155 civarı bir bütçeyle çıktım yola.

2016 bir Corsa buldum yarı otomatik 1.4 benzinli. Yakıt çok uzun süre sürmeyi planlamadığım için problem değil benim için yaptığım hesaplarda da fiyat farkını karşılamıyordu. İlk sahibinden çok temiz bir araç en nihayetinde, Tarcanlar ekspertiz'e de göstereceğiz.

Araçla ilgili aklıma takılan tek bir nokta var. araç 5bin km önce bir hararet yapmış. Sahibinin dediğine göre bu olay park halindeyken olmuş ve aracı yürütmeyip direkt yetkili servise çektirmiş. Su pompasının değiştiğini ve tüm testlerinin yapıldığını sonra da hiç sorun yaşamadığını söylüyor. Yetkili servis faturasına da bakacağız haftaiçi.

Benim danışmak istediğim konu şu, ekspertiz'den sonra ve bu şekilde iyi bir şekilde işlem görmüş bu araçtan bu sebeple korkmalı mıyım? Onun dışında hiç şüphemin olmadığı oldukça temiz bir araç gibi duruyor.

Baktığınız araç 1.4 ise tam otomatik olması gerek. Bende opel kullanıcısıyım, 2 sene önce  uzun yolda devirdaim pompası yüzünden araç su eksiltti, suyu tamamlayıp hararet yapmadan 380 km. yol yaptım. Opellerde kullanılan ecotec motorlar yüksek sıcaklıkta çalışır ve hararete karşı daha dirençlidir. Dedikleri gibi sadece devirdaim değişti ise bir problem olacağını sanmıyorum.
Logged
Cimihendriks
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 707



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 21, 2021, 22:37:04 ÖS »

Teşekkürler cevaplar için, easytronic diye biliyorum aracı haftaiçi bakacağız
Logged

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: