Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımSensible Soccer Save Disket Sorunu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sensible Soccer Save Disket Sorunu  (Okunma Sayısı 5894 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 13, 2021, 00:45:53 ÖÖ »

Herkese selamlar,Sensible Soccer save disketimi aktif olarak kullanmaktaydım bugüne kadar, fakat bugün save yaparken ''disk korumalı'' uyarısı alıyorum.Disketi yeniden formatlamaya çalışıyorum fakat yine aynı sorunu alıyorum.8-10 tane farklı disket denedim formatlamaya çalıştım yine aynı sorunu alıyorum.Sensi 1-2 disketleri kontrol ettim, sorun yok neden yapabilir başına gelen oldu mu ?
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2021, 01:01:03 ÖÖ »

Belki disk sürücünün write protect switch'i bozulmuştur.

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2021, 01:22:42 ÖÖ »

tekniğinden çok fazla anlamıyorum.bunu öğrenmek veya çözmek için benim yapabileceğim birşey var mı ? yoksa servise mi danışayım.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2021, 01:31:14 ÖÖ »

tekniğinden çok fazla anlamıyorum.bunu öğrenmek veya çözmek için benim yapabileceğim birşey var mı ? yoksa servise mi danışayım.

Denediğiniz bütün disketlerde write protect hatası veriyorsa switch bozuk olma ihtimali mevcut. Ama bir tek diskete bile format veya kayıt oluyorsa switch sağlam demektir.

Sanırım yarın forumda daha fazla cevap veren arkadaşlar olacaktır.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2021, 10:11:42 ÖÖ »

evet servise danışmadan müdahale etmeyin, garantisi bozulmasın

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2021, 10:13:43 ÖÖ »

Garanti süresi bitmişse yandık😀
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2021, 10:18:17 ÖÖ »

Kahkaha Kahkaha

Disket sürücünün mekanik olarak iyi çalıştığına emin olmak lazım. İlk yapacağım iş sürücüyü söküp okuma yazma kafalarını alkol ile temizlemek olurdu. Ardından hareketli parçalarını bir pamuklu çubuk yardımı ile yağlardım. Ardından test test test

Garanti süresi bitmişse yandık😀

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2021, 10:21:50 ÖÖ »

Benim de geçen gün komodorum bozulunca  Teleteknikten arkadaşlar geldi . Garanti etiketi söküldüğü için işlem yapmadan gittiler maalesef

C64 ve A500 gerisi teferruat
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2021, 10:28:21 ÖÖ »

Alkol ile temizlemek sorunu bende cozmeyince sürücüyü çöpe atmadan yağlı pas sökücü sıktım düzelmişti . Normalde tavsiye edilmiyor ama denemiştim okuma yazma hatası düzeldi

C64 ve A500 gerisi teferruat
amigateknik
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2021, 10:35:00 ÖÖ »

xcopy ile diskete format atmayı deneyin kafalar sağlam okuduna göre 2 tane swıc var 1 tanesi sorunlu olabilir panasonic marka ise flopy içinde metal kondansatör akmış olabilir oda yola zarar vermiş olabilir sonuç yazma hatası var kendin çözemesen yakınında biri varsa yardım al bu işten az cok anlayan yada yolla bakırım

Amiga Teknik Servis
C64 & AMIGA SERİSİ & HER MARKA NOTEBOOK BAKIM VE TAMİRİ YAPILIR
Gsm:watsap 0544-6886266
mail
amigateknik@hotmail.com

web

https://www.instagram.com/amigateknik/

https://www.facebook.com/amigatekniksafak/

http://amigateknik.blogspot.com/
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2021, 19:11:42 ÖS »

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.son olarak son 1 haftadır disket okurken fazla ses çıkarıyor sürücü..biraz uğraşayım bakalım olmassa yollarım üstad sana..
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2021, 22:28:29 ÖS »

Dostlar içini açıp temizliğini yaptım sorunu çözdüm kayıt yapıp formatlanıyor.Yardımlarınız için teşekkürler😀😀 Not : Klavyenin vida yuvalarının hepsi kırıldı elinde temiz a500 kasa olan varsa görüşebilirim😀
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 13, 2021, 22:48:23 ÖS »

Kırılan yerlerin fotoğrafları var mı?
Belki onun için de bir çözüm bulunabilir

Dostlar içini açıp temizliğini yaptım sorunu çözdüm kayıt yapıp formatlanıyor.Yardımlarınız için teşekkürler😀😀 Not : Klavyenin vida yuvalarının hepsi kırıldı elinde temiz a500 kasa olan varsa görüşebilirim😀

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2021, 23:39:34 ÖS »

yarın çekip koyarım fotoğrafını vidaları çok dikkatli sıkmama rağmen ön ve arka vida yuvaları kökünden kırıldı hep bir kaçtanesi tutuyor..hatta disket çıkarken içerde kalıyor üstten biraz bastırmam gerekiyor çıkması için...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2021, 00:09:40 ÖÖ »

Hiç canınınız sıkılmasın, kasa içinde kalan vida yuvalarındaki deformasyonlar kolayca ve eskisindan daha sağlam şekilde telaffi edilebilir. 

Vidanin denk geldiği yeri iyice temizledikten sonra, erimiş plastik, pla, epoksi veya benzeri bir malzemeyi uygun yükseklikte döktükten sonra vidanın tam denk geleceği noktayı ince bir matkap ucuyla veya benzeri sivri bir nesneyle oyarak vida yuvası oluşturun. işlem bitti. Eğer istenilenden fazla yüksek olmuşsa bıçak veya zımpara gibi aletle biraz kazırsınız.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: