Pistorm için özel bir paket hazırlamış.
WHDLoad Pack: PiStorm Edition (18-Feb-2024)
Compiled by Zeb/SLP
It's here at last! Please read the ReadMe.txt on Workbench that I've left out. Explains a few things and asks for contributors!
You will need Kickstart31.rom to install into the FAT32 boot partition and the Kickstart ROMs for WHDLoad; you can also copy these into the boot partition as well. Everything is explained in the Read Me file in the download.
Write this to a 32GB microSD card. I've added loads of software and a shed load of games in various emulators. In the grand scheme of things this pack is still pretty empty but there's also a lot on here.
Download:
https://www.facebook.com/groups/CommodoreAmiga/posts/10160145616834157/Any questions and suggestions in this post please, I've turned comments off in the files link.
Bugün; bu paketi PiStorm lu A500 plus makinemde denedim. Daha önce PiStorm la çalışmayan Lotus II, Lotus III ve aşırı glitch yüzünden tat vermeyen Final Fight normal çalıştı. İlk defa PiStorm ile denediğim tüm WHDLoad oyunları problemsiz, EMU68k projesi çok iyi çalışıyor.
Bu sürümle ilgili birkaç deneyimimi not edeyim belki birilerinin işine yarar.
1) Torrent den ilk çıktığı gün çekmiştim ozamana kadar bekledi, microSD karta yazarken 2 ayrı micro SD kartta da %28 de takılı kalıp yazamadı. MicroSD kartım ilk kez kullanıldığından ondan şüphe etmeyip. Torrent tekrar download ettim, ikinci download ta kullandığım imaj problemsiz karta yazılabildi.
2) Bendeki 32 GB Micro SD karta maalesef imaj sığmadı. 64 GB lık microSD karta yazdırdım.
3) Paket PiStorm 1200 için yapılmış. içinde EMU68k 1.0 RC3 var ve şu anda en son sürüm. Kendi PiStorm um A500 için olduğundan microSD Fat32 bölümü içindekileri silip, A500 e uygun Emu68K yı ve kick3.1 rom kopyaladım. config dosyasının en alt satırına kopyalanan kick romun tam adı yazılacak.
4) Amiga açıldı ama beyaz ekran verdi disket sürücü tık tık ettiğinden açıldığını ve ekran ayarları ile ilgili problem olduğunu düşündüm. HDMI ile Tv ye bağlanınca görüntü aldım.(Amiga scart kablo ile TV ye bağlı idi.)
5) Whdload dan birtane oyun açtım ilk baştaki whdload açıklama ekranı geldi ama oyun çıkmadı, bu kez oyunu scart üzerinden vermeye başlamıştı. (PC deki iki ekranla çalışma gibi bir mevzu)
6) ZEB üstad RTG kurmuş ve HDMI ile çalışacak şekilde yapmış herşeyi. Ama; WHDload oyunu neden tekrar scarta yönlenir bilmiyorum, okadar Amiga Workbench yok bende. Amiga yı scart ile TV ye bağlamayı sevdiğimden ayarları scarta göre değiştirip işi bitirdim.
7) Açıklamalar kısmında kickstartları yükleyin demiş ama açılmayan whdload oyun denk gelmedi. Kickstart yüklemeye gerek yok gibi.
8_) FAT32 partisyonu 1,5 GB yapmış ve içine birtane klasör koymuş veri aktarmada kolaylık olsun diye. Workbench içinden bu klasörü mount edip workbench ile fat32 klasör arasında dosya alışverişi yapılabiliyor. Bunu da iyi düşünmüş.