Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbayde satış yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebayde satış yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi...  (Okunma Sayısı 890 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cydonian
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 741



Üyelik Bilgileri
« : Eylül 22, 2021, 12:47:14 ÖS »

Selam arkadaşlar,
Geçen haftalarda da forumda yazdığım üzere ebay'in payoneer adlı (paypal türevi) bir firmayla anlaşma yapmasından sonra Türkiye'den kullanıcılar da ebay'de satış yapma imkanına tekrar kavuşmuştu.

Bu konuda, ebay'de eskiden beri satış yapan tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

Benim öğrenmek istediğim, özellikle bilgisayar ve teknolojik ürünleri ebay'de satarken hangi ebay'i kullanıyorsunuz, ebay.com mu ebay.co.uk mi ebay.de mi? Bir ürün için her 3 siteye de ayrı ayrı ilan mı açıyorsunuz yoksa ebay.com'a ilan verirken "bu ilanı ebay.co.uk'de de yayınla" tıklayıp ücret mi ödüyorsunuz (ilan başına 0.5 dolar kadardı sanırım) ?

Bir de shipping konusunu nasıl hallediyorsunuz? "ebay standard shipping" diye bir seçenek var ama baktım fiyatları ürün başına 12-13 dolar gibi, ufak ürünler için bu shipping ücreti alıcılara pahalı gelebilir, ben aslında tüm ülkelere gönderirken sadece PTT kargo ile göndermek istiyorum ama her ürün için ve her ülke için tek tek PTT kargo sitesinden fiyat mı çıkarmam gerekiyor, bunun kısa yolu yok mudur? PTT kargo ile tüm dünyaya göndermek istiyorum ama "potansiyel alıcının ülkesine göre bunu daha sonra hesaplayıp alıcıya bildireceğim" gibi bir seçeneği ben bulamadım. Ya da aslında en güzeli, ürünle ilgilenen satıcı bana mesaj atıp "şu ülkeye bu ürün için shipping ne kadar tutar" diye sorsun istiyorum, bunu ilanda shipping kısmında nasıl belirteceğim, bu durumda shipping'i nasıl ayarlayamam lazım??

Gene, ebay.com'da ilan verirken sanki ürünü ABD'den satış yapıyormuşum da ürünü ABD'den dünyaya gönderecekmişim gibi karşıma shipping olarak "USPS first class", "USPS international" filan gibi amerikan kargo seçenekleri çıkıyor, ben sadece PTT ile göndereceğim halbuki   Bunu nasıl ptt kargo olarak değiştirebilirim?

Ayrıca, shipping için hangi ülkelere ürünü göndereceğinizi seçerken "exclude list (ürünün satışını yapmadığım ülkeler)" diye bir yer var, bu exclude listesini genelde nasıl ayarlıyorsunuz yani hangi ülkelere satış yapmamak daha iyi?

Ben genelde, Avrupa'nın büyük kısmı ile ABD ve Kanada'ya satış yapmayı düşünüyorum.

Şimdiden bilgi ve yanıtlarınız için teşekkürler...

« Son Düzenleme: Eylül 22, 2021, 12:51:47 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.662



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2021, 14:55:17 ÖS »

eBay'den artık kesinlikle satış yapmıyorum çünkü her konuda 99% alıcı yanlısı ve satıcı için dolandırıcılığa çok açık bir pazar haline geldi.  Zamanında çok satmışlığım var, ama ya gerçekten postanın azizliğine geldiği ya da alıcının kötü niyetli olduğu için sattığım tesdt edilmiş şeylere "bozuk" "arızalı" "defolu" diye itiraz eden çok alıcıya denk geldiğim için yıllar önce bıraktım.
Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Remzi
Üye
****
Mesaj Sayısı: 285



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2021, 22:26:15 ÖS »

Eger maliyeti dusuk,piyasada olmayan bir sey ureteceksen,hic dusunmeden basla derim hocam.Cok guzel para kazanirsin.Ama her 20 satistan bir tanesi ya bozuk ya da gelmedi diyecektir,bunu goz onunde bulundur.
Logged
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.303


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2021, 22:41:06 ÖS »

Benim az sayıda satış yaptığım dönemde PTT fiyatları uygundu ve kayıtlı olarak yolladığımdan (tracking no) ile tespit edildiğinden elime ulaşmadı deme şansları pek olmuyordu. PTT'nin fiyatları hala uygun olmalı. Amerika, Kanada, Avrupa'ya satış yapıldığı varsayımında her ülkeye göre değil, ortalama bir fiyat çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum. 10 USD bizim paramızla bayağı şeyi yollar herhalde... (2kg'ı aşmamak şartıyla)

Exclude List ile afrika, güney/orta amerika, Asya vs. listeden çıkarılır. ABD ve Avrupa sanırım yeter. Hatta sanki o dönem İtalyanlar biraz sorunlu olduğundan italyayı da çıkarıyordum..

Ebay.com'da listelemiştim. Orada belli bir sayıya kadar bedava listeleme vardı (satılırsa daha fazla komisyon alıyordu). PTT diye hiç bir zaman girmedim. Standart International Shipping gibi bir şey olmalı...

Şükür ki az sayıda da olsa yolladığım ürünler bozuk diyen olmadı. Bunun için de listelerken, standart ingilizce bir metini ilanlara ekliyordum. İade alınmaz, ürün yaşından dolayı arızalı kabul edilmelidir gibi bir şey (muhakkak birileri yazmıştır, bu tür şeyleri ilana eklemekte fayda var)

Tüm bunlar Paypal'in ülkede olduğu dönemde kaldı. Yakın zamanda ebay de satış yapacak duruma geldim ama henüz ciddi ilgilenemedim/bakamadım...
Logged

Faradrim
Üye
***
Mesaj Sayısı: 217



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2021, 17:10:50 ÖS »

Bende oyun satmayı düşünüyorum elimde fazla olanları çıkarmayı yerine istediklerimi almak için. Tecrübesi olup paylaşan olursa sevinirim.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: