Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ÇALIŞTIRAMIYORUMMMMM  (Okunma Sayısı 6084 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pisyazar
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 21, 2006, 09:28:21 ÖÖ »

selam arkadaşlar dorumlarda herkes çok güsel yazmış şu şöyöyle diye fakat,
1)amiga emülator nasıl çalışır,oyun nasıl yüklenir?
2)controller nelerdir?
3)commodore controllerini bildiğim halde işe yaramıyor.
biri bana yardım etsin lütfen yada benim gibiler için:) resimli bi anlatım falan koyun sıyırıcam yaa.
acaba xp den dolayı mı sorun yaşıyorum her iki emülatörde de?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2006, 11:33:31 ÖÖ »

merhaba, hoşgeldin. öncelikle neyi ne yapmaya çalıştığını nerede nasıl bir sorunla karşılaştığını anlatırsan yardımcı olmamız daha kolay olur. Emülatörler basitçe amiga'nın kullandığı rom dosyalarını ve disket imajları olan adf dosyalarını kullanarak çalışırlar. Yani pc üzerinde bir amiga emülasyonu için emülatör programın yanında kickstart rom dosyası ve oynamak istediğin oyunun adf dosyasını bulman gerekiyor. sonra bunları programda gerekli yerlere gösteriyorsun. Her rom her oyunla ne yazıkki çalışmıyor, oynamak istediğin oyunun hangi kickstart versiyonlarında çalıştığını önceden kontrol etmen yararlı olacaktır (genelde çoğu 1.3'de çalışır).

commodore controller ile neyi kastediyorsun ? emülatör programında yine kullanmak istediğin aleti tanıtabilirsin, yoksa numerik klavye kullanabilirsin.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: